Keystone logo
Göttingen University LL.M. in Intellectual Property and Information Technology Law
Göttingen University

LL.M. in Intellectual Property and Information Technology Law

Göttingen, Jerman

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

30 Jun 2024

Oct 2024

EUR 7,800

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

LL.M. dalam Undang-undang Harta Intelek dan Teknologi Maklumat Eropah dan Transnasional (LIPIT) ialah program pascasiswazah yang diarahkan untuk memberikan pemahaman yang mendalam tentang isu undang-undang yang timbul daripada penciptaan dan penggunaan karya sastera atau artistik, ciptaan mekanikal atau saintifik, maklumat digital, dan lain-lain. aset tidak ketara. Ia merangkumi pelbagai jenis subjek, termasuk hak cipta, paten, tanda dagangan, telekomunikasi, perdagangan elektronik, keselamatan maklumat dan perlindungan data.

Oleh kerana urus niaga dengan harta intelek dan produk teknologi maklumat semakin biasa melangkaui sempadan negara, LL.M ini. Program dianggap sebagai antarabangsa yang jelas dan bersifat perbandingan. Penyelesaian daripada pelbagai sistem perundangan sering dibentangkan apabila mengkaji masalah moden undang-undang IP dan IT, dan kes-kes yang merebak ke dua atau lebih negara kerap dibincangkan dan dianalisis. Satu akibat daripada pendekatan sedemikian ialah Program ini sesuai untuk peguam dan profesional lain dari negara yang berbeza, dan bukannya terhad kepada satu bidang kuasa tertentu.

Selain watak antarabangsa Program, penekanan yang kuat diberikan untuk mewujudkan pautan terus kepada amalan. Banyak kelas diajar oleh peguam berpengalaman dan pengamal lain. Dalam kuliah dan seminar, isu undang-undang diteliti sebahagian besarnya melalui analisis kes mahkamah sebenar, mengenal pasti masalah lazim yang konkrit, dan mencari penyelesaian yang berkesan untuknya. Melalui bengkel dan projek amali, pengetahuan yang baru diperolehi dipertingkatkan lagi dan dibangunkan menjadi kemahiran praktikal yang mudah digunakan.

Program Duration

Pengajian anda di Program LIPIT biasanya mengambil masa sekitar satu tahun (dari Oktober hingga September). Pada masa ini, anda perlu mendapatkan 60 kredit ECTS, termasuk 20 kredit untuk menyiapkan tesis sarjana. Jika jumlah pendidikan pasca menengah anda bertahan kurang daripada 4 tahun, anda mungkin perlu memperoleh lebih banyak kredit untuk dianugerahkan LL.M. ijazah. Dalam kes ini, penasihat pendidikan kami akan membantu anda membuat rancangan pengajian individu yang akan membolehkan anda memperoleh kredit yang diperlukan tanpa melebihi tempoh Program biasa.

Kemasukan

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Perlindungan Data LLM dan Harta Intelek - Separuh masa
  • Online United Kingdom
 • Graduate Certificate in Intellectual Property
  • Sydney, Australia
  • Moore Park, Australia
  • + 2 lebih
 • Graduate Diploma in Intellectual Property
  • Sydney, Australia
  • Moore Park, Australia
  • + 2 lebih