Keystone logo
George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

pengenalan

Tentang kita

Sejak mendaftarkan kelas pertamanya pada tahun 1865, Sekolah Undang-undang Universiti George Washington telah melahirkan beberapa minda terbaik merentasi spektrum biasiswa undang-undang.

Tradisi itu berterusan hari ini, kerana graduan Undang-undang GW menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang mereka peroleh di sini untuk mempengaruhi perbualan undang-undang kritikal pada zaman kita. Sekolah ini diakreditasi oleh Persatuan Peguam Amerika dan merupakan ahli piagam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Sekolah undang-undang terletak di kampus GW di kawasan kejiranan pusat bandar yang biasa dikenali sebagai Foggy Bottom.

Sejarah

Pada tahun-tahun awal Republik, apabila ibu negara baru negara tidak lebih daripada koleksi kecil bangunan awam yang dipisahkan oleh padang rumput, Presiden George Washington menasihatkan Kongres untuk menubuhkan universiti kebangsaan di kerusi kerajaan.

Matlamatnya adalah untuk mendidik generasi akan datang penjawat awam dan dengan itu membentuk identiti nasional berdasarkan "prinsip mesra kerajaan republik dan kepada kebebasan sebenar dan tulen umat manusia." Dia meninggalkan dalam wasiatnya 50 saham saham di Syarikat Terusan Potowmack untuk endowmen sebuah universiti "yang mana pemuda yang kaya dan berbakat dari semua bahagiannya mungkin dihantar untuk menyelesaikan pendidikan mereka dalam semua cabang kesusasteraan sopan- dalam seni dan Sains-dalam memperoleh pengetahuan dalam prinsip Politik & Kerajaan yang baik."

Walaupun ia akan menjadi beberapa dekad sebelum universiti senama George Washington akan ditubuhkan oleh Akta Kongres, Sekolah Undang-undang Universiti George Washington yang ditubuhkan pada tahun 1865-adalah sekolah undang-undang pertama di Daerah Columbia. Hari ini, Sekolah terus menjelmakan aspirasi presiden pertama negara.

Undang-undang DC & GW

Sekolah Undang-undang Pertama di Ibu Kota

Pelajar mempunyai peluang yang tidak dapat ditandingi untuk belajar daripada fakulti pakar dan pelawat terhormat dan untuk mengikuti latihan amali, kerani dan pekerjaan, sambil menikmati budaya, kehidupan malam dan tempat makan yang meriah di bandar ini.

Dengan sejarah lebih daripada 145 tahun di tengah-tengah Washington, DC, kehidupan di The George Washington University Law School berkait rapat dengan kehidupan masyarakat sekelilingnya. Kampus kami hanya empat blok dari Rumah Putih, dan mudah dicapai dari Bank Dunia, Jabatan Kehakiman, Jabatan Negara, mahkamah persekutuan dan tempatan, dan banyak organisasi bukan untung dan bukan kerajaan. Pelajar Undang-undang GW mempunyai peluang yang tidak dapat ditandingi untuk belajar daripada fakulti pakar dan pelawat ternama dan untuk mengikuti latihan amali, kerani dan pekerjaan, sambil menikmati budaya meriah, kehidupan malam dan tempat makan di bandar ini.

193013_photo-1517048676732-d65bc937f952.jpg
Dylan Gillis / unsplash

Daripada Dekan

Selamat datang ke GW Law!

Sekolah Undang-undang Universiti George Washington, yang diasaskan pada tahun 1865, adalah salah satu ahli akademi undang-undang yang terbesar, paling terkenal dan pelbagai. Saya menjemput anda untuk meneroka kampus dan komuniti kami untuk menemui sekolah undang-undang yang berakar umbi dalam tradisi, sangat responsif kepada perubahan dalam pendidikan undang-undang dan profesion undang-undang, dan komited sepenuhnya untuk menghasilkan peguam yang memberi kesan dan idea transformatif. Pelajar datang ke GW Law kerana mereka mahu mengubah dunia, dan mereka lulus sebagai profesional yang bersedia untuk menulis, menyokong, berinovasi, mencipta dan mengejar cita-cita tertinggi undang-undang dan keadilan.

Semasa anda melawati laman web kami, anda akan melihat pelbagai cara institusi bertaraf dunia kami menyediakan pelajar untuk realiti pasaran undang-undang global. Terletak di tengah-tengah ibu kota negara kita, GW Law menggabungkan arahan undang-undang yang sangat baik dengan pengaturcaraan yang inovatif dan peluang yang banyak untuk latihan amali, latihan luar, bimbingan dan rangkaian.

Fakulti Bertaraf Dunia. Teras pengalaman Undang-undang GW ialah pedagogi teguh yang menggabungkan kesarjanaan, doktrin dan amalan. Membantu membangunkan pelajar kami menjadi peguam yang berkesan ialah fakulti terbilang yang bukan sahaja menerbitkan buku dan artikel yang dipetik secara meluas tetapi secara aktif membentuk semula landskap undang-undang. Profesor kami yang diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa kerap terlibat dalam litigasi di hadapan Mahkamah Agung AS, tribunal antarabangsa dan mahkamah lain. Mereka juga memberikan ulasan pakar kepada media berita, memberi keterangan di Capitol Hill, berkhidmat sebagai perunding kepada pelbagai kerajaan, dan meneruskan banyak aktiviti lain yang memperkayakan kehidupan akademik sekolah.

Di mana Undang-undang Dibuat. GW Law mempunyai kedudukan geografi yang sempurna untuk memberikan pengalaman pendidikan undang-undang Washington yang unik. Lokasi kami - di pusat undang-undang negara dan antarabangsa, pegawai tinggi kerajaan, hakim Mahkamah Agung - membenarkan tokoh utama Washington untuk kerap ke bilik darjah kami, menghadiri persidangan di kampus kami dan bercakap di lebih daripada 100 acara khas setiap tahun di sekolah undang-undang kami.

Pengalaman Dunia Sebenar. Badan pelajar kami yang terlibat adalah pelbagai, menyokong, kreatif, inovatif dan bekerja keras. Di GW Law, kami menyediakan pelajar kami satu set peluang yang mendalam untuk belajar, meneroka, berdebat dan mempersoalkan undang-undang dan prinsip undang-undang di dalam bilik darjah dan di dunia nyata. Ramai pelajar mengambil bahagian dalam Klinik Perundangan Komuniti Jacob Burns GW, mewakili pelanggan dalam kes sebenar di bawah pengawasan fakulti. Mereka juga mengambil bahagian dalam pertandingan advokasi, jurnal undang-undang yang disunting pelajar, projek pro bono, dan ratusan penempatan lapangan di agensi kerajaan dan institusi kebangsaan dan antarabangsa terkemuka di kawasan Washington.

Mengubah Dunia. Kami berharap anda akan mempertimbangkan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti kami. Saya menggalakkan anda untuk menggali lebih dalam dan mempelajari perkara yang menjadikan GW Law destinasi yang ideal untuk memperoleh kemahiran yang akan membolehkan anda mengubah dunia. Sila lawati kami secara peribadi untuk melawat kemudahan kami dan memahami dengan lebih baik tentang siapa kami, apa yang kami lakukan dan cara anda boleh memohon untuk menyertai kami. Saya tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke sekolah undang-undang kami.

dengan mesra,

Christopher Alan Bracey

Dekan Interim, Naib Provos Hal Ehwal Fakulti, dan Profesor Undang-undang

Lokasi

  • Washington

    H Street Northwest,2000, 20052, Washington

Soalan