Keystone logo
Golden Gate University School of Law

Golden Gate University School of Law

Golden Gate University School of Law

pengenalan

Inovasi adalah Tradisi Kami

Terletak di tengah-tengah San Francisco, GGU Law menawarkan pengalaman pembelajaran yang canggih dan diperibadikan untuk pengacara esok. Selama lebih dari satu abad, Undang-undang GGU telah menawarkan lingkungan yang beragam, inklusif, dan menyokong yang komited untuk memberikan perhatian individu dan pengetahuan dunia nyata kepada pelajar yang mereka perlukan untuk berjaya!

Siapa kita

Golden Gate University School of Law adalah sekolah undang-undang yang diiktiraf ABA yang memenangi anugerah dengan lokasi utama di tengah-tengah San Francisco. Undang-undang GGU menawarkan pengalaman belajar yang inovatif dan diperibadikan yang menghasilkan kumpulan lulusan yang pelbagai dengan kemahiran, pertimbangan, dan pengetahuan untuk menjadi pengacara yang luar biasa untuk pasaran global yang benar-benar sekarang. Lokasi kami di pusat bandar San Francisco menempatkan pelajar jauh dari pusat global industri perundangan, perniagaan dan teknologi. Dengan akses langsung ke mahkamah, firma undang-undang, organisasi advokasi, agensi kerajaan, dan syarikat teknologi yang berkembang pesat, Undang-undang GGU menempatkan pelajar kami di tengah-tengah aksi dengan peluang kerjaya di setiap kesempatan.

Sekarang adalah masa yang tepat untuk menjadi peguam. Terdapat peningkatan keperluan pemimpin inovatif untuk menolong kita melalui masa-masa yang mencabar di negara kita dan perubahan teknologi dan ekonomi kita yang pantas. Tidak ada tempat yang lebih baik untuk mempersiapkan pelajar untuk menjadi pengacara dan pemimpin di masyarakat, negara, dan dunia mereka daripada Undang-undang GGU.

Kepelbagaian

Undang-undang GGU memiliki warisan penyertaan, memperluas akses, dan memecahkan halangan. Diakui sebagai salah satu sekolah undang-undang yang paling pelbagai di negara ini, Undang-undang GGU tahu bahawa kepelbagaian adalah kekuatan kita. Kami percaya bahawa melatih pengacara dan pemimpin masa depan dengan pelbagai latar belakang dan pengalaman mencipta sistem keadilan yang lebih kuat dan inklusif. GGU Law bangga menjadi pemimpin dalam memperluas akses ke pendidikan hukum, membantu mempromosikan keadilan dalam profesion, dan mempelbagaikan masyarakat hukum.

Bandar ini adalah Kampus Anda

San Francisco telah lama menjadi nadi budaya inovasi dan keadilan sosial. Kepelbagaian yang luar biasa di bandar dan gabungan budaya yang kaya dari seluruh dunia mempersiapkan pelajar untuk pasaran global yang benar-benar hari ini. Kampus kami juga dikelilingi oleh akses mudah ke pengangkutan awam, memberikan pelajar akses mudah untuk berulang-alik atau bahkan hanya menjelajahi kota yang menarik ini dan kawasan sekitarnya yang indah.

Terletak di dekat ribuan bakal majikan, pelajar Undang-undang GGU diberi peluang unik untuk terlibat dalam pekerjaan pro bono, magang, kerja luar, dan pekerjaan undang-undang lain di bawah pengawasan peguam yang berlatih dan bimbingan profesor berpengalaman. Syarikat teknologi terbesar dalam industri - Google, Facebook, LinkedIn, Salesforce, dan banyak lagi - mengelilingi kampus kami, memberikan pelajar kami akses yang tiada tandingannya ke industri teknologi yang terus berkembang dan kelebihan yang tidak dapat dikalahkan ketika mereka memulakan kerjaya sah mereka. San Francisco selalu berada di barisan depan perubahan, dan Undang-undang GGU ada di setiap langkah!

141387_photo-1461280360983-bd93eaa5051b.jpg
Alexis Brown / unsplash

Selamat Datang Dekan Sementara

Sebagai lulusan sekolah perguruan dan undang-undang generasi pertama, saya tertarik dengan Undang-undang GGU kerana dedikasinya untuk memperluas akses dan mempelbagaikan profesion undang-undang, sesuatu yang telah kami lakukan selama lebih dari satu abad. Kami melakukan ini dengan menyediakan komuniti yang hangat, pelbagai, dan menarik di mana para pelajar didorong untuk membuat perubahan dalam komuniti, negara, dan dunia kita.

Sebagai Dekan, saya komited untuk membantu setiap pelajar berjaya di sekolah undang-undang dan sebagai peguam. Sebenarnya, saya bertemu secara individu dengan setiap pelajar baru untuk mengetahui alasan mereka pergi ke sekolah undang-undang dan bagaimana saya dapat menyokong mereka. Anda juga akan mendapat sentuhan peribadi ini dengan setiap fakulti dan kakitangan GGU yang anda temui. Saya yakin bahawa anda tidak akan menjumpai persekitaran peribadi dan sokongan yang sama di banyak tempat lain.

Saya harap anda akan bergabung dengan saya dan seluruh keluarga GGU Law di San Francisco di mana kami sentiasa komited untuk kejayaan pelajar kami di sekolah undang-undang, dalam ujian bar, dan dalam profesion undang-undang.

Yang ikhlas,

Eric Christiansen
Dekan Sementara & Profesor Undang-Undang

Sejarah & Falsafah

Golden Gate University School of Law percaya bahawa peguam adalah profesion terhormat, layak mendapat kepercayaan masyarakat. Untuk itu, kami menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam teori undang-undang dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pengamal yang berjaya.

Pembangunan Kemahiran Profesional

Pelajar JD mengembangkan kemahiran profesional melalui pelbagai program termasuk klinik, sijil pengkhususan, Program Peguam Kepujian, ijazah bersama, dan banyak lagi.

Fakulti

Pelajar GGU diajar oleh fakulti yang berpengalaman dan pelbagai, yang mempraktikkan undang-undang sebelum mengajar dan pakar dalam pelbagai bidang perundangan.

Undang-undang Faedah Awam

Undang-undang GGU mempunyai komitmen khusus terhadap undang-undang kepentingan awam, yang menawarkan kurikulum undang-undang kepentingan awam yang kuat, bantuan kewangan kepada pelajar yang mengikuti kerjaya di lapangan.

Akreditasi

Golden Gate University School of Law diakreditasi sepenuhnya oleh Majlis Seksyen Pendidikan Undang-Undang dan Kemasukan ke Bar of the American Bar Association (ABA), Jawatankuasa Pemeriksa Bar di Negeri California, dan Persatuan Sekolah-sekolah Barat dan Suruhanjaya Kolej Kanan dan Universiti (WSCUC). GGU Law juga merupakan anggota yang baik dalam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika (AALS). Graduan GGU layak untuk mengambil peperiksaan bar di semua 50 negeri dan di District of Columbia.

Lokasi

  • San Francisco

    Mission Street,536, 94105, San Francisco

Soalan