Keystone logo
Maurice A. Deane School of Law at Hofstra University Jd / mba program bersama
Maurice A. Deane School of Law at Hofstra University

Jd / mba program bersama

0 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Yang JD program / MBA adalah program ijazah bersama Maurice A. Deane Sekolah Undang-undang di Universiti Hofstra dan Universiti Hofstra Frank G. Zarb Sekolah Perniagaan. Program ini biasanya siap dalam tempoh empat tahun, walaupun pelajar boleh menamatkan program dalam masa yang singkat dengan mengambil sesi musim panas dan / atau kursus intersession musim sejuk dan dengan memohon kredit bagi kursus perniagaan tertentu diambil sebagai mahasiswa.

Program JD / MBA menyediakan pelajar dengan:

 • pengetahuan proses pentadbiran yang perlu untuk peguam meneruskan kerjaya dalam perniagaan dan bukan untuk keuntungan institusi;
 • penguasaan khusus dalam bidang-bidang yang membantu kepada undang-undang, seperti perakaunan, perbankan, kewangan, pelaburan, pemasaran, hartanah dan cukai; dan
 • pengetahuan implikasi ekonomi dalam proses undang-undang.

Maurice A. Deane Sekolah Keperluan Undang-undang

Keperluan program bagi memenuhi seksyen undang-undang kurikulum adalah seperti berikut:

 • Siap diperlukan kursus undang-undang tahun pertama, 30 kredit
 • Penyempurnaan kursus atas-tahap yang diperlukan (Constitutional Law I & II, Tanggungjawab Profesional), 8 atau 9 kredit
 • Siap kredit Business School diluluskan, 9 kredit
 • Siap undang-undang tambahan kredit berjumlah sekurang-kurangnya 87 kredit (termasuk 9 kredit Business School diluluskan)
 • Siap Keperluan Penulisan 1 dan 2
 • Siap keperluan Kemahiran yang

Program JD / MBA terbuka kepada pelajar undang-undang sepenuh masa.

Sekolah Undang-undang akan memberikan sehingga sejumlah 9 kredit Law School untuk kursus-kursus yang diperlukan untuk semua pelajar JD / MBA. Pelajar boleh menerima kredit akademik ke arah ijazah JD hanya untuk kursus Business School diluluskan oleh Fakulti Pengajian Undang-undang. The Law School pendaftar mengekalkan Senarai kursus yang diluluskan itu.

Selanjutnya, untuk Sekolah Perniagaan kredit untuk diterima oleh Pusat Pengajian Undang-undang ke arah 87 jam kredit yang diperlukan, (1) Pelajar mesti menerima sekurang-kurangnya C + dalam perjalanan, dan (2), seseorang pelajar mesti menyempurnakan JD / MBA kurikulum dan menerima ijazah MBA.

Tiada gred diterima dalam kursus Business School akan dikira dalam pelajar Law School GPA.

Frank G. Zarb Sekolah Keperluan Perniagaan

Keperluan program untuk memenuhi bahagian perniagaan kurikulum dipecahkan kepada lima komponen yang berbeza:

 • Komponen I: Keperluan Residency, Tiada kredit
 • Komponen II: Core Competencies, 2-6 kredit
 • Komponen III: Advanced Core, 24 kredit
 • Komponen IV: The Major Kepekatan, 6 kredit
 • Komponen V: Capstone, 3 kredit

(Sembilan kredit dari Sekolah Undang-undang akan dipindahkan selepas berunding dengan Pengarah Eksekutif Program Perniagaan Siswazah Jeffrey D. Mon.) Oleh kerana kursus kompetensi teras di Sekolah Perniagaan dan pelajar yang telah mendapat ijazah sarjana muda perniagaan akan mempunyai rancangan pengajian yang berbeza daripada pelajar-pelajar yang tidak berbuat demikian. Oleh itu, pelajar yang mesti melengkapkan kursus kompetensi teras tertentu di Sekolah Perniagaan akan dikenakan bayaran tuisyen tambahan.

The Business School akan menerima 9 kredit kerja kursus yang diluluskan dari program JD ke arah ijazah MBA. Pengarah Eksekutif Siswazah Program Perniagaan Jeffrey D. Mon mengekalkan Senarai kursus yang diluluskan itu.

Sila ambil perhatian bahawa pelajar di program JD / MBA tidak dibenarkan untuk mengambil kursus dalam program Kepujian / EMBA dan mungkin tidak mendaftar sepenuh masa kursus hari MBA.

Penjadualan dan Yuran Pengajian

Jumlah kredit yang pelajar program JD / MBA akan mengambil dalam Frank G. Zarb Sekolah Perniagaan pada tahun kedua, ketiga dan keempat akan bergantung kepada pelajar ijazah utama dan sama ada mana-mana kursus yang telah diambil dalam sesi musim panas atau musim sejuk intersession.

Dalam mana-mana semester di mana pelajar akan didaftarkan untuk kelas dalam kedua-dua Maurice A. Deane Sekolah Undang-undang dan Sekolah Perniagaan, pelajar hendaklah berjumpa dengan Penasihat fakulti, Profesor Miriam Albert, dan dengan Pengarah Eksekutif Program Perniagaan Siswazah Jeffrey D. Mon. Bilangan maksimum kredit mana-mana pelajar Sekolah Undang-undang boleh mengambil dalam sesuatu semester ialah 17.

Pelajar dalam program JD / MBA membayar sepenuh masa Law School tuisyen untuk tahun pertama dan membayar pada masa itu JD / MBA setiap kadar kredit untuk kelas Law School dan MBA per kadar kredit untuk kelas Business School dalam tempoh tiga tahun digabungkan pengajian.

Sekiranya pelajar telah menerima biasiswa dari Sekolah Undang-undang, dia akan menerima jumlah (contohnya, $ 20,000) untuk tahun pertama dan kemudian $ 40,000 (mewakili tahun Law School 2 dan 3) pro rata dalam tempoh tiga tahun akan datang kajian digabungkan .

Penganugerahan setiap darjah adalah bergantung pada penganugerahan yang lain, dan darjah JD dan MBA tidak akan diberikan sehingga semua keperluan kursus berpuas hati di bawah kedua-dua program. Pelajar tidak akan melarang yang disahkan sehingga kedua-dua darjah telah diberikan. Pelajar perlu melengkapkan program JD / MBA dalam tempoh lima tahun.

Pembungkusan pelajar bantuan kewangan akan dikendalikan oleh kedua-dua Pejabat Undang-undang Sekolah Bantuan Kewangan dan Perkhidmatan Kewangan pejabat Hofstra Pelajar Universiti, bergantung kepada pelajar beban kursus.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Undang-undang LLB (Hons) dengan Perniagaan
  • Online United Kingdom
 • Undang-undang LLB (Kepujian) dengan Perniagaan dengan Tahun Asas
  • London, United Kingdom
  • Manchester, United Kingdom
  • + 1 lebih
 • Sarjana Muda Undang-undang (LLB)
  • Suva, Fiji