Keystone logo
Maurice A. Deane School of Law at Hofstra University Jd undang-undang kesihatan kepekatan
Maurice A. Deane School of Law at Hofstra University

Jd undang-undang kesihatan kepekatan

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Undang-undang Kesihatan kini merupakan rumit, domain heterogen undang-undang. Mengamalkan Undang-undang Kesihatan boleh meminta kemahiran khas dalam undang-undang korporat, bioetika, undang-undang keluarga, Internet dan teknologi undang-undang, dan undang-undang tort, dan juga di kawasan-kawasan lain undang-undang.

Yang program kepekatan Undang-undang Kesihatan dengan itu mengakui bahawa untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam Undang-undang Kesihatan, mereka mesti mempunyai fleksibiliti yang besar untuk mereka bentuk program pengajian yang membolehkan mereka untuk mengambil kesempatan daripada kurikulum yang luas Sekolah Undang-undang ini, di samping menawarkan peluang untuk meningkatkan pengkhususan.

Oleh itu, pelajar boleh memilih antara Kepekatan umum dalam Undang-undang Kesihatan dan program yang lebih khusus kajian dalam Undang-undang Kesihatan dan Bioetika dan Undang-Undang Kesihatan: Struktur Institusi dan Pembiayaan.

Fakulti Advisors Kepekatan dan Advisement

Profesor Janet Dolgin, Jennifer Gundlach, Ashira Ostrow dan Vern Walker berkhidmat sebagai penasihat fakulti kepekatan untuk Kepekatan ini. penasihat fakulti kepekatan boleh mengubah suai keperluan kepekatan dalam keadaan luar biasa dengan notis kepada Dekan.

Bimbingan daripada penasihat fakulti tumpuan pelajar adalah elemen penting kejayaan menyiapkan Kepekatan. A fakulti penasihat kepekatan mesti meluluskan pendaftaran pelajar dalam kepekatan.

Pelajar perlu berjumpa dengan penasihat mereka sebaik sahaja mereka mendapati diri mereka berminat untuk Kepekatan, tetapi dalam apa keadaan lewat daripada perjalanan pemilihan tarikh akhir untuk semester keempat pengajian (atau semester kelima pengajian bagi pelajar separuh masa). Pada mesyuarat awal, pelajar akan memilih satu trek antara tiga ditawarkan (termasuk trek Undang-undang Kesihatan umum.) Penasihat yang boleh membenarkan pelajar mendaftar dalam Kepekatan pada masa akan datang, tetapi hanya setelah menentukan bahawa pelajar itu realistik boleh memenuhi keperluan Kepekatan sebelum tamat pengajian.

Setelah mendaftar di Kepekatan ini, pelajar perlu berjumpa dengan penasihat fakulti mereka sekurang-kurangnya sekali setiap semester, sebelum tarikh akhir pemilihan kursus yang semester ini, untuk merancang pemilihan kursus mereka dan mengkaji semula kemajuan mereka dalam memenuhi keperluan Kepekatan ini.

penasihat fakulti kepekatan Pelajar juga perlu mengkaji semula dan meluluskan keperluan bertulis tumpuan.

Keperluan kursus

Kursus Teras yang diperlukan:

Kursus yang ditetapkan semua pelajar menumpukan perhatian dalam Undang-undang Kesihatan:

 • Undang-undang Kesihatan
 • Bioetika dan kedua-dua Bioetika Klinikal I Undang-undang atau dan Klinikal Bioetika II
 • Seminar Masalah Khas: Undang-undang Kesihatan

Kursus Advanced:

Seorang pelajar mendaftar di landasan Undang-undang Kesihatan dan Bioetika mesti mengambil sekurang-kurangnya dua daripada kursus-kursus berikut:

 • Isu-isu perlembagaan dalam Undang-undang Kesihatan
 • Undang-undang Elder
 • Undang-undang dan Perubatan Bersama-sama
 • Undang-undang dan Psikiatri
 • Undang-undang Perubatan Produk Discovery, Pembangunan dan Pengkomersilan
 • Response Undang-undang ini dengan Teknologi Reproduktif
 • Membuat keputusan undang-undang untuk Kanak-kanak dan Dewasa tidak cekap v. Mewakili Penyedia Penjagaan Kesihatan
 • Mental Isu Kesihatan dalam Sistem Keadilan Jenayah
 • Undang-undang Kesihatan Awam, Dasar dan Etika
 • Seksualiti dan Undang-undang

Seorang pelajar mendaftar dalam Undang-undang Kesihatan: Struktur Institusi dan trek Pembiayaan mesti mengambil sekurang-kurangnya dua daripada kursus-kursus berikut:

 • Pentadbiran Undang-undang Kesihatan
 • Isu-isu perlembagaan dalam Undang-undang Kesihatan
 • Undang-undang Elder
 • Undang-undang Perubatan Produk Discovery, Pembangunan dan Pengkomersilan
 • Managed Care dan Evolusi hubungan doktor-pesakit
 • perubatan penyelewengan
 • Medicare dan Medicaid Undang-undang
 • Rundingan dan Penyelesaian Pertikaian Alternatif, An International Perspective
 • Products Liability
 • Undang-undang Kesihatan Awam, Dasar dan Etika
 • Mewakili Penyedia Penjagaan Kesihatan
 • Bukti saintifik

Seorang pelajar mendaftar di landasan Undang-undang Kesihatan umum mesti mengambil sekurang-kurangnya dua daripada kursus yang maju yang disenaraikan di atas (dipilih berunding dengan penasihat fakulti tumpuan pelajar).

Setiap pelajar menumpukan perhatian dalam Undang-undang Kesihatan perlu mengambil sekurang-kurangnya satu kursus tambahan, untuk dipilih dalam berunding dengan penasihat fakulti tumpuan pelajar. (Ini terpakai kepada pelajar-pelajar di trek am dan kepada pelajar di trek khusus.) Pelajar perlu mengambil sekurang-kurangnya 15 kredit dalam kepekatan. Oleh itu, beberapa pelajar akan dikehendaki mengambil dua (bukan satu) kursus tambahan.

Kemahiran Kursus:

Setiap pelajar dalam Kepekatan Undang-undang Kesihatan perlu mengambil kursus dengan "komponen pengalaman." Ini mungkin menjadi Undang-undang dan Dasar Klinik Kesihatan, projek demonstrasi Undang-undang Kesihatan atau kursus yang merangkumi simulasi (dipilih berunding dengan penasihat pelajar).

Di samping itu, bilangan pelajar di klinik lain yang kini wujud boleh memenuhi keperluan "pengalaman" yang Kepekatan ini. Pengenalan klinik berkenaan akan bergantung kepada program individu pelajar pengajiannya dalam Kepekatan; klinik berkenaan akan dipilih berunding dengan penasihat fakulti tumpuan pelajar.

Keperluan Penulisan

Pelajar hendaklah melengkapkan projek penulisan penting dalam mana-mana kursus, atau melalui apa-apa nota Journal atau Kajian bebas, pada topik yang berkaitan dengan kepekatan, sebagaimana yang diluluskan oleh penasihat fakulti tumpuan pelajar.

Biasanya, projek penulisan untuk Kepekatan ini akan layak untuk Menulis Kredit I. Walau bagaimanapun, dengan persetujuan penasihat fakulti kepekatan pelajar, projek penulisan yang memenuhi Penulisan Kredit II boleh memenuhi keperluan bertulis tumpuan.

Adalah dibenarkan untuk menulis yang digunakan untuk memenuhi keperluan ini menjadi tulisan yang sama digunakan oleh pelajar untuk memenuhi satu lagi keperluan Law School.

GPA Minimum

A GPA minimum sebanyak 3.1 diperlukan pada masa permohonan untuk Kepekatan Undang-undang Kesihatan.

A GPA 3.1 tidak perlu dikekalkan sepanjang masa pelajar dalam Kepekatan; Walau bagaimanapun, pelajar mestilah lulus dengan PNG 3.1 atau yang lebih tinggi untuk diberikan kredit untuk Kepekatan.

Mengenai Sekolah

Soalan