Keystone logo

Illinois Institute of Technology

A logo

pengenalan

Terletak di bandar besar global Chicago, Illinois Tech ialah universiti penyelidikan swasta peringkat teratas, peringkat kebangsaan, dengan program dalam bidang kejuruteraan, sains komputer, seni bina, reka bentuk, sains, perniagaan, sains manusia dan undang-undang. Sebagai satu-satunya universiti tertumpu teknologi komprehensif di Chicago, Illinois Tech menawarkan sarjana muda sains, sarjana sains, sarjana profesional dan Ph.D. ijazah, serta sijil, dalam bidang STEM dalam permintaan dan bidang inovasi lain. Pilihan termasuk kursus secara bersemuka, hibrid dan dalam talian. Pelajar prasiswazah boleh mengambil bahagian dalam program dwi-ijazah dan pra-med/pra-kesihatan, serta Program Sarjana Dipercepatkan Illinois Tech, yang membolehkan mereka menerima kedua-dua ijazah sarjana muda dan sarjana dalam masa lima tahun.

Illinois Tech ialah satu-satunya universiti yang menawarkan program Elevate kepada semua pelajar. Elevate menjamin bahawa pelajar mengambil bahagian dalam pengalaman praktikal—magang, penyelidikan, pertandingan, belajar jauh, kursus pendek berfokuskan kerjaya dan banyak lagi—yang memperkasakan mereka dengan kemahiran abad kedua puluh satu yang dicari oleh majikan. Elevate juga memastikan pelajar menerima bimbingan akademik dan kerjaya yang diperibadikan daripada pasukan penasihat dan bersedia untuk kerjaya secara unik selepas tamat pengajian.

Illinois Tech berada di kedudukan #1 di Illinois di kalangan kolej swasta untuk pulangan pelaburan (selepas bantuan, PayScale) dan merupakan sekolah nilai terbaik di ranking #44 di Amerika Syarikat (US News & World Report). Graduan Illinois Tech mencapai kadar pekerjaan 92.8% dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian (kelas 2021). Alumninya termasuk pencipta telefon bimbit, perintis teknologi kod bar, dan ketua saintis untuk Amazon Alexa, antara pemimpin lain.

Pelajar menikmati belajar dan tinggal di kampus bersejarah hanya beberapa minit dari pusat bandar Chicago, yang menawarkan rangkaian, latihan amali dan peluang kerjaya. Kurang daripada satu batu dari pantai Tasik Michigan yang menakjubkan, kampus Illinois Tech telah diiktiraf sebagai "salah satu kampus kolej tercantik di Amerika." Pelajar Illinois Tech datang dari lebih 106 negara dan semua 50 negeri.

Keperluan Visa

Lokasi

  • West 35th Street,10, 60616, Chicago

Soalan