Keystone logo
L.U.de.S Lugano Campus

L.U.de.S Lugano Campus

L.U.de.S Lugano Campus

pengenalan

LUde.S. diasaskan pada tahun 1999, sebagai persatuan, di Canton of Ticino, di Switzerland, dengan inisiatif prof. Paolo Sotgiu, dengan tujuan mempromosikan dan memajukan semua bentuk pertukaran budaya dan pengalaman pendidikan, sains dan penyelidikan di bidang Eropah dan bukan Eropah dengan nama Universiti Percuma Ilmu Manusia dan Teknologi - Ludes. Dengan resolusi n. 703 dari 14 Februari 2006, Majlis Negeri yang diberi kuasa LUde.S. untuk menggunakan nama Università Privata menurut seni. 14 para. 2 Undang-undang di Universiti Itali Switzerland, di Universiti Sains Gunaan Switzerland Selatan dan Institut Penyelidikan pada 03 Oktober 1995 (LUSI / SUPSI, RL 5.3.1.1)

Pada tahun 2014, berikutan perubahan yang dibuat kepada seni. 14 LUSI / SUPSI yang disebutkan di atas, yang membolehkan penggunaan istilah universiti hanya untuk sekolah-sekolah yang diiktiraf oleh pihak berkuasa kebangsaan atau pihak berkuasa yang kompeten, Universiti Sains dan Teknologi Manusia percuma - Ludes merupakan syarikat perkhidmatan "Ludes sagl", mengubah strukturnya menjadi sebuah Kampus, kampus Ludes Lugano, menjadi tuan rumah universiti Eropah dan antarabangsa yang paling berprestij di Lugano, dan untuk membangunkan kursus yang berkaitan, menurut rancangan kajian yang disediakan oleh universiti yang dihoskan masing-masing.

Selaras dengan visi pengasas Prof Paolo Sotgiu, dan selepas hampir dua puluh tahun aktiviti di Switzerland, LUde.S. dia baru-baru ini mendirikan sebuah kampus baru di Malta, yang dipanggil UCM United Campus of Malta.

Memperluas ke Malta, UCM kini dapat mengukuhkan lagi jangkauan antarabangsa dengan mengeluarkan derajat yang dapat disamakan dan diiktiraf di beberapa negara, bukan hanya di Eropah, sehingga memudahkan para pelajar mendapatkan kualifikasi asing (lesen NCFHE No. 2015-011).

Pada masa ini, di Kampus Ludes Lugano, kursus ijazah dari Semmelweis University dan UCM United Campus of Malta Institusi Pendidikan Tinggi ditawarkan.

65430_65130_imgpsh_fullsize1.jpg

Mengapa belajar di Ludes

Belajar di LUde.S. ia bermaksud menjadi apa: seseorang yang penuh, bertanggungjawab dan terbuka kepada yang lain dan kepada dunia.

Ini bukan sekadar teknik pembelajaran, memperoleh kemahiran, tetapi juga menghormati dan mengasihi semua yang menggalakkan kehidupan.

Menyedari nilai manusia, potensi dan keupayaannya, sentiasa berurusan dengan budaya dan tradisi orang lain.

Pendekatan pedagogi LUde.S. bercita-cita untuk mengajar untuk mengetahui dan memahami bukan sahaja orang lain, tetapi juga dan di atas segalanya sendiri, sehingga memudahkan kehidupan profesional dan hubungan masa depan, dengan demikian meletakkan asas yang kukuh untuk kehidupan perjalanan apa pun akan memanggil kita untuk berjalan.

Lokasi

  • Lugano

    Ludes Lugano Campus | Via dei Faggi 4, Quartiere La Sguancia, 6912, Lugano

Soalan