Keystone logo
Lancashire Law School - University of Central Lancashire

Lancashire Law School - University of Central Lancashire

Lancashire Law School - University of Central Lancashire

pengenalan

Law School Lancashire berbangga dengan reputasi negara dan antarabangsa, yang menawarkan pelbagai kursus undang-undang dan kriminologi di peringkat sarjana muda dan lepasan ijazah. kakitangan yang berkelayakan kami termasuk pakar-pakar penyelidikan antarabangsa yang terkenal, guru-guru yang memenangi anugerah dan profesional undang-undang yang mempunyai pengalaman praktikal yang luas. Kami bangga menyediakan persekitaran yang meriah, merangsang dan mesra di mana untuk belajar. Pekerjaan adalah di tengah-tengah semua yang kita lakukan dan Sekolah kerana ianya reputasi yang sangat baik dalam profesion, perniagaan dan industri untuk kualiti yang mengagumkan graduannya, yang membawa berkaliber akademik, profesionalisme dan kesedaran komersial ke tempat kerja.

MENGENAI SEKOLAH

Sejak 40 tahun yang lalu, Lancashire Law School telah membangunkan reputasi antarabangsa yang cemerlang untuk menyampaikan graduan yang memasuki dunia profesional dengan kemahiran yang majikan cari. sesi pengajaran adalah kecil dan peribadi, bertenaga dan intelektual merangsang, serta menjadi praktikal. Matlamat kami adalah untuk menyediakan anda dengan pengalaman pelajar superlatif supaya anda boleh mencapai sepanjang yang berpotensi anda dan siswazah yang lengkap untuk memberi impak dalam dunia profesional yang anda pilih.

Sekolah menawarkan portfolio penuh kursus ijazah dan lepasan ijazah, dalam kedua-dua undang-undang dan kriminologi. kursus undang-undang ijazah kami semua disahkan oleh profesion undang-undang sebagai undang-undang darjah kelayakan membolehkan pelajar melanjutkan sebelah profesional latihan sama ada sebagai peguam cara atau peguam. kursus kriminologi kami menyediakan pelajar dengan peluang untuk mengkritik undang-undang jenayah dan sistem keadilan jenayah dari sudut pandangan sosial, ekonomi dan budaya dan untuk meneruskan kerjaya dalam perkhidmatan berasaskan awam dan masyarakat yang lebih luas. Sekolah juga menawarkan pelbagai peluang pembangunan profesional berterusan, banyak yang disesuaikan dengan keperluan pemegang kepentingan individu.

Sekolah ini bertujuan untuk:

  • dapat sektor utama dalam peruntukan undang-undang dan kriminologi pendidikan
  • mengekalkan komuniti pembelajaran berasaskan inovasi dan kecemerlangan dan komited untuk memaksimumkan kekuatan dan pencapaian
  • mengekalkan komuniti penyelidikan yang kesan ke atas undang-undang, keadilan jenayah dan dasar
  • memastikan akses yang luas terhadap pendidikan untuk semua dengan keupayaan dan komitmen untuk berjaya
  • menanamkan kemahiran yang boleh dipindahkan seluruh kurikulum untuk memaksimumkan employability pelajar

PENYELIDIKAN

Sebagai Sekolah Undang-undang kita melengkapi komitmen kami untuk pendidikan undang-undang akademik dan profesional dengan aktiviti penyelidikan berkualiti tinggi. kakitangan penyelidikan telah memasukkan dan mencapai keputusan cemerlang dalam semua latihan penyelidikan kebangsaan sejak tahun 1990-an dan kesarjanaan penyelidikan kami terus memberi kesan kepada keputusan mahkamah, pembangunan dasar dan pembaharuan undang-undang di UK, Eropah dan lebih meluas di arena antarabangsa. Kepakaran kakitangan kami memberitahu bukan sahaja program ijazah pertama kami tetapi juga mengajar dan penyelidikan berdasarkan ijazah lanjutan kami.

Lokasi

  • Lancashire

    Lancashire Law School, University of Central Lancashire, PR1 2HE, Lancashire

Soalan