Keystone logo
Leiden University Pengajian LLM Lanjutan dalam Undang-undang Udara dan Angkasa
Leiden University

Pengajian LLM Lanjutan dalam Undang-undang Udara dan Angkasa

Leiden, Belanda

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

EUR 20,900 / per year *

diadun, Di kampus

* Bukan EEA, bukan Switzerland, & bukan Surinam: 17500

pengenalan

Undang-undang yang mengawal penggunaan ruang angkasa komersial? Adakah Negeri bertanggungjawab untuk mengurangkan puing-puing ruang? Siapakah yang bertanggungjawab atas kemalangan yang berlaku di dalam kapal terbang? Ketahui bagaimana menangani soalan seperti ini dari perspektif antarabangsa dan Eropah.

Apakah program induk ini?

The LL.M. program Undang-undang Udara dan Angkasa Negara menggabungkan undang-undang udara awam, undang-undang udara swasta dan undang-undang ruang angkasa. Ia mempunyai dimensi Eropah dan antarabangsa yang jelas, menjadikannya unik di dunia. Dalam program master satu tahun yang intensif ini, anda akan memperoleh asas undang-undang yang kukuh dalam bidang yang menarik ini, belajar dari beberapa pakar terkemuka dalam bidang akademik dan praktik undang-undang.

Institut Undang-undang Udara dan Angkasa Antarabangsa (IIASL), yang menempatkan pengkhususan tuan lanjutan ini, merupakan salah satu institut penyelidikan dan pengajaran akademik terkemuka di bidang ini. Institut ini mengekalkan hubungan rapat dengan organisasi dan institusi kebangsaan dan antarabangsa di seluruh dunia dan menikmati bimbingan Lembaga Penasihat Antarabangsa yang berprestij.

Program ini juga menawarkan versi pembelajaran campuran. Pembelajaran campuran adalah gabungan pembelajaran jarak jauh dan pembelajaran tatap muka. Peserta sebahagian besar bekerja dari rumah atau pejabat mereka dan berkomunikasi dengan tenaga pengajar melalui pakej perisian (Papan Tulis) melalui internet atau melalui e-mel.

Anda akan belajar cara menangani pelbagai isu yang mempengaruhi masyarakat, seperti:

 • keselamatan penumpang
 • siasatan kemalangan
 • perlindungan alam sekitar
 • penggunaan dron
 • persaingan yang adil
 • kelestarian aktiviti angkasa lepas
 • militerisasi ruang angkasa

Sebab-sebab untuk memilih Undang-undang Udara dan Angkasa di Leiden University ?

Sebagai pelajar Pengajian Lanjutan dalam Undang-undang Udara dan Angkasa, anda akan mendapat manfaat daripada:

 1. Persekitaran antarabangsa: Sebagai tambahan kepada fokus kurikulum antarabangsa, gabungan pelajar dan pengajar unik yang mewakili semua benua menjadikan program kami pengalaman yang benar-benar global.
 2. Jurulatih pakar: Anda akan diajar oleh pakar fakulti dari Institut Antarabangsa Air dan Space Law, melawat profesor antarabangsa dan pengamal undang-undang yang terkenal khusus dalam aspek khusus undang-undang udara dan ruang angkasa.
 3. Reputasi Cemerlang: Sekolah Undang-undang Leiden telah membangun reputasi untuk kecemerlangan dengan menggabungkan pengajaran akademik yang tinggi dengan penyelidikan yang terkenal dan inovatif. Kualiti tradisinya menarik para profesor dan profesional yang berprestij dari seluruh dunia yang mengajar anda dalam suasana yang mencabar dan menyokong.

Adakah Undang-undang Udara dan Angkasa adalah program yang sesuai untuk anda?

Program ini direka khusus untuk:

 • graduan undang-undang yang ingin mengikuti pengajian tuan lanjutan yang mencabar di peringkat pascasiswazah, mungkin diikuti dengan kedudukan PhD;
 • pengamal undang-undang dalam firma undang-undang operasi antarabangsa, syarikat swasta (contohnya syarikat penerbangan, pengeluar bahagian pesawat), pihak berkuasa penerbangan awam, pihak berkuasa telekomunikasi, organisasi antarabangsa dan serantau dan wakil dari kerajaan yang ingin mengkhususkan diri dalam bidang undang-undang udara dan ruang angkasa.

Kemasukan

Kurikulum

Pelajar Ideal

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan