Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Loyola University New Orleans College of Law

Loyola University New Orleans College of Law

Loyola University New Orleans College of Law

pengenalan

Sekolah Undang-undang terkenal dengan komitmennya untuk membina peguam yang sedia mengamalkan. Kami mempunyai salah satu program klinikal tertua di negara ini, kini menduduki tempat ke-32 di antara lebih 200 sekolah undang-undang bertaraf ABA oleh Berita AS dan Laporan Dunia. Melalui klinik, pelajar kami berpeluang menghabiskan sebahagian besar tahun ketiga mereka mewakili pelanggan sebenar di bawah pengawasan fakulti berpengalaman. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah mengembangkan tawaran pengalaman kami untuk memasukkan Makmal Undang-undang & Dasar Alam Sekitar, Projek Keusahawanan dan Projek Advokasi Hak Asasi Manusia, yang melaluinya pelajar mengembangkan kemahiran penggubalan dan advokasi mereka sambil berkhidmat kepada masyarakat. Kurikulum kami dilengkapi dengan program Externship yang meluas, yang membolehkan pelajar menghabiskan satu semester bekerja dengan majikan tempatan dalam bidang minat profesional mereka. Semua pelajar kami juga mengambil bahagian dalam kurikulum Kemahiran kami untuk membantu mereka mempraktikkan kecekapan yang mereka perlukan untuk memulakan kerjaya undang-undang mereka.

Sekolah undang-undang kami juga mempunyai kedua-dua kurikulum undang-undang sivil dan undang-undang biasa, membolehkan pelajar kami bersedia untuk berlatih di peringkat tempatan, nasional dan global. Kurikulum kami direka untuk menyediakan pelajar dengan perspektif perbandingan yang unik dari semester pertama. Kami juga menyedari bahawa setiap pelajar mempunyai gaya pembelajaran yang unik, jadi kami memberikan perhatian dan sokongan individu, bermula dengan bahagian kecil dalam kursus Pengacaraan tahun pertama, dan meneruskan dengan sokongan akademik yang meluas dan program penyediaan bar kami.

Fakulti Loyola terkenal di peringkat kebangsaan dan antarabangsa dengan kesarjanaan mereka tetapi sama-sama (jika tidak lebih) komited terhadap pengajaran mereka. Selaras dengan tradisi Jesuit, fakulti kami berdedikasi untuk mendidik seluruh orang, yang bermaksud mengetahui setiap pelajar kami di luar bilik darjah. Bersiar-siar di dewan setiap hari, saya melihat profesor kami bertemu dengan pelajar untuk membincangkan kertas kerja atau peperiksaan, makan tengah hari di pusat pelajar kami dan berlatih dengan ahli pasukan peguam bela dan mahkamah perbicaraan peringkat kebangsaan kami.

Di Loyola, kami berbangga dengan kepelbagaian dan kolegial badan pelajar kami. Dengan program sepenuh masa, sambilan dan malam kami, kami menjadikan sekolah undang-undang boleh diakses oleh profesional yang bekerja, ibu bapa dan orang lain yang jadualnya memerlukan fleksibiliti. Organisasi pelajar kami mewujudkan peluang kepada pelajar untuk meneruskan minat profesional mereka, menjalin rangkaian dan berkhidmat kepada komuniti New Orleans, dan membina hubungan antara satu sama lain. Rangkaian alumni kami kukuh dan komited antara satu sama lain, sekolah undang-undang dan setiap generasi graduan Loyola.

Dan sudah tentu, kami terletak di salah satu bandar paling menakjubkan bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi di dunia.

Misi kita

Pada tahun 1914, Loyola University New Orleans College of Law membuka pintunya dan telah membuka minda profesional undang-undang masa depan sejak itu. Dalam tradisi Jesuit ketegasan akademik, mengejar keadilan, dan perkhidmatan kepada orang lain, Kolej Undang-undang mempunyai misi untuk mendidik ahli-ahli Majlis Peguam masa depan untuk menjadi peguam bela yang mahir dan kaunselor-kaunselor sensitif yang komited kepada norma etika dalam usaha mengejar. maruah untuk semua. Kolej Undang-undang menawarkan kedua-dua undang-undang sivil dan kurikulum undang-undang biasa, program hari sepenuh masa dan separuh masa petang, serta tiga program ijazah bersama. Pemikiran kritis dan analitikal, etika dan profesionalisme, dan komitmen untuk berkhidmat kepada masyarakat abad ke-21 dipupuk dan digalakkan. Fakulti Kolej Undang-undang ialah komuniti cendekiawan yang komited kepada kecemerlangan akademik dalam pengajaran dan kesarjanaan, dan perkhidmatan kepada orang lain.

Kehidupan di New Orleans

New Orleans ialah sebuah bandar yang meriah dengan sendirinya, dan komuniti undang-undangnya juga aktif. Sebilangan firma serantau dan nasional mempunyai pejabat di New Orleans, begitu juga dengan banyak firma guaman besar, sederhana dan butik yang berpusat di Louisiana.

Kolej Undang-undang menawarkan banyak bidang tumpuan yang berbeza untuk memberi perkhidmatan kepada populasi pelbagai syarikat, usahawan, kepentingan alam sekitar, penghibur, agensi kerajaan tempatan dan persekutuan, keperluan ketenteraan, kepentingan antarabangsa, keluarga dan masyarakat secara amnya.

Pusat utama untuk sistem kehakiman persekutuan dan negeri, New Orleans, ialah tempat yang sesuai untuk membuat hubungan dan melancarkan kerjaya undang-undang anda. Terdapat banyak peluang untuk belajar daripada mengamalkan peguam sambil berkhidmat kepada masyarakat setempat. Terlibat dengan mahkamah tempatan dan dapatkan pengalaman dunia sebenar. Ijazah Undang-undang Loyola adalah jalan menuju pencapaian yang tiada tandingannya. New Orleans, dengan tradisi dan landskap yang menarik, berfungsi sebagai latar belakang yang sempurna untuk belajar dan bekerja ke arah keadilan.

Destinasi Popular

 • Muzium Perang Dunia Kedua
 • Muzium Seni New Orleans
 • Institut Alam Audubon
 • Taman Bandar New Orleans
 • Suku Perancis
 • Jalan Majalah
 • Dewan Pemuliharaan
 • St. Charles Ave. & Streetcar
 • Steamboat Natchez
 • Dunia Mardi Gras

Perayaan

Di New Orleans, anda boleh menemui dan menghadiri festival hampir setiap hujung minggu sepanjang tahun. Tidak ada kekurangan topik untuk diraikan sama ada, dengan tema perayaan daripada makanan selesa (NOLA Mac N' Cheese Fest) kepada acara muzik berskala besar seperti Voodoo Music + Arts Experience. Barisan festival yang dihoskan di New Orleans adalah antara yang terbaik di negara ini dan menarik aksi kebangsaan ikonik dan penghibur tempatan yang unik. Di New Orleans Jazz and Heritage Festival, French Quarter Festival dan festival lain, anda akan temui sesuatu untuk citarasa semua orang.

Sudah tentu, kita tidak boleh melupakan Mardi Gras. Selama beberapa minggu, krewe mengubah seluruh bandar menjadi pesta gergasi. Ia adalah musim yang penuh dengan kemerosotan yang menggembirakan dan pakaian berwarna-warni.

Makanan

New Orleans ialah hidangan masakan terunggul di negara ini! Lebih daripada 1,000 restoran merangkumi kawasan Greater New Orleans. Banyak cef terkenal yang berpangkalan di New Orleans, seperti Susan Spicer, Donald Link, dan Aaron Sachez, sedang mengukir industri masakan. Sama ada anda sedang mencari kepakaran Creole dan Cajun, masakan rumah tradisional Selatan, hidangan gastronomi yang canggih, hidangan gaya Eropah atau makanan laut paling segar di Selatan, anda pasti akan menemuinya di Big Easy.

Muzik

New Orleans mempunyai sejarah muzik yang panjang dan terkenal. Walaupun New Orleans telah lama dianggap sebagai pusat muzik Jazz dan Blues Amerika, bandar ini menampilkan lebih daripada 80 tempat muzik secara langsung yang menjadi tuan rumah kepada muzik folk, Cajun, funk, rock dan R&B. Pemuzik dan kumpulan muzik kontemporari seperti Big Freedia, Lil Wayne dan Revivalists membawa legasi muzik bandar ini ke masa hadapan.

Berjalan-jalan di bawah cahaya bulan di Bourbon Street atau Frenchman Street, dan anda akan mendengar muzik secara langsung mengalir keluar dari hampir setiap kelab pada mana-mana malam. Anda mungkin hanya menemui artis baharu kegemaran anda.

Sukan

Tidak ada di bandar lain peminat sukan lebih ghairah. Crescent City adalah rumah kepada pasukan bola sepak Saints NFL, pasukan bola keranjang NBA Pelicans, pasukan ragbi Gold, pasukan Bola Sepak Liga Perdana Jesters National dan Big Easy Rollergirls.

Di samping itu, New Orleans penuh dengan peluang untuk individu mengambil bahagian. Tasik Pontchartrain ialah tempat memancing dan belayar yang popular. Susun atur bandar ini sesuai untuk pelari dan penunggang basikal. Untuk ahli sukan yang lebih mencabar, DEFY New Orleans, New Orleans Boulder Lounge dan Fly Circus Space semuanya menawarkan cabaran yang menarik.

Muzium

Sejarah ditenun ke dalam fabrik New Orleans. Sama ada anda bersiar-siar di St. Charles Avenue atau menerokai French Quarter, detik-detik, tapak dan angka yang tidak terkira hanya menunggu untuk ditemui semula. Di sini, masa lalu memberi inspirasi dan membimbing masa depan bandar kita. Kembangkan pemahaman yang lebih mendalam tentang sejarah tempatan dan nasional, dan biarkan ia mencetuskan idea baharu dalam perjalanan undang-undang anda.

New Orleans ialah rumah kepada beberapa muzium terkemuka, termasuk Muzium Perang Dunia Kedua Kebangsaan, Muzium Seni New Orleans, Muzium Seni Selatan Ogden, Pusat Seni Kontemporari New Orleans dan The Cabildo.

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • New Orleans

  526 Pine Street, , 70118, New Orleans

  Soalan