Keystone logo
Mississippi College School of Law

Mississippi College School of Law

Mississippi College School of Law

pengenalan

Mississippi College School of Law berusaha untuk memberikan pendidikan undang-undang yang unggul dalam konteks institusi Kristian.

Tujuan kami adalah untuk mewujudkan persekitaran institusi yang mempromosikan pembelajaran intelektual dan praktikal. Badan pelajar dan fakulti kami menggambarkan pelbagai latar belakang dan minat. Dari kepelbagaian ini, kami berusaha untuk mewujudkan komuniti ilmiah di mana pelajar dan fakulti membincangkan masalah secara bebas dalam pelbagai tetapan, baik formal maupun tidak formal.

Kurikulum kami dirancang untuk melatih pelajar untuk menjadi pengacara yang mahir dan beretika yang mampu menyesuaikan amalan mereka dengan dunia perundangan yang berubah. Untuk mencapai tujuan ini, kami telah melihat model seni liberal dalam membentuk kurikulum sekolah undang-undang. Kursus kami menekankan tanggungjawab individu untuk belajar sambil memberikan setiap arahan pelajar dalam kemahiran substantif dan analitis yang diperlukan untuk latihan yang berjaya.

Kami memberikan landasan dalam undang-undang umum dan asas undang-undang sistem perundangan kami, tetapi juga meneroka doktrin yang muncul, menggunakan dalam setiap konteks kaedah tradisional analisis undang-undang, yang diperkaya oleh wawasan disiplin ilmu yang berkaitan. Untuk memastikan bahawa kurikulum kami menggabungkan biasiswa terkini, fakulti kami secara aktif terlibat dalam penyelidikan dalam bidang kepakaran masing-masing. Sebagai tambahan kepada kursus dalam doktrin undang-undang, kami menawarkan pelbagai pengajaran mengenai kemahiran praktik moden.

Lokasi

  • Jackson

    East Griffith Street,151, 39201, Jackson

    Soalan