Keystone logo
Osgoode Professional Development

Osgoode Professional Development

Osgoode Professional Development

pengenalan

Pemimpin Dunia dalam Pendidikan Perundangan Berterusan

Pembangunan Profesional Osgoode (OsgoodePD) ialah cabang pembelajaran sepanjang hayat Osgoode Hall Law School. Selama hampir tiga dekad, misi kami kekal konsisten dan jelas: kami menyediakan rangkaian unik pendidikan undang-undang peringkat siswazah antara disiplin yang direka untuk profesional. Kami komited untuk:

Mengintegrasikan Peguam Terlatih Antarabangsa ke dalam Profesion Undang-undang Kanada

Kami menyedari bahawa peguam berpendidikan antarabangsa membawa pengalaman dan prospek yang berharga kepada profesion undang-undang Kanada. Sebagai sebahagian daripada tanggungjawab kami untuk membantu dalam kepelbagaian profesion undang-undang di Kanada, kami menawarkan rangkaian program yang paling luas di mana-mana sahaja di Kanada untuk peguam terlatih antarabangsa, tanpa mengambil pendekatan satu saiz yang sesuai untuk semua. Kami memahami bahawa peguam yang terlatih di peringkat antarabangsa selalunya mempunyai keperluan dan matlamat yang sama, tetapi juga setiap pelajar membawa minat dan pengalaman hidup mereka sendiri yang berfungsi untuk memperkayakan program yang mereka sertai. Keluasan tawaran kursus kami dan pelbagai perkhidmatan pelajar kami direka untuk membantu pelajar antarabangsa mencapai kejayaan akademik dan kerjaya.

Teknologi & Inovasi

OsgoodePD dikenali di peringkat global kerana komitmennya terhadap inovasi berterusan dalam teknologi pendidikan dan pedagogi. Kami ialah program undang-undang pertama di Kanada yang menawarkan pembelajaran jarak jauh, dan telah berusaha untuk terus meningkatkan kualiti, kebolehcapaian dan fleksibiliti. Kami berusaha untuk menjadi pusat reka bentuk inovatif dan penyampaian pendidikan undang-undang profesional, membolehkan pemahaman, sambungan dan transformasi.

Kekal di Barisan Depan Pengetahuan Undang-undang, Kepakaran dan Keupayaan

Kami bekerja secara berterusan untuk meningkatkan dan melanjutkan tawaran pembangunan profesional kami. Memandangkan keperluan komuniti global untuk pembangunan profesional dalam pendidikan undang-undang berkembang, kami memperkenalkan program, kursus dan cara pembelajaran baharu untuk membantu pelajar mencapai matlamat mereka.

Tawaran Kami

Kami bekerja secara berterusan untuk meningkatkan dan melanjutkan tawaran pembangunan profesional kami. Memandangkan keperluan komuniti global untuk pembangunan profesional dalam pendidikan undang-undang berkembang, kami memperkenalkan program dan cara pembelajaran baharu untuk membantu anda memenuhi matlamat Pembangunan Profesional anda.

Pembangunan Profesional

Program Akademik

Peguam Terlatih Antarabangsa

Kami menawarkan bilangan terbesar dan rangkaian program terluas di mana-mana sahaja di Kanada untuk peguam terlatih antarabangsa dan profesional berpengalaman. Apabila mereka bentuk program ini, kami memberi tumpuan kepada keperluan khusus peguam terlatih antarabangsa. Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan pelajar untuk membantu pelajar antarabangsa mencapai kejayaan akademik dan kerjaya.

Ciri-ciri Kampus

Dua Lokasi Mudah

OsgoodePD menawarkan program di dua lokasi: Osgoode Hall Law School di York University dan kemudahan pembelajaran kami yang telah diubah suai di tengah-tengah pusat bandar Toronto. Keupayaan pembelajaran jarak jauh kami tiada duanya, dengan teknologi terkini dan sokongan pengguna yang berpengetahuan dan profesional.

Pusat bandar Toronto

 • Terletak di tengah-tengah pusat bandar Toronto
 • Akses terus dari stesen kereta api bawah tanah Dundas
 • Kursus pendek, persidangan dan sijil Pembangunan Profesional
 • LLM Profesional Sambilan

Kampus Keele

 • Terletak di kampus seni negeri Universiti York
 • Akses dari stesen kereta api bawah tanah York University
 • Program LLM Profesional sepenuh masa
 • Program untuk Peguam Terlatih Antarabangsa

Perkhidmatan Pelajar

Sebagai pelajar LLM Profesional sepenuh masa, anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai perkhidmatan pelajar yang direka untuk membantu anda mencapai matlamat akademik dan kerjaya anda.

Pembangunan Kerjaya: Kami memahami bahawa pelajar sepenuh masa kami selalunya berminat untuk membuat peralihan kerjaya selepas pengajian mereka, jadi kami memberi penekanan yang ketara untuk menyediakan pelbagai sumber, acara dan kaunseling satu lawan satu untuk membantu pelajar kami memenuhi keperluan mereka. matlamat.

Kejayaan Akademik: Pelajar LLM Profesional Sepenuh masa datang dari seluruh dunia dan dari pelbagai latar belakang profesional yang berbeza. Untuk membantu anda mencapai kejayaan akademik, kami menawarkan sumber dan kaunseling sepanjang program anda.

Kehidupan Pelajar: Pelajar kami mempunyai kedudukan yang unik untuk mengambil bahagian dalam kehidupan pelajar di Kampus Keele Universiti York dan melalui kumpulan dan acara Osgoode Hall Law School, serta dalam acara undang-undang profesional dan rangkaian melalui pusat Osgoode Professional Development .

Rangkaian penuh perkhidmatan kami dan butiran lanjut tentang setiap satu boleh dilihat di bawah.

Perkhidmatan Akademik

 • Orientasi Program
 • Kursus Pengenalan
 • Bengkel & Sumber
 • Kaunseling Akademik dan Kesejahteraan Sulit

Sokongan Kerjaya

 • Jawatan Kerja
 • Sumber/Panduan
 • Bengkel & Acara
 • Kaunseling

Kehidupan Kampus

 • Aktiviti Sosial Pelajar
 • Osgoode & York U Ekstra Kurikulum
 • Acara Rangkaian Profesional

Semua perkhidmatan pembangunan akademik dan kerjaya kami tersedia dari jauh, dan waktu kaunseling mempunyai jadual yang berbeza-beza untuk memenuhi keperluan pelajar sambilan.

  Lokasi

  • Toronto

   Downtown Toronto, 1 Dundas Street West, Suite 2602, M5G 1Z3, Toronto

   • Toronto

    4700 Keele Street, Ignat Kaneff Building, M3J 1P3, Toronto

    Soalan