Keystone logo
Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

pengenalan

Universiti Paris-Panthéon-Assas: sekolah undang-undang global terkemuka di Mauritius

Dianggap sebagai sekolah undang-undang utama Perancis, Universiti Paris-Panthéon-Assas hadir di Mauritius sejak 2015 di mana ia menawarkan LL.B. (Kepujian), Sarjana Muda Sastera dalam Ekonomi dan Kewangan (Kepujian) dan LL.M. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa, semuanya diajar dalam bahasa Inggeris. Universiti Paris-Panthéon-Assas, rumah kepada asal-usul Undang-undang Perancis, menerima pakai pada 2011 strategi pengantarabangsaan yang bercita-cita tinggi, termasuk penubuhan kampus luar negara di Singapura, Mauritius dan Dubai.

Program LL.B. 3 tahun, BA (Kepujian) 3 tahun dan program LLM 10 bulan diajar oleh ahli fakulti Universiti Paris-Panthéon-Assas serta pengamal undang-undang dan profesional dengan kepakaran antarabangsa dan tempatan.

LL.B. struktur kursus direka bentuk untuk memenuhi keperluan kedua-dua pelajar dari rumah dan antarabangsa dengan aliran pilihan meliputi Common Law, Civil Law, Mauritian Law, International Law dan Comparative Law. Oleh itu, pelajar mendapat manfaat daripada latihan bertaraf dunia dalam sistem perundangan campuran negara dan dalam bidang undang-undang lain yang membolehkan mereka melanjutkan pelajaran atau kerjaya di luar negara.

LL.M. Kursus Undang-undang Perniagaan Antarabangsa adalah serupa dengan yang ditawarkan di kampus Paris, Dubai dan Singapura dan direka bentuk untuk memenuhi keperluan kedua-dua profesional undang-undang dan bukan undang-undang yang ingin membawa kerjaya mereka ke peringkat seterusnya.

Sarjana Muda Sastera (BA) dalam Ekonomi dan Kewangan (Kepujian) ialah Program Kepujian 3 tahun yang direka khusus untuk menyediakan pelajar asas yang kukuh dalam kemahiran teori, kuantitatif dan analitik, yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian dalam ijazah sarjana yang sangat terpilih juga sebagai kerjaya lanjutan dalam bidang Perniagaan, Sains Data dan Kewangan. Program ijazah sarjana muda terkenal dengan selektiviti dan pengiktirafan yang luar biasa dalam kedudukan Perancis, dengan Universiti Paris-Panthéon-Assas secara konsisten memegang jawatan teratas di Perancis, terutamanya dalam bidang ekonomi dan pengurusan, di mana ia cemerlang dari segi integrasi pekerjaan graduan dan potensi pendapatan*.

Komitmen yang berpanjangan

Hari ini, universiti itu lebih komited untuk membangunkan kehadirannya di luar negara, khususnya di Mauritius. Ini termasuk premis yang dinaik taraf, dengan ruang istirahat pelajar dan perpustakaan, pejabat untuk kakitangannya yang berdedikasi serta teknologi audio dan video baharu untuk meningkatkan pengalaman pelajar secara bersemuka atau (dalam keadaan luar biasa apabila diperlukan) pengajaran dalam talian. Bagi Profesor Anthony Mergey, Dekan kampus Mauritius, “Premis yang telah diperbaharui serta pertumbuhan berterusan dalam populasi pelajar tempatan dan antarabangsa mencerminkan minat dan kaitan program kami. Matlamat kami adalah untuk meluaskan jangkauan kami pada tahun-tahun akan datang dengan menawarkan rangkaian kursus yang lebih luas, di peringkat sarjana muda, pascasiswazah dan eksekutif. ”

Kehidupan di Mauritius

 • Perbankan: Mauritius menjadi tuan rumah kepada beberapa institusi kewangan dengan penawaran produk dan kemudahan perbankan yang komprehensif. Bank-bank utama Mauritius ialah MCB, SBM, Bank One, Afrasia, dan MPCB antara lain. Terdapat banyak syarikat insurans untuk memenuhi keperluan peribadi anda untuk anda pilih kerana anda perlu memohon insurans perubatan untuk melanjutkan pelajaran anda di Hab Pendidikan Uniciti. Anda boleh memilih untuk memohon satu di negara asal anda atau di Mauritius.
 • Katering: Mauritius boleh berbangga dengan gabungan budaya yang diterjemahkan ke dalam masakannya. Semasa anda mengelilingi pulau, anda akan dimanjakan dengan pelbagai perisa dan hidangan budaya, daripada masakan Cina, India, Eropah dan tempatan lain dengan penyediaan yang tersendiri. Rasakan sambutan warga Mauritius yang sama di restoran seperti makanan ringan.
 • Pengangkutan dan Pemanduan: Mauritius ialah negara pemanduan sebelah kiri dengan trafik padat di sepanjang jalan utama yang menghubungkan bandar. Membeli kereta boleh menjadi agak mahal tetapi perjalanan dengan bas adalah alternatif percuma.
 • Perjalanan, Visa dan vaksin: Anda memerlukan pasport yang dikemas kini sebelum berlepas dan dengan tempoh sah sekurang-kurangnya enam bulan selepas meninggalkan Mauritius. Visa pelajar anda akan diberikan kepada anda oleh Hab Pendidikan Uniciti atau melalui institusi tempat anda mendaftar. Pejabat Pasport dan Imigresen ialah badan kawal selia untuk menghantar visa anda sebaik sahaja anda diterima masuk. Adalah baik untuk mengetahui bahawa pihak berkuasa tempatan mempunyai hak untuk menolak permohonan visa tanpa notis. Tiada vaksinasi mandatori untuk perjalanan ke Mauritius.

Ciri-ciri Kampus

Pengalaman pelajar yang unik di Mauritius

Universiti Paris-Pantheon-Assas dihoskan oleh Uniciti Education Hub, yang terletak di Pierrefonds.

 • Bilik kuliah: bilik darjah kuliah yang digunakan oleh pelajar membolehkan komunikasi masa nyata melalui internet dan penyiaran atas permintaan sesi kelas.
 • Pusat Sumber: perpustakaan simpanan fizikal di mana bahan rujukan disimpan untuk perundingan di tapak dengan komputer, pencetak dan ruang belajar.
 • Restoran Square Root & Vatel: restoran pelajar tersedia di kampus.
 • Kemudahan Sukan: SPARC ialah kemudahan pelbagai sukan terbaru dan terbesar yang terletak di pantai barat Mauritius. SPARC menawarkan pengalaman utama dalam pilihan kesihatan, kecergasan, sukan dan masa lapang untuk meningkatkan kehidupan pelajar kami dengan lebih baik. Maklumat lanjut di sini.
 • Sambungan Internet dan telefon: akses wifi percuma di sekitar kampus.

  Lokasi

  • Quatre Bornes

   Royal Road, Pierrefonds , 72448 , Quatre Bornes

   Soalan