Keystone logo
Université Paris-Panthéon-Assas | Singapore Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Singapore Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Singapore Campus

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1970, Université Paris Pantheon-Assas ialah pewaris 'La Sorbonne", bekas Faculté de Droit et de Sciences Economiques de Paris sejak abad ke-13. Universiti ini diiktiraf di peringkat nasional dan antarabangsa sebagai universiti terkemuka Perancis dalam Undang-undang, komited untuk memastikan tahap kecemerlangan tertinggi, berkenaan dengan semua bidang Undang-undang.

Singapura telah menjadi salah satu negara paling makmur di dunia dan meletakkan dirinya sebagai hab kewangan dan teknologi tinggi di rantau ini. Kampus Assas International, Singapura dihoskan di INSEAD Asia dalam One-North, kawasan khusus untuk pendidikan, penyelidikan, inovasi dan industri perniagaan.

Sepatah kata daripada Dekan

“Selamat datang ke Assas International, kampus Singapura, yang matlamatnya adalah untuk mempromosikan amalan terbaik dalam bidang undang-undang perniagaan antarabangsa. LL.M kami. program ini diajar oleh profesor dari Université Paris-Panthéon-Assas, yang menerbitkan dan mengajar dalam bidang yang canggih, dan oleh peguam dan pengamal berpengalaman yang datang dari firma dan syarikat undang-undang antarabangsa terbaik di Asia.

LL.M kami. calon mendapat pemahaman yang mendalam tentang beberapa bidang undang-undang yang paling menonjol dan cepat berubah, dengan input Profesor datang dari kedua-dua undang-undang Sivil dan sistem undang-undang biasa. Pelajar kami boleh memanfaatkan kurikulum berasaskan luas yang merangkumi undang-undang antarabangsa, kontrak antarabangsa, harta intelek, timbang tara antarabangsa, perdagangan antarabangsa, kewangan antarabangsa, undang-undang alam sekitar, undang-undang cukai dan bidang lain.

Akhir sekali, Assas International, Kampus Singapura, menawarkan program eksekutif sepanjang tahun, standard atau atas permintaan, untuk menyumbang kepada penambahbaikan amalan terbaik peguam dan peguam dalaman, serta kursus musim panas.”

Program yang ditawarkan

Di Singapura, Assas International menawarkan 3 program berbeza:

 • Kursus siswazah yang dianugerahkan oleh Universiti Paris-Panthéon-Assas, seperti LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa.
 • Program Eksekutif yang terbuka kepada profesional boleh dihadiri secara peribadi atau dari jauh. Semua kursus undang-undang kami diakreditasi oleh Institut Pendidikan Undang-undang Singapura.
 • Sekolah Musim Panas: terdiri daripada beberapa Kursus Musim Panas yang berlangsung pada bulan Julai, terbuka kepada pelajar dan profesional peringkat Sarjana Muda dan Sarjana. Kursus 2 minggu tersebut membolehkan peserta dari seluruh dunia meneroka topik moden dari perspektif Ekonomi dan Undang-undang sambil meneroka keajaiban Singapura.

Ciri-ciri Kampus

Pengalaman luar biasa di kampus Singapura

Sekolah Antarabangsa Assas dihoskan oleh kampus INSEAD Business School-Asia, terletak di dalam hab pengetahuan Singapura.

 • Amfiteater: dilengkapi sepenuhnya untuk rakaman video langsung dan kehadiran jauh, amfiteater kami boleh memuatkan sehingga 55 peserta dan sesuai untuk kelas bersemuka, dalam talian atau hibrid.
 • Pusat Sumber: Perpustakaan Tanoto INSEAD menyokong pelajar dalam aktiviti penyelidikan dan kurikulum mereka. Dibuka 24 jam sehari, kawasan kerja yang luas dengan sambungan rangkaian berkelajuan tinggi dan dilengkapi dengan komputer berteknologi tinggi dan perkhidmatan percetakan awan; Perkhidmatan buku pinjam sendiri 24 jam.
 • Restoran: dibuka pada waktu makan tengah hari dan menyediakan hidangan yang berbeza.
 • Pusat Kecergasan: dilengkapi dengan rangkaian pilihan peralatan kardiovaskular dan kekuatan untuk senaman anda, kadar drop-in $5 setiap lawatan atau S$ 35 sebulan. Keahlian termasuk penggunaan semua peralatan pusat kecergasan, penyertaan dalam kelas aerobik/senaman, penilaian ujian kecergasan, dan penggunaan percuma loker dan tuala. Waktu buka: 5.30 pagi hingga 11 malam pada hari bekerja; dan 8.00 pagi hingga 6.00 petang pada hujung minggu.
 • Kedai cetak: untuk mengendalikan kerja mel dan pencetakan yang mungkin anda perlukan. Fail boleh dihantar melalui memory stick.
 • Sambungan Internet dan telefon: akses wifi percuma di sekitar kampus.

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Singapore

   Ayer Rajah Avenue, 1, 138676, Singapore

  Soalan