Keystone logo
Penn State Dickinson Law

Penn State Dickinson Law

Penn State Dickinson Law

Ciri-ciri Kampus

Fasiliti Rumah bersejarah yang telah diubah suai sepenuhnya oleh Dickinson Law di Carlisle, Pennsylvania, telah direka bentuk dengan sengaja untuk melanjutkan komitmen Sekolah Undang-undang kepada masyarakat. Kemudahan yang diperakui LEED ini mempunyai bilik darjah dan bilik seminar yang canggih; bilik perbicaraan yang dipertikaikan dengan 200 tempat duduk; bilik pendengaran perundangan; Perpustakaan Undang-undang H. Laddie Montague, Jr. tiga tingkat; bilik belajar berkumpulan; the Ridge Commons; sebuah halaman; dan sebuah kafe. Semua bilik darjah dilengkapi dengan teknologi audiovisual canggih yang membolehkan pelajar dan profesor berkomunikasi dalam masa nyata dengan rakan sekerja dan profesional di seluruh dunia.

  Kemasukan

  LL.M. program di Penn State Dickinson Law sangat selektif dengan bilangan pelajar berkelayakan yang terhad diterima setiap tahun. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, pemohon mestilah telah melengkapkan, atau sedang dalam proses melengkapkan, ijazah profesional pertama dalam undang-undang. Ini biasanya JD daripada sekolah undang-undang AS yang diluluskan ABA atau yang setara dengan JD daripada sekolah undang-undang antarabangsa. Pemohon yang berjaya selalunya dilesenkan untuk mengamalkan undang-undang dan mempunyai pengalaman profesional yang signifikan dalam amalan undang-undang.

  Dickinson Law mengekalkan pendekatan holistik untuk kemasukan. Pemohon yang berjaya akan menyediakan rasional yang jelas dan menarik untuk mengikuti LL.M. ijazah dan khususnya di Penn State Dickinson Law . Adalah penting bahawa pemohon mempunyai rancangan kerjaya yang jelas dan menunjukkan kepentingan memperoleh LL.M. ijazah dalam merealisasikan rancangan tersebut.

  Untuk kemasukan ke LL.M. program, pemohon mesti mengemukakan permohonan melalui Majlis Kemasukan Sekolah Undang-undang (LSAC). Dickinson Law tidak menilai sebarang yuran permohonan.

  Walaupun kebanyakan pelajar berusaha untuk mendaftar pada semester musim gugur (Ogos), LL.M. pelajar juga mempunyai pilihan untuk memulakan LL.M. program pada semester musim bunga (Januari).

  Keperluan Visa

  Setelah mendaftar, pelajar antarabangsa akan menerima notis daripada iStart, sistem pengurusan imigresen Penn State untuk penasihat pelajar dan sarjana antarabangsa. Setiap pelajar akan menerima mesej daripada Kemasukan Pra-Ketibaan yang akan menerangkan perkara yang diperlukan berkaitan pematuhan imigresen. Sebaik sahaja pelajar telah menyerahkan dokumentasi yang diperlukan ke dalam iStart, I-20 (dengan mengandaikan jenis visa F) akan dihantar dalam masa 2-4 minggu. I-20 ialah "Sijil Kelayakan untuk Status Pelajar Bukan Imigran" yang membolehkan pelajar memohon visa bukan imigran di kedutaan atau konsulat AS yang terdekat. Pelajar yang menggunakan jenis visa lain, termasuk visa J-1, akan memerlukan kertas kerja yang berbeza tetapi proses visa itu sendiri secara amnya adalah sama.

  Pelajar antarabangsa disokong oleh Pejabat Pelajar dan Ulama Antarabangsa di Penn State Global untuk semua urusan imigresen.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Penn State Dickinson Law komited untuk menyediakan setiap pelajar akses kepada pendidikan undang-undang bertaraf dunia. Semua LL.M. pemohon secara automatik dipertimbangkan untuk biasiswa berasaskan merit pada masa kemasukan.

  Untuk pecahan kos, termasuk tuisyen, yuran, buku dan elaun sara hidup, klik pautan di bawah. Untuk mengurangkan perbelanjaan sara hidup, kebanyakan pelajar menetapkan belanjawan peribadi, memilih untuk tinggal bersama rakan sebilik, membeli-belah di kedai makanan diskaun, berjalan kaki atau berbasikal ke kampus, membawa makanan mereka ke kampus dan banyak lagi. Penn State menawarkan diskaun pelajar untuk perisian, komputer, pakaian dan banyak lagi.

  LL.M bulanan. sesi penerangan

  Lokasi

  • Carlisle

   150 South College St., Carlisle, PA 17013, , Carlisle

  Soalan