Keystone logo
Peking University School of Transnational Law LLM (Sarjana Undang-Undang)
Peking University School of Transnational Law

LLM (Sarjana Undang-Undang)

Shenzhen, China

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

CNY 176,000 / per year *

Di kampus

* Kos sara hidup adalah rendah di China

pengenalan

140234_LLMTripCropped.jpg

LL.M STL Program

LL.M. pelajar akan mendapat pengetahuan dan pemahaman yang mendalam mengenai undang-undang Cina dan Barat serta tradisi undang-undang serta kemahiran praktikal yang diperlukan untuk kejayaan silang budaya. LL.M. graduan dari PKU STL akan terus berkerjasama di sektor swasta, sektor awam, kerja undang-undang kepentingan awam, dan akademik undang-undang di seluruh dunia.

140232_STLPics-BuildingInterior.JPG

Universiti Peking

Universiti Peking ("PKU") adalah salah satu universiti penyelidikan yang paling terkenal di dunia. The Times of Higher Education telah menamakan PKU universiti nombor 1 di China, universiti nombor 1 di semua negara BRIC, universiti nombor 2 di seluruh Asia, dan universiti paling terkenal di universiti ke-27 di dunia.

Pelajar, Fakulti, dan Kerjaya

Pelajar terkemuka dari seluruh dunia bersaing untuk masuk ke STL. Fakulti multinasional sekolah undang-undang ini termasuk sarjana dan pengamal terkenal di dunia dari China, AS, EU, dan di tempat lain. Graduan STL sangat dicari untuk jawatan dengan firma dan perusahaan undang-undang multinasional terkemuka, yang mengetuai firma dan perusahaan undang-undang Cina, BUMN utama, dan NGO antarabangsa terkemuka.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Kurikulum Potong-Edge

Kurikulum STL menekankan kemahiran dan pengetahuan untuk abad ke 21: (i) undang-undang dan amalan transnasional, (ii) kecekapan silang budaya, dan (iii) tanggungjawab profesional peguam dalam konteks ini. Tiada sekolah undang-undang di mana-mana lebih baik melengkapkan graduan untuk sektor swasta, sektor awam, atau kerja undang-undang yang berkaitan dengan China, Amerika Syarikat, United Kingdom, atau negara-negara Komanwel Inggeris.

Pemimpin Global

Graduan STL akan dilengkapi secara unik untuk kepimpinan dalam dunia yang saling berkaitan, dengan pengetahuan dan pemahaman yang mendalam mengenai undang-undang Cina dan Barat serta tradisi undang-undang dan dengan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk kejayaan lintas budaya dan transborder.

Shenzhen-A Dynamic City

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

STL terletak di bandar selatan Shenzhen. Salah satu bandar yang paling pesat berkembang dan berjaya secara ekonomi di dunia, Shenzhen terus meningkat sejak ia ditubuhkan sebagai Zon Ekonomi Khas pertama China pada tahun 1979. Hari ini, Shenzhen telah disebut Lembah Silikon China, dan pusat pertumbuhan teknologi China yang pesat. Bandar ini adalah tempat penginapan untuk industri bioteknologi, logistik, telekomunikasi, dan automotif elektrik dan tenaga baru, dan syarikat global terkemuka seperti Huawei dan Tencent berpusat di sini. Di pentas dunia, Shenzhen juga berjaya; pada tahun 2008, ia dinobatkan sebagai UNESCO City of Design, dan pada tahun 2011, ia menjadi tuan rumah Universiade Musim Panas ke-26. Terdapat banyak perkara lain yang menggemari bandar ini, dari mengadakan festival maraton dan jazz antarabangsa tahunan hingga menjadi rumah pertandingan robotik RoboMaster yang epik, ada sesuatu yang dapat dinikmati oleh semua orang.

Terletak tepat di seberang perbatasan daratan dari Hong Kong, ia adalah kawasan yang unik di mana sistem perundangan yang hebat di dunia bergabung dan mempengaruhi tingkah laku rentas sempadan. Pilihan pengangkutan awam yang luas menghubungkan dua bandar, dan satu boleh mengunjungi Hong Kong melalui bas, metro, kereta api berkelajuan tinggi, dan feri. Dengan gabungan KDNK lebih dari $ 650 bilion, wilayah Shenzhen-Hong Kong adalah salah satu kawasan metropolitan terbesar di dunia.

Struktur Program

Seperti LL.M. program yang ditawarkan oleh sekolah undang-undang AS yang terbaik, LL.M PKU STL. program untuk pelajar asing akan terdiri daripada satu tahun hingga dua tahun pengajian sepenuh masa. Kurikulum ini akan direka untuk menekankan kemahiran dan pengetahuan untuk Abad ke-21: (i) undang-undang dan amalan transnasional; (ii) kecekapan silang budaya; dan (3) tanggungjawab profesional peguam dalam konteks ini. Tawaran khusus dalam sejarah dan undang-undang undang-undang Cina akan membolehkan para pelajar memperoleh pemahaman yang mendalam tentang tradisi kebudayaan dan perkembangan moden China hari ini.

LL.M. graduan akan muncul dari program ini sebagai peguam yang unik dilengkapi untuk kepimpinan dalam dunia yang saling berkaitan dengan hari ini, dengan pengetahuan mendalam dan memahami tradisi undang-undang Cina dan Barat dan tradisi undang-undang dan dengan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk kejayaan silang budaya. Kurikulum adalah kursus bahasa Inggeris yang paling pelbagai dan luas di China dengan lebih daripada 60 kursus bahasa Inggeris yang meliputi pelbagai subjek, dari undang-undang antarabangsa dan perbandingan kepada undang-undang Amerika kepada undang-undang China; kursus meliputi urus niaga transnasional kompleks dan penyelesaian pertikaian, dan juga undang-undang China, sistem perundangan dan sejarah perundangan. LL.M. graduan dari PKU STL akan terus berkerjasama di sektor swasta, sektor awam, kerja undang-undang kepentingan awam, dan akademik undang-undang di seluruh dunia.

Untuk mendapatkan LL.M. ijazah, calon mesti:

 • telah bermastautin sekurang-kurangnya tiga kuarters akademik;
 • memperoleh sekurang-kurangnya 36 kredit (lebih kurang 12 kursus);
 • melengkapkan tesis atau kertas penyelidikan yang besar di bawah pengawasan fakulti mengenai topik pilihan mereka, lulus pembelaan tesis dan;

Cara memohon

Pemohon biasanya mempunyai ijazah pertama dalam undang-undang (contohnya, JD, JM, atau LL.B.) atau sebaliknya dilesenkan untuk mengamalkan undang-undang di bidang kuasa rumah mereka. Kami juga menerima permohonan daripada pelajar yang kini mendaftar dalam program ijazah pertama dalam undang-undang yang ingin mendapatkan kredit ke arah LL.M STL. ijazah secara serentak. Contohnya, pelajar undang-undang AS layak memindahkan sejumlah kredit yang diperoleh di luar negara ke arah darjah JD mereka; kredit yang diperolehi dalam LL.M STL. program yang sewajarnya mungkin layak memohon secara serentak ke arah LL.M USJD dan STL.

Pemohon yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris atau yang tidak mempunyai pendidikan postecondary yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris mestilah memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Program ini memerlukan skor minimum 92 dalam TOEFL IBT atau 6.5 dalam IELTS dengan 7.0 dalam penulisan IELTS.

Prosedur Permohonan

 1. Sila isi borang permohonan dalam talian dan muat naik bahan permohonan lain yang diperlukan di Portal Aplikasi Universiti Peking di studyatpku.com/member/login .do dengan merujuk kepada Arahan untuk Aplikasi Dalam Talian, yang memberikan arahan aplikasi langkah demi langkah dengan tangkapan skrin untuk mengelakkan kekeliruan. Perhatikan juga format dan ukuran fail yang diminta sebelum memuat naik bahan aplikasi.
 2. Sila hantar e-mel ke STL ke [email protected] dan ke [email protected] yang menunjukkan bahawa anda telah memfailkan permohonan anda dalam talian.
 3. Sila hantar melalui kaedah penghantaran yang dapat dikonfirmasi yang memberikan anda pengesahan resit, salinan keras dokumentasi asal termasuk sebarang surat yang dimeteraikan.

Senarai Semak Permohonan

Pemohon mesti mengemukakan bahan yang disenaraikan di bawah. Permohonan hanya akan dikaji semula selepas semua bahan diterima. Semua dokumen hendaklah ditulis dalam bahasa Inggeris. Jika dokumen tidak dalam Bahasa Inggeris, mereka mesti disertakan dengan terjemahan Bahasa Inggeris yang disahkan.

 1. Borang Permohonan Peking University School of Transnational Law .
 2. Kenyataan peribadi: Hantar pernyataan peribadi yang menerangkan sebab anda mengejar LL.M. ijazah dan bagaimana ijazah itu akan membantu anda memajukan rancangan dan matlamat anda. (700 hingga 1000 perkataan)
 3. Rekod Akademik: Transkrip rasmi dari semua institusi sarjana muda dan siswazah, dan sijil ijazah rasmi (dokumen asal atau yang disahkan dengan terjemahan Bahasa Inggeris jika dokumen tidak dalam Bahasa Inggeris).
 4. Resume atau Kurikulum Vitae.
 5. Surat Cadangan: Sekurang-kurangnya dua surat yang dicadangkan dari profesor, majikan, atau orang lain yang biasa dengan kelayakan akademik dan profesional anda. (asal)
 6. Bukti Kompetensi Bahasa Inggeris: Satu salinan hasil peperiksaan TOEFL atau IELTS (melainkan jika anda seorang penceramah bahasa Inggeris asli atau anda mempunyai ijazah dari institusi postecondary yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris).
 7. Salinan pasport, atau kad pengenalan.

Sila ambil perhatian: semua Bahan Permohonan mesti diterima sebelum tarikh 31 Mac, tarikh akhir.

Bayaran permohonan

Permohonan yang diterima sebelum 1 Mac tidak memerlukan bayaran. Semua permohonan lain memerlukan bayaran 800 RMB yang boleh diketepikan mengikut budi bicara sekolah undang-undang untuk keperluan kewangan.

Pemohon hendaklah menghantar pakej permohonan kepada:

Kemasukan PKU STL LLM, Bilik 410, Peking University School of Transnational Law , University Town, Nanshan District Shenzhen 518055, China

Tarikh akhir untuk Permohonan

Sila ambil perhatian: semua Bahan Permohonan mesti diterima sebelum tarikh 31 Mac, tarikh akhir.

Keputusan Kemasukan

Jawatankuasa Kemasukan akan membuat keputusan mengikut bahan pemohon dan dapat mengeluarkan keputusan kemasukan awal secara bergulir. Semua tawaran kemasukan ke program STL LLM mesti disahkan oleh Universiti Peking, dan surat masuk rasmi biasanya akan dihantar pada bulan Jun.

Penginapan dan Perkhidmatan

Kebanyakan pelajar antarabangsa memilih untuk hidup di kampus yang indah dan menikmati peluang komuniti, makan, dan sukan serta berdekatan dengan bangunan sekolah undang-undang. Bilik-bilik single dan double boleh didapati di kampus. Pelajar juga boleh memilih untuk tinggal di luar kampus.

Tuisyen dan Kos

Yuran pengajian untuk STL LL.M. program adalah 176,000 CNY tinggal selama satu atau dua tahun. Kos penginapan adalah 12,000 CNY untuk satu bilik dengan bilik mandi peribadi selama satu tahun. STL berkomitmen untuk menjadikan program ini dapat diakses oleh calon yang berkelayakan dan ada sejumlah persekutuan antarabangsa yang tersedia. Pemohon juga digalakkan untuk mempertimbangkan biasiswa yang mereka layak.

Beasiswa

STL komited untuk menjadikan program ini dapat diakses oleh calon-calon yang berkelayakan dan terdapat sejumlah terhad beasiswa antarabangsa dan biasiswa tuisyen separa dan lain-lain anugerah kewangan yang tersedia untuk pemohon yang berjaya. Pemohon juga digalakkan menimbangkan biasiswa yang mana mereka layak.

Beasiswa daripada Kerajaan China

Beasiswa dari kerajaan China juga tersedia untuk pelajar antarabangsa.

Kemasukan

Kurikulum

Biasiswa dan Pembiayaan

Kemudahan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan