Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Samford University

Samford University

Samford University

pengenalan

Samford University adalah universiti Kristian peringkat tinggi utama. Ditubuhkan pada tahun 1841, Samford adalah institusi pengajian tinggi tertua ke-87 di Amerika Syarikat. Terletak di Birmingham, pinggir bandar Alabama, Homewood, kampus universiti seluas kira-kira 247 ekar dan terkenal dengan keindahan dan seni bina gaya kolonial Georgia. Universiti ini kini mendaftarkan 5,692 pelajar dari 47 negeri dan 28 negara.

Samford adalah universiti teratas di Alabama dalam kedudukan kebangsaan yang diterbitkan oleh The Wall Street Journal. Selain itu, The Wall Street Journal menduduki tempat ketiga Samford di negara ini kerana penglibatan pelajar. Laporan Berita & Dunia AS menduduki tempat Samford ke-40 di negara ini untuk pengajaran sarjana terbaik dan ke-100 untuk nilai terbaik. Kewangan Peribadi Kiplinger menduduki tempat Samford ke-34 di antara universiti swasta AS kerana nilai dan kemampuan. Nisbah pelajar-ke-fakulti adalah 13: 1.

Samford menawarkan program sarjana yang didasarkan pada seni liberal dan gabungan sekolah siswazah dan profesional melalui 10 sekolah akademik: seni, seni dan sains, perniagaan, ketuhanan, pendidikan, profesion kesihatan, undang-undang, kejururawatan, farmasi, dan kesihatan awam. Universiti ini mempunyai satu daripada tiga sekolah undang-undang yang diakreditasi dan satu daripada hanya dua sekolah farmasi terakreditasi di Alabama. Samford's Beeson Divinity School adalah satu-satunya sekolah ketuhanan siswazah yang diiktiraf sepenuhnya yang berpusat di Alabama. Universiti ini dikelaskan oleh Carnegie Commission on Higher Education sebagai institusi kedoktoran / profesional.

Misi Samford untuk memupuk perkembangan pelajar secara intelektual, etika dan spiritual dikembangkan melalui pelbagai peluang, termasuk 166 organisasi pelajar, penglibatan global di lebih dari 19 negara yang berbeza dan lebih dari 180 kursus yang menggabungkan khidmat masyarakat. Selain itu, pelajar sarjana melengkapkan kurikulum teras Samford, menyediakan asas yang baik dalam seni liberal. Hasilnya adalah pengalaman pendidikan yang sangat disesuaikan yang menghasilkan 97% alumni sarjana yang bekerja atau melanjutkan pelajaran dalam tempoh enam bulan setelah tamat pengajian.

Pelan strategik Samford menyatakan empat bidang fokus: menekankan kejayaan pelajar, meningkatkan komuniti kita, memperluas jangkauan dan memastikan kekuatan kewangan. Untuk menyokong kemajuan rancangan strategik ini, universiti melancarkan pada musim gugur 2016 kempen modal bertajuk Forever Samford. Kempen enam tahun, $ 300 juta bertujuan untuk menyediakan sumber kewangan baru untuk menyokong biasiswa pelajar, program akademik dan projek modal. Samford mengekalkan dana yang kuat dengan pelaburan berjumlah $ 301 juta (Jun 2019), yang membantu menyokong biasiswa, belajar di luar negara, operasi am dan program lain. Selain kampus utama di Homewood, universiti ini memiliki sebuah rumah di Marion, Alabama digunakan untuk belajar dan melayani budaya, dan Daniel House, sebuah pusat pengajian yang terletak di tengah-tengah London, England berhampiran Taman Kensington.

52,838 alumni Samford telah merangkumi lebih daripada 60 anggota Kongres AS, lapan gabenor negeri, dua hakim Mahkamah Agung AS, seorang Setiausaha Negara AS, empat Ulama Rhodes, beberapa artis pemenang anugerah Emmy dan Grammy, dua jurulatih bola sepak kejuaraan kebangsaan, dan penerima hadiah Pulitzer dan Nobel Peace.

Universiti ini merangkumi 17 sukan antara kaum - lapan lelaki dan sembilan wanita - yang mengambil bahagian di peringkat Bahagian I NCAA. The Samford Bulldogs telah memenangi 40 kejuaraan persidangan sejak menyertai Southern Conference pada tahun 2008. Pasukan atletik Samford pada tahun akademik 2018-2019 menikmati Tahap Kejayaan Graduasi 97% (GSR) seperti yang dikira dan diterbitkan oleh NCAA. Untuk tahun akademik itu, Samford menduduki tempat pertama di Alabama dan ke-18 di negara ini untuk GSR di antara semua kolej dan universiti di peringkat Bahagian I NCAA.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Birmingham

    Lakeshore Parkway,800, 35229, Birmingham

    Soalan