Keystone logo
San Joaquin College of Law

San Joaquin College of Law

San Joaquin College of Law

pengenalan

Di San Joaquin College of Law , pertumbuhan peribadi anda sebagai pengacara adalah objektif utama kami. Dari kursus kemahiran belajar pra-pendaftaran kami hingga pelbagai kursus latihan yang terkandung dalam kurikulum, anda akan melihat potensi anda berkembang. Saiz kelas adalah kecil, rata-rata 25 pelajar setiap bahagian, memberikan anda peluang yang tiada tandingan untuk berinteraksi dengan profesor dan rakan sekelas anda.

SJCL menawarkan pendidikan undang-undang yang mantap - yang tidak membataskan pilihan kerjaya atau kehidupan kerana hutang yang mengejutkan. Sepanjang 40 tahun sejarahnya, lebih daripada 84% siswazah SJCL telah lulus Ujian Bar California. Tetapi SJCL berusaha untuk mendidik para pelajar agar dapat mempraktikkan undang-undang dan menjadi pengacara yang cemerlang - dari segi intelek, etika, dan peribadi - tidak hanya melampaui batas.

Peluang untuk pengalaman langsung banyak. Pelajar di New American Legal Clinic membantu beratus-ratus pendatang sah setahun, menangani kes di bawah pengawasan profesor dari pengambilan hingga penyelesaian. Externships di mahkamah persekutuan dan negeri, pejabat pengacara daerah, agensi pentadbiran, bantuan undang-undang, dan firma swasta tersedia, begitu pula peluang pekerjaan di pejabat.

Sekolah undang-undang adalah pengalaman dan proses. Melaluinya, anda dapati bahawa anda mampu lebih dari yang anda impikan mungkin. Terdapat tempat, dan keperluan, untuk kemampuan tersebut di Lembah San Joaquin. Peluang pekerjaan selalu ada di rantau ini walaupun jarang di kawasan lain. Pengalaman kehidupan sebenar anda di klinik, pekerjaan luar, dan pegawai di sekolah undang-undang secara semula jadi berkembang menjadi kedudukan peguam setelah bergabung dengan Peguam.

Lokasi

  • Clovis

    5th Street,901, 93612, Clovis

    Soalan