Keystone logo
South East European University

South East European University

South East European University

pengenalan

East University Eropah Selatan (SEEU) adalah swasta, awam, bukan untuk keuntungan institusi pendidikan tinggi, terdiri daripada fakulti, pusat dan institut sebagai sebahagian integral itu, khusus dalam sains sosio-ekonomi.

SEEU Fakulti adalah unit organisasi dalam UNIVERSITI dan beroperasi melalui rangka kerja dasar Majlis Fakulti dan Universiti yang diluluskan oleh Lembaga Pengarah Universiti atau Jawatankuasa Eksekutif. SEEU mempunyai lima fakulti: Fakulti Sains Kontemporari dan Technologies, Fakulti Bahasa, Budaya dan Komunikasi, Fakulti Undang-undang, Fakulti Pentadbiran Awam dan Sains Politik DAN Fakulti Perniagaan dan Ekonomi.

Misi Universiti ditakrifkan dalam Lembaran (1 Disember 2008), ia berusaha kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan dalam sistem pendidikan tinggi di Republik Macedonia, dengan menawarkan peluang yang sama untuk semua berdasarkan kesaksamaan dan merit. Salah satu elemen penting dalam misi Universiti termasuk kerjasama aktif dengan universiti-universiti di Republik Macedonia dan juga dengan universiti-universiti antarabangsa.

Tujuan utama di bawah mana universiti ditadbir dan diuruskan adalah untuk menyumbang kepada pendidikan tinggi dalam bahasa Albania, melalui pemahaman etnik yang bersama dan bertujuan untuk menyediakan pendekatan pelbagai bahasa dan budaya untuk pengajaran dan penyelidikan dengan membangunkan program pengajian mengikut luas Eropah dan antarabangsa piawaian.

University badan yang mentadbir adalah Lembaga Universiti, Rektor, Universiti Senat dan Majlis Rektor.

East European University South berada di kedudukan ketiga di peringkat kebangsaan di kalangan 19 universiti Republik Macedonia. Kedudukan ini telah dijalankan oleh penilai luar, Jiao Tong University Shanghai.

Lokasi

  • Arhiepiskop Angelarij, nr.1, 1000, Skopje

  • Илинденска бр.335, 1200, Tetovo

Soalan