Keystone logo
Southwestern Law School

Southwestern Law School

Southwestern Law School

pengenalan

Beragam, Terlibat, Inspiring - ini adalah Southwestern Law School - sejarah perkhidmatan awam, guru inovatif, sarjana cemerlang, dan alumunium trailblazing. Bersedia untuk berjaya menerusi kurikulum inovatif kami dan peluang belajar pengalaman. Kampus tengah bandar yang bersemangat menyediakan suasana yang ideal untuk kajian undang-undang, memupuk penekanan kepada masyarakat, kepelbagaian, dan perkhidmatan awam.

Ditubuhkan lebih daripada 100 tahun yang lalu, Southwestern telah membangun reputasi untuk peguam yang menamatkan pengajian yang baik, berwawasan, dan bersedia untuk berjaya.

Pelajar-pelajar barat daya mempunyai komuniti yang kuat. Mereka datang dari hampir setiap negeri, lebih daripada sedozen negara, dan mewakili lebih daripada 200 institusi sarjana muda. Dalam kelas kemasukan yang paling baru-baru ini, wanita mewakili 53 peratus, sementara minoriti membentuk 49 peratus, dan pelajar melaporkan kefasihan di lebih dari 20 bahasa asing. Umur purata ialah 27, dengan berkisar antara 21 hingga 50 tahun. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Southwestern mempunyai perwakilan tertinggi pelajar Afrika Amerika dan pelajar kedua Latino / Hispanik kedua sekolah undang-undang California. Persatuan Bar Pelajar menaja program kebajikan pelajar dan masyarakat yang memenangi anugerah dan menyelia lebih 50 organisasi pelajar, termasuk persaudaraan undang-undang; kumpulan minoriti, budaya, politik, dan agama; dan masyarakat berfokus pada bidang undang-undang tertentu.

Persekitaran Akademik yang Inspiratif

Southwestern telah mencipta oasis yang berpusatkan pelajar yang mesra di pusat bandar Los Angeles yang bersemangat, dan termasuk salah satu mercu tanda seni bina yang paling bersejarah di bandar itu - bangunan Bullocks Wilshire yang ikonik. Karya seni deco ini terletak di tengah-tengah kampus, yang terletak di tengah-tengah koridor "perkhidmatan awam awam" di Los Angeles. Pelajar di Southwestern mengabdikan lebih dari 20,000 jam setiap tahun untuk perkhidmatan pro bono dalam masyarakat.

Alumni Trailblazing

15,000 alumni Barat Daya telah memasukkan pegawai awam yang terkemuka dari anggota Kongres kepada walikota, dan lebih 400 hakim-serta pengasas firma undang-undang utama dan penasihat umum syarikat multinasional. Sekolah undang-undang mempunyai hubungan yang kuat dengan sektor perundangan, perniagaan dan sivik, dan Institut Undang-undang Media dan Media Biederman berkait rapat dengan industri hiburan di Hollywood dan di peringkat antarabangsa. Walaupun majoriti graduan Southwestern memilih untuk berlatih di California, alumni boleh didapati di hampir setiap negeri, dua wilayah, dan lebih daripada dua belas negara. Alumni Southwestern telah berkhidmat sebagai anggota Senat dan Dewan Perwakilan AS, ahli-ahli Senat dan Majelis Negeri California dan Speaker Dewan, Setiausaha Negara California, Bendahari Negeri California dan Peguam Daerah County Los Angeles. Antara alumni trailblazing Southwestern adalah hakim terpanjang dalam sejarah Mahkamah Agung California, Datuk Bandar Afrika-Amerika pertama Los Angeles, hakim pengadilan daerah China-Amerika yang pertama di benua Amerika Syarikat, hakim mahkamah rayuan wanita Afrika-Amerika yang pertama di dalam negara itu, hakim percubaan Latina yang pertama di Amerika Syarikat, dan hakim asli Amerika yang pertama di California, di antara banyak yang pertama.

Pendidikan Undang-undang Inovatif

Southwestern adalah satu-satunya sekolah undang-undang untuk menawarkan empat program JD yang berbeza dalam kedua-dua penjadualan dan pendekatan pengajaran. Southwestern adalah pemimpin dalam inovasi kurikulum dan kepakaran, terutamanya dalam bidang hiburan dan undang-undang media, undang-undang antarabangsa, undang-undang jenayah, dan advokasi percubaan / litigasi. Kurikulum yang diperlukan diperkayakan oleh kira-kira 200 pilihan, 150 penempatan luar, 6 klinik, dan 4 orang pengamal. Peningkatan bahagian atas termasuk lebih daripada 50 kursus kemahiran profesional, intersession Januari, kursus batu permata, dan kursus jangka pendek khas yang diajarkan oleh pakar undang-undang antarabangsa.

Southwestern juga menubuhkan program ijazah JD / MBA tiga tahun dan empat dengan Drucker Graduate School of Management Universiti Claremont Graduate. Program BA / JD 3 3 ditawarkan secara perkongsian dengan California State University, Northridge, dan California State University, Dominguez Hills. Southwestern juga menawarkan program LLM dalam kajian undang-undang individu dan hiburan dan undang-undang media.

Southwestern adalah sekolah undang-undang pertama yang menubuhkan pusat hiburan dan undang-undang media. Institusi Undang-undang Media dan Media Biederman yang diiktiraf di peringkat antarabangsa membantu menyediakan pelajar untuk amalan undang-undang dalam industri kreatif seperti filem, televisyen, dan muzik.

Sekolah Undang-undang Mengenai Syarat Anda

Pelajar kami ditarik ke kampus yang indah di pusat bandar raya kosmopolitan, dekat dengan mahkamah, koridor perkhidmatan awam, dan industri hiburan. Mereka merasa di rumah dalam komuniti inklusif kami, dan digalakkan oleh fakulti yang boleh didekati. Mereka mahu mengikut jejak langkah alumni kami sambil mencipta pengalaman sekolah undang-undang yang sesuai dengan syarat mereka sendiri. Tonton video untuk mengetahui bagaimana lapan pelajar kami memilih sekolah undang-undang yang sesuai untuk mereka.

Southwestern adalah Sekolah Undang-undang LA

Southwestern adalah sekolah undang-undang Los Angeles. Dari penubuhan kami lebih 100 tahun yang lalu, ke lokasi kami di tengah-tengah Koridor Kepentingan Awam Los Angeles di sepanjang Wilshire Boulevard di Koreatown, untuk hubungan kami dengan industri hiburan dan Pejabat Peguam Daerah, Southwestern mempunyai hubungan yang mendalam dengan bandar malaikat. Tonton video ini untuk melihat statistik yang cepat mengenai alumni kami, program pengajian dan kurikulum kami yang inovatif, kediaman dan klinik kami, dan kepelbagaian kami.

Lokasi

  • Los Angeles

    3050 Wilshire Boulevard, CA 90010, Los Angeles

Soalan