Keystone logo
St. Thomas University School of Law

St. Thomas University School of Law

St. Thomas University School of Law

pengenalan

Selamat datang ke Sekolah Undang-undang St. Thomas University

Ditubuhkan pada tahun 1984, Undang-undang Sekolah St. Thomas University diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan Bar Amerika dan merupakan ahli Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Ia adalah sebahagian daripada universiti Katolik dan sekolah undang-undang di mana nilai-nilai penting.

Peguam St. Thomas Law dan graduan yang mampu menerapkan prinsip perundangan untuk menangani dan menyelesaikan masalah masyarakat yang semakin kompleks dan berubah. Program akademik sekolah undang-undang yang ketat menekankan pembelajaran sepanjang hayat dan biasiswa dalam persekitaran yang penuh kepedulian. Untuk tujuan ini, kami tetap komited untuk kecemerlangan dalam pengajaran, biasiswa, dan khidmat masyarakat.

St. Thomas Law menawarkan peluang klinikal, luar, dan latihan yang luas untuk meningkatkan lagi latihan undang-undang pelajar kami.

60476_pexels-photo-613508.jpeg

Fakta

Ditubuhkan

Universiti St. Thomas ditubuhkan pada tahun 1961 sebagai Biscayne College oleh perintah Friars Augustinian. Apabila status Universiti tercapai, nama institusi itu ditukar kepada St. Thomas University untuk mencerminkan warisan Cuba. Universiti ini mengetengahkan akarnya kepada Universidad de Santo Tomas de Villanueva, yang ditubuhkan pada tahun 1946 di Havana, Cuba, oleh orang-orang Amerika Augustinians dengan bantuan dari orang-orang Augustinian Eropah.

Sekolah Undang-undang St. Thomas University adalah salah satu daripada dua sekolah undang-undang Katolik yang bertauliah di selatan Sekolah Undang-undang Universiti Georgetown di Washington, DC.

60477_justice-law-case-hearing-159832.jpeg

Nisbah Fakulti Pelajar

15 hingga 1

Jurnal akademik yang dijalankan oleh pelajar

  • Kajian St Thomas
  • Tinjauan Undang-Undang Hak Asasi Manusia Intercultural
  • Jurnal Litigasi Kompleks (dalam talian)

Organisasi Pelajar

Lebih tiga puluh Pelajar Pelajar, banyak yang terlibat secara meluas dalam projek-projek perkhidmatan awam.

Perpustakaan

Pusat Maklumat Undang-undang adalah pusat intelektual Sekolah Undang-undang St. Thomas University. Dengan koleksi yang terkenal dan sumber canggihnya, pelbagai perkhidmatan, dan ruang belajar yang menarik, Perpustakaan Undang-undang sangat berkomitmen untuk misi penyelidikan dan pengajaran Sekolah Undang-undang.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Miami Gardens

    St. Thomas University School of Law 16401 NW 37th Ave, Miami Gardens, FL 33054, , Miami Gardens

Soalan