Keystone logo
Stetson University College of Law

Stetson University College of Law

Stetson University College of Law

pengenalan

Sebagai sekolah undang-undang pertama Florida, Stetson telah dididik cemerlang peguam, hakim dan pemimpin masyarakat untuk lebih daripada satu abad. Stetson adalah a-100 teratas sekolah undang-undang, kedudukan # 1 dalam advokasi percubaan dan # 3 secara bertulis undang-undang oleh US News & World Report, dan diiktiraf sepenuhnya oleh American Bar Association dan Persatuan American Law Sekolah.

Stetson University College of Law ialah bahagian yang aktif di kawasan metro Tampa Bay, dengan kampus undang-undang utama di Gulfport / St. Petersburg dan pusat satelit di Tampa. Sekolah undang-undang adalah sebahagian daripada University Stetson, dengan College of Arts and Sciences, Sekolah Pentadbiran Perniagaan, dan Sekolah Muzik di DeLand, dan pusat satelit universiti di Celebration.

Dean Christopher Pietruszkiewicz mengetuai pasukan pelbagai fakulti, pentadbir dan staf mengikut misi dan nilai-nilai Kolej Undang-Undang dan Universiti Stetson.

Stetson Sekilas Pandang

No. 1 kedudukan untuk advokasi percubaan dan No. 3 untuk menulis undang-undang oleh US News & World Report perhatian individu dengan keperluan pelajar Berbakat, fakulti boleh diakses yang cemerlang dalam bidang masing-masing perpustakaan dan bilik darjah State-of-the-art Seven makamah sijil JD tumpuan dalam advokasi, undang-undang tua, undang-undang alam sekitar, undang-undang antarabangsa dan keadilan sosial darjah dua dan ijazah bersama pilihan: JD / LL.M. dalam Advokasi, JD / MBA, JD / MPH, JD / MIEL dalam Undang-undang Ekonomi Antarabangsa, dan JD / MEBL dalam Undang-undang Perniagaan Eropah LL.M. ijazah dalam advokasi, undang-undang tua dan undang-undang antarabangsa Salah satu daripada beberapa sekolah-sekolah undang-undang AS untuk berkongsi ruang dengan mahkamah bekerja, Mahkamah Daerah Kedua Florida Rayuan Sekolah undang-undang pertama di Florida untuk menghendaki pro bono perkhidmatan oleh pelajar dan fakulti Cemerlang pembangunan kerjaya dan penyediaan bar perkhidmatan. Baru-baru ini dinamakan sebagai salah satu Program LLM yang Sangat Peluang Kerjaya oleh Majalah Jurist Antarabangsa. Pusat Kecemerlangan dalam Advokasi, Law Elder, Pendidikan Undang-undang Tinggi dan Dasar, dan Undang-undang Antarabangsa Rumah kepada Institut Biodiversiti Undang-undang, Undang-undang Caribbean, Komunikasi Undang-undang, dan Veterans Law Rumah kepada empat jurnal akademik: Stetson Law Review, Jurnal untuk Penuaan Undang-undang Antarabangsa dan Dasar, Journal Hidupan Liar Undang-undang dan Dasar Antarabangsa dan Stetson Journal Advokasi dan Undang-undang program Kepujian untuk pelajar top-kedudukan 45 pertubuhan pelajar Pasukan sokongan juara dunia Negara dan Pelbagai jenis klinik dan latihan peluang kehidupan kampus meriah dengan pertubuhan pelajar yang pelbagai, aktiviti Interscholastic dan pertandingan Lapan belajar di luar negara dan enam program pertukaran asing kampus undang-undang utama di Gulfport / St. Petersburg dengan pusat satelit berhampiran pusat bandar Tampa

7 Sebab Great untuk Pertimbangkan Stetson Undang-undang:

Kekuatan program akademik kami.

Stetson profesor mengajar classWe berbangga kedudukan # 1 untuk advokasi percubaan dan # 3 untuk menulis undang-undang oleh US News & World Report. Stetson juga merupakan pemimpin dalam bidang undang-undang tua, undang-undang biodiversiti alam sekitar, undang-undang pendidikan tinggi, undang-undang antarabangsa, keadilan sosial, undang-undang veteran, Caribbean undang-undang, dan kawasan-kawasan lain kajian undang-undang. Stetson menawarkan lima sijil JD program tumpuan, lebih daripada 60 elektif kemahiran, dan pilihan bersama atau dua darjah untuk JD / LL.M., JD / MBA, dan JD / MPH

Peluang untuk menimba pengalaman undang-undang yang praktikal.

pendidikan klinikal participantsStetson menawarkan pelajar lebih 400 klinik dan externship peluang setiap tahun di seluruh Tampa Bay, Florida kawasan metropolitan. Dengan lebih daripada 30 klinik dan externship kursus pada kira-kira 60 organisasi hosting, Stetson menyertai segelintir sekolah undang-undang lain di seluruh negara yang menjamin bahawa setiap pelajar boleh mengambil bahagian dalam klinik atau externship kursus semasa sekolah undang-undang.

Biasiswa untuk mengurangkan kos pendidikan tinggi.

pelajar Stetson veteranIn Fall 2015, 55% pelajar JD baru menerima biasiswa. Semua pelajar tahun pertama mengakui adalah dianggap secara automatik untuk biasiswa pelbagai tahun. Bermula dengan 2016-2017 tahun akademik, Stetson akan menyokong jumlah yang tidak terhad veteran berkelayakan atau tanggungan yang layak dengan Program Reben Kuning GI Bill.

Sebuah kampus yang indah terletak di cerah Tampa Bay, Florida.

21 ekar, pohon Stetson Law campusStetson ini dipenuhi kampus utama di Gulfport / St. Petersburg pernah menjadi resort 1920-an sering dikunjungi oleh Babe Ruth dan selebriti lain. Hari ini, bangunan bersejarah kami ditambah dengan 3920 sambungan rangkaian, tujuh bilik mahkamah bekerja, 50 perpustakaan bilik belajar berkumpulan, kolam renang, dan perpustakaan undang-undang dengan lebih daripada 419,000 jilid. Perlu berehat dari belajar? Trip # 4-kedudukan pantai terbaik Penasihat ini (St. Pete Beach) adalah lima minit dari kampus.

Fakulti yang suka undang-undang mengajar dan mengambil berat tentang kejayaan pelajar.

Stetson profesor menasihatkan studentOur profesor yang terlibat dalam hampir setiap aspek kehidupan kampus dan bersemangat bekerja dengan pelajar di dalam dan di luar bilik darjah. Fakulti dari seluruh sekolah undang-undang menghabiskan masa berkhidmat sebagai mentor, menasihati pertubuhan pelajar, dan pasukan bimbingan sokongan. fakulti kami adalah penulis, peguam dan pemimpin dalam bidang kepakaran mereka undang-undang.

perkhidmatan pembangunan kerjaya untuk para pelajar dan graduan.

kakitangan Pembangunan kerjaya menasihatkan diakses studentAn kakitangan pembangunan kerjaya menyokong pelajar dengan sesi latihan individu, mesyuarat kumpulan dan program. "Kerjaya Toolkit" siri bengkel Stetson ini menyediakan rangka kerja untuk perancangan kerjaya dan pencarian pekerjaan. Kakitangan kami telah menjalinkan hubungan dengan masyarakat undang-undang kawasan Tampa Bay dan kerja-kerja untuk membantu graduan mencari kerjaya yang ideal mereka.

Mengkaji program-program luar negara di Kepulauan Cayman, Cuba, England, Korea Selatan, Sepanyol, dan Belanda.

Kajian Stetson luar negara pelajar participantsOur boleh meneroka dunia dengan memperoleh kredit akademik dan mesyuarat pakar undang-undang di negara-negara yang jauh. Selain musim panas Stetson di luar negara dan program semester, Stetson juga mempunyai perjanjian pertukaran antarabangsa dengan universiti-universiti di Australia, England, Ireland, Perancis, dan Sepanyol.

Lokasi

  • Tampa

    Stetson University College of Law 1401 61st Street South , 33707, Tampa

    Soalan