Keystone logo
© Uni.
Sustainability College Bruges

Sustainability College Bruges

Sustainability College Bruges

pengenalan

Kemapanan College Bruges (SCB) adalah sebuah institusi swasta yang menawarkan pendidikan berterusan, penyelidikan, khidmat nasihat dan pengantaraan, yang awam di seluruh dunia - di alam sekitar, tenaga, perubahan iklim dan isu-isu kesihatan & keselamatan.

Aktiviti SCB diilhamkan dan dipandu oleh 2015 Matlamat Pembangunan Lestari PBB dan Tindakan 2016 Eropah untuk Kelestarian.

SCB terdiri daripada Pusat Pengajian Berterusan, Pusat Penyelidikan, Pusat untuk Mediation & Penyelesaian Pertikaian dan Pusat Advisory Services.

Ia disokong oleh sekumpulan besar SCB Fellows, suatu Lembaga Penasihat Antarabangsa dan Friends of the SCB.

Bruges 1

Pendidikan Berterusan

SCB Pusat Pendidikan Berterusan (CCE) menganjurkan pendidikan berterusan (program, persidangan, seminar, persembahan) iaitu "berorientasikan masalah", "permintaan yang didorong oleh", "berasaskan saintifik" dan "didactically inovatif". Ini terutamanya dilakukan dengan cara yang disiplin dan dengan memberi tumpuan kepada sains sosial dan kemanusiaan aspek. Jika perlu dan sesuai, sains semula jadi dan pengetahuan bioperubatan disertakan. pendidikan khas yang dibuat adalah matlamat.

Aktiviti SCB CCE tidak membawa kepada sarjana muda, master atau PhD darjah. Penyertaan dan penilaian diberi ganjaran dengan sijil SCB CCE (kehadiran, penyertaan, penilaian).

Pusat SCB Penyelidikan

SCB Pusat Penyelidikan (CR) melakukan (antara) penyelidikan tatatertib atas, tenaga, perubahan iklim alam sekitar dan isu-isu kesihatan & keselamatan. Ini dilakukan atas inisiatif SCB Fellows dan / atau atas permintaan pihak awam atau swasta.

Penyelidikan yang dijalankan dibentangkan pada majlis pelancaran SCB acara, seminar atau persidangan, dan disiarkan dalam SCB Pendapat Papers.

Bruges

Pengantaraan

SCB Pusat Penyelesaian Mediation & Sengketa (Komander) bertujuan untuk menggalakkan pengantaraan dan teknik penyelesaian pertikaian alternatif lain (ADR) dalam alam sekitar, tenaga, perubahan iklim dan perkara-perkara kesihatan & keselamatan. Ia menggabungkan aktiviti-aktiviti Persatuan Flemish untuk Bimbingan & Mediation dalam Projek Pelaburan Complex, seperti yang disediakan pada tahun 2010 oleh Kurt Deketelaere dan Dirk Henckens, dan terbuka kepada perkembangan ADR Eropah dan antarabangsa.

Khidmat nasihat

SCB Pusat Advisory Services (CAS) menawarkan nasihat undang-undang dan pelbagai disiplin dan sokongan kepada kerajaan (tempatan, kebangsaan, Eropah, antarabangsa), organisasi keuntungan dan bukan keuntungan dalam alam sekitar, tenaga, perubahan iklim dan perkara-perkara kesihatan & keselamatan. Ini dilakukan dengan cara yang saintifik dan tidak berat sebelah. SCB CAS juga bertindak sebagai "pandangan kedua" penyelamat bagi firma undang-undang dan perundingan.

SCB Visi & Misi

Penglihatan SCB ialah "Melabur dalam Ilmu untuk Masa Depan yang Mampan".

misi SCB adalah:

 • Berkongsi semangat kami untuk perkara-perkara alam sekitar, iklim, tenaga, kesihatan dan keselamatan,
 • Menawarkan pendidikan berterusan kandungan yang didorong dan bukannya pendidikan format yang didorong oleh,
 • Sebagai fleksibel, menyesuaikan diri dan menjangkakan untuk persekitaran kawal selia yang sentiasa berubah,
 • Melaksanakan penyelidikan antara disiplin daripada sains dan kemanusiaan perspektif sosial, manakala yang melibatkan semua pihak berkepentingan,
 • Menyampaikan cekap dan disesuaikan nasihat perkhidmatan, pengantaraan dan penyelesaian pertikaian,
 • Berdasarkan "rangkaian-sourcing", membawa pakar-pakar di seluruh dunia dalam keuntungan, bukan keuntungan, kerajaan dan sektor akademik untuk mereka yang tidak mempunyai masa atau peluang untuk belajar atau melibatkan diri di luar negara,
 • Sebagai global, dan membuat pendidikan berterusan dan penyelidikan diakses oleh semua orang, tanpa mengira lokasi dan zon waktu,
 • Mencapai kecemerlangan dalam semua aktiviti maju, dengan sokongan golongan kelas dunia felo terlibat dan berwibawa.Bruges

Lokasi

 • Bruges

  Potterierei 4 8000 Bruges (Belgium), , Bruges

Program

  Institusi juga menawarkan:

  Soalan