Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

pengenalan

Berani temui - Hari Terbuka Digital HUJI

Sertai Hari Terbuka Digital kami untuk program sarjana muda, siswazah dan pasca siswazah, dan temui cara kami menggabungkan kecemerlangan dengan kehidupan pelajar yang kaya.

Tempah tempat anda di sini > > https://tinyurl.com/2udrnv2x

HUJI - Kesan Antarabangsa

Menghasilkan kecemerlangan dalam penyelidikan, pengajaran, dan kajian, para sarjana terkenal di Universiti Ibrani telah mencapai kejayaan yang luar biasa dalam bidang-bidang dari bidang pertanian hingga penyelidikan otak, dari ekonomi hingga pendidikan, dan banyak lagi. Pencapaian ini tercermin dalam jumlah geran penyelidikan kompetitif yang diperoleh oleh fakultinya, dan juga dengan pendaftaran sejumlah besar paten antarabangsa yang tidak seimbang.

Artikel dan kajian oleh para sarjana Universiti sering muncul dalam jurnal ilmiah dan akademik yang berprestij, dan penyelidikan mereka telah memperoleh penghargaan yang luar biasa di Israel dan di luar negara. Sejauh ini, fakulti dan alumni telah memenangi tujuh Hadiah Nobel, satu Medan Medan (setara dengan Hadiah Nobel dalam matematik), satu Anugerah Antarabangsa Kanada Gairdner dalam sains bioperubatan, dan 14 Hadiah Wolf.

Universiti Ibrani sangat berbangga dengan syarikat pemindahan teknologi "Startup Nation", Yissum , yang berada di antara kerangka inkubator paling produktif dan berjaya di dunia:

 • Sejak ditubuhkan pada tahun 1964, Yissum telah melesenkan lebih dari 530 teknologi
 • Ia mendaftarkan lebih daripada 50 paten baru setiap tahun
 • Yissum menjana pendapatan $ 2 bilion setiap tahun

HUJI menawarkan pilihan komprehensif Semester, satu tahun, peringkat Sarjana, Sarjana dan PhD, serta persekutuan postdoc, magang dan program jangka pendek. Fakulti pengajaran terdiri daripada pakar-pakar terkenal di dunia dalam bidangnya, yang kebanyakannya telah memenangi hadiah dan anugerah penting.

Penyelidikan pecah tanah

Sejak didirikan lebih dari 100 tahun yang lalu, Hebrew University telah memimpin penyelidikan perintis di kedua Ilmu Sosial dan Ilmu Alam. Sebenarnya, Dewan Gabenor pertamanya tidak lain adalah Albert Einstein dan Sigmund Freud; dan tidak kurang dari lapan hadiah Nobel dan banyak anugerah penting lain yang terpancar dari dewan-dewannya.

Hari ini, universiti tetap komited untuk berperanan sebagai pemimpin dalam penyelidikan pelbagai disiplin, dan ia berdiri di barisan hadapan inovasi dan keusahawanan canggih dalam pelbagai bidang. Huji mempunyai lebih dari 100 pusat penyelidikan, dengan 3,800 projek penyelidikan sedang berjalan pada satu masa.

Seperti yang sesuai dengan institusi penyelidikan terkenal dengan hubungan rapat dengan komuniti penyelidikan antarabangsa, Hebrew University mengumpulkan para penyelidik terkemuka dari seluruh dunia. Sepertiga daripada semua calon doktor di Israel mendaftar di Universiti Ibrani dan satu perempat dari semua felo postdoc antarabangsa di Israel berafiliasi dengan Universiti. Ia juga merupakan ujung tombak dalam mendapatkan geran penyelidikan dari Majlis Penyelidikan Eropah (ERC).

Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Universiti Ibrani mendorong dan mempromosikan semua aktiviti penyelidikan di kampus dan memberikan sokongan berterusan kepada projek penyelidikan. Sehingga kini, lebih daripada 10,000 paten telah didaftarkan oleh penyelidik yang berafiliasi dengan HUJI. Universiti mendorong dan mempermudah pemindahan teknologi dan menyokong pengkomersialan inovasi yang berjaya. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa universiti telah memainkan peranan penting dalam pembangunan ekosistem permulaan yang terkenal di Israel.

Komuniti Antarabangsa yang cergas

Lebih dari 2,000 pelajar dari 90 negara belajar di Yerusalem setiap tahun dan memanfaatkan banyak peluang belajar jangka pendek yang ditawarkan oleh HUJI's Rothberg International School. Ini termasuk program satu semester Pengajian di Luar Negara dan Pertukaran Pelajar, kursus ulpan Ibrani dan pelbagai magang. Pelajar yang berafiliasi dengan Rothberg adalah sebahagian daripada komuniti antarabangsa yang meriah yang menikmati merangsang kurikulum akademik di samping pengalaman peribadi yang menarik.

Pelajar kami melibatkan diri dalam pelajaran mereka dan mereka juga menikmati peluang untuk mengalami salah satu bandar paling menarik di dunia. Yerusalem dipenuhi dengan sejarah, budaya dan agama, tetapi ia juga merupakan ibu kota moden yang indah dengan penduduk yang pelbagai dan kehidupan malam yang meriah. Universiti ini membantu pelajar antarabangsa memanfaatkan pengalaman unik ini dengan mengatur banyak aktiviti sosial dan budaya serta lawatan yang tidak dapat dilupakan di seluruh Israel.

Mengapa Belajar di Universiti Ibrani?

 • Menduduki tempat nombor satu di Israel dan antara 100 universiti terbaik di seluruh dunia
 • Lapan pemenang Hadiah Nobel dalam beberapa tahun kebelakangan ini adalah graduan atau penyelidik HU
 • Penyelidik HU telah memenangi banyak hadiah berprestij
 • Lebih daripada 150 bidang pengajian ditawarkan, termasuk banyak program disiplin
 • Inovasi dan kreativiti dalam pengajaran dan penyelidikan (Pengiraan Neural, Kognisi, Biologi Komputasi, Kajian Rasionaliti)
 • Empat kampus menjadi tuan rumah kepada pelajar dari seluruh dunia
 • Perkhidmatan pelajar peringkat atasan, termasuk kemudahan sukan canggih dan perumahan pelajar di semua kampus
 • Pemandangan panorama kota Yerusalem yang berusia 3000 tahun dari tingkap bilik darjah.

Perangkaan

Aktiviti Global: The Numbers

Angka-angka itu bercakap untuk diri mereka sendiri:

 • 265 perjanjian akademik dengan institusi di 45 negara
 • Perjanjian pertukaran pelajar dengan lebih 90 institusi di lebih 30 negara
 • 90 kursus untuk pengajian kira-kira 30 bahasa
 • 308 penyelidik pasca kedoktoran dari 34 negara
 • Pendaftaran tahunan hampir 2000 pelajar dari 80 negara di Sekolah Antarabangsa Rothberg.
 • Pada September 2012, Universiti Hebrew menjadi salah satu institusi pertama yang menyertai Coursera, yang bekerjasama dengan universiti terkemuka untuk menawarkan kursus dalam talian percuma kepada orang ramai di mana-mana sahaja.

  Kedudukan

  The Hebrew University of Jerusalem secara konsisten disenaraikan sebagai universiti terbaik di Israel dan antara 100 teratas, di seluruh dunia. Selain itu, The University telah disenaraikan sebagai universiti terbaik Israel dan 201-205 terbaik daripada 800 institusi teratas dalam Kedudukan Universiti Dunia Pendidikan Tinggi Times 2016-17, diterbitkan oleh majalah British Times Higher Education. HUJI adalah satu-satunya universiti Israel yang ditempatkan dalam 200 universiti terbaik dunia dalam ranking.

  Selain itu, The Hebrew University of Jerusalem telah menduduki tempat pertama di Israel dan ke-88 di peringkat global dalam 100 Terbaik Reuters Universiti Paling Inovatif di Dunia.

  Lokasi

  • Jerusalem

   Mt. Scopus 9190501 Jerusalem, , Jerusalem

  • Rehovot

   Rehovot, Israel

   Soalan