Keystone logo
© Moritz College of Law
The Ohio State University Moritz College of Law

The Ohio State University Moritz College of Law

The Ohio State University Moritz College of Law

pengenalan

The Ohio State University Moritz College of Law adalah sebahagian daripada salah satu institusi pendidikan yang hebat di dunia. Ditubuhkan pada tahun 1891 dan secara konsisten sekolah undang-undang kedudukan tertinggi di Negeri Ohio, Kolej Undang-undang Moritz telah berkembang menjadi salah satu sekolah undang-undang awam yang terkemuka di negara ini dan salah satu sekolah undang-undang yang paling dihormati di dunia.

Ditubuhkan pada tahun 1891 dan secara konsisten sekolah undang-undang kedudukan tertinggi di Negeri Ohio, Kolej Undang-undang Moritz telah berkembang menjadi salah satu sekolah undang-undang awam yang terkemuka di negara ini dan salah satu sekolah undang-undang yang paling dihormati di dunia.

Komuniti kolegial yang terdiri daripada kira-kira 570 pelajar dan lebih daripada 50 ahli fakulti, Moritz terkenal dengan program akademiknya yang ketat, penyelidikan perintis fakulti bertaraf dunianya, komitmen mendalam terhadap pengajaran dan latihan profesional, dan pembangunan pemimpin masa depan.

Lebih daripada 11,000 alumni kolej itu adalah penting kepada reputasi nasionalnya. Graduan termasuk hakim Mahkamah Agung Ohio, rayuan persekutuan dan hakim mahkamah daerah, senator AS, wakil AS, gabenor, rakan kongsi pengurusan dalam firma undang-undang semua saiz, ketua pegawai eksekutif syarikat Fortune 500, profesor di sekolah undang-undang di seluruh negara, dan peguam terkemuka dalam amalan swasta, perkhidmatan kerajaan, dan firma guaman kepentingan awam.

Kolej Undang-undang Moritz adalah sebahagian daripada Universiti Negeri Ohio, salah satu universiti awam terbaik dan terbesar di AS. Universiti Negeri Ohio juga telah dipilih antara kampus universiti awam terbaik AS. Universiti Negeri Ohio terkenal secara nasional dengan pasukan bola sepak kolejnya, Buckeyes.

Misi Kolej Undang-undang Moritz

  • Kami berusaha untuk mengajar pelajar kemahiran analisis yang teliti, membantu mereka dalam membangunkan pemahaman mereka tentang undang-undang dan proses undang-undang, dan meningkatkan pertimbangan profesional mereka melalui persekitaran pembelajaran yang dinamik dan inovatif dengan matlamat agar mereka menjadi profesional undang-undang yang cemerlang yang dilengkapi untuk membantu dan memperbaiki masyarakat.
  • Menawarkan pandangan tentang kesan undang-undang dan institusi undang-undang ke atas individu dan komuniti dan menyokong perubahan dalam undang-undang yang meningkatkan kesejahteraan orang dan masyarakat.
  • Sumbangkan kepakaran dalam perbualan awam dan inisiatif yang membawa kepada penambahbaikan undang-undang dan pentadbiran keadilan di Ohio, negara dan dunia.

Lokasi

  • Columbus

    Michael E. Moritz College of Law 55 West 12th Avenue, Drinko Hall Columbus, OH 43210-1391, 43210, Columbus

    Soalan