Keystone logo
College of Law - The University of Tulsa

College of Law - The University of Tulsa

College of Law - The University of Tulsa

pengenalan

Universiti Tulsa College of Law, sebuah institusi swasta dengan jumlah pendaftaran kurang daripada 400, menawarkan peluang pendidikan undang-undang kepada JD, LLM, ijazah bersama, dan calon sijil kepimpinan dan kecemerlangan akademik. Kolej Undang-undang TU menyediakan suasana yang akademik yang ketat dan akrab di mana para pelajar menjadi praktisi-bersedia melalui penyertaan dalam program pro bono, jurnal undang-undang yang memenangi anugerah, organisasi pelajar, pasukan pengadilan berdaya saing, dan klinik undang-undang di kampus. TU College of Law menawarkan nisbah pelajar-ke-profesor yang rendah, menawarkan pelajar pendidikan yang sangat peribadi dan menggalakkan pembangunan rangkaian profesional yang kuat. Pelajar juga mempunyai akses ke salah satu pejabat pembangunan profesional yang terbaik di negara ini, yang kadar penempatan siswazah secara konsisten lebih tinggi daripada purata kebangsaan. Kolej Undang-undang TU dengan bangga menjadi tuan rumah komuniti alumni yang aktif terlibat lebih daripada 6,000, yang kebanyakannya telah membangunkan karier yang sangat terkenal sebagai peguam, hakim, penggubal undang-undang, penasihat korporat, dan pemimpin masyarakat. Alumni terlibat dengan pelajar semasa melalui beberapa program, termasuk program mentoring, menyediakan peluang latihan dan eksternship, dan menyampaikan kuliah di kampus. Universiti Kolej Undang-undang Tulsa menawarkan:

 • 10.5: 1 nisbah pelajar-ke-fakulti
 • Salah satu sekolah undang-undang terkecil di dalam senarai US News and World Report Top 100 Law School
 • Komitmen untuk berkhidmat melalui program pro bono, organisasi pelajar, dan klinik undang-undang
 • Salah satu daripada kadar tuisyen terendah di negara ini di kalangan sekolah undang-undang persendirian
 • Peluang yang dijamin untuk pengalaman praktikal bermula pada tahun pertama
 • Memimpin undang-undang tenaga dan sumber yang mampan dan program undang-undang Amerika Asli

Percepatan kerjaya adalah sebahagian daripada kursus di TU Law. Kejayaan siswazah kami tidak dapat ditandingi. Hubungi kami! Tulsa Law menawarkan 5 undang-undang dan ijazah dasar lulusan yang berbeza , 2 untuk bukan peguam (Master of Jurisprudence) dan 3 untuk peguam (LL.M):

Sarjana Undang-Undang (LL.M) - Dalam Kajian Orang

Kurikulum LL.M graduan TU Law memberi tumpuan kepada undang-undang tenaga dan sumber semula jadi, undang-undang minyak dan gas, undang-undang alam sekitar, pembangunan ekonomi puak, penentuan nasib India (Orang Asli Amerika), hak orang pribumi, dan mempertahankan kedaulatan suku.

Master of Jurisprudence - Kajian Dalam Talian

Dengan pengalaman selama 40 tahun di India, tenaga, sumber asli dan pendidikan undang-undang alam sekitar, sumber tenaga dan sumber daya alam Universiti Tulsa mengilhami Master of Jurisprudensi dalam Undang-undang Tenaga (MJEL) untuk memeriksa pendekatan undang-undang dan dasar untuk mencapai matlamat penting kebolehpercayaan tenaga, bekalan sumber asli yang mampan dan persekitaran yang sihat.

Strategi Kerjaya Master Strategi Kerjaya Calon

Pelajar Ijazah Sarjana yang berjaya mengambil pendekatan pro-aktif untuk pembangunan strategi kerjaya mereka sendiri. Di TU Law, pelajar Ijazah Sarjana disokong dan dipandu oleh program, perkhidmatan dan sumber berikut untuk mendapatkan kemahiran yang mereka perlukan untuk memaksimumkan peluang untuk kemajuan profesional semasa mereka berkhidmat dengan kami:

 • Perkhidmatan Strategi Kerjaya, Sumber
 • Selepas tamat pengajian
 • Tenaga dan Pekerjaan Undang-undang dan Dasar India (Seluruh Negara)

Kemasukan

Masters of Jurisprudence Deadlines Permohonan

Spring 2015: 8 Disember 2014
(kelas bermula 12 Januari 2015)
Musim panas 2015: 1 Mei 2015
(kelas bermula tarikh TBA)

LLM Aplikasi Deadlines

Spring 2015: 31 Oktober 2014
Kejatuhan 2015: 1 April 2015
Terdapat tiga darjah LLM berbeza. Sila pilih tahap yang anda minati untuk proses kemasukan yang sesuai:

 • LL.M. dalam Tenaga
 • LL.M. di Amerika Syarikat
 • LL.M. dalam Undang-undang Amerika untuk Pengacara Asing

Ayo berjumpa kita secara peribadi! - sila semak Kalendar Perekrutan

Lokasi

 • Tulsa

  3125 East Fourth Place, Tulsa

  Soalan