Keystone logo
University of South Carolina

University of South Carolina

University of South Carolina

pengenalan

University of South Carolina School of Law adalah salah satu sekolah undang-undang tertua di negara ini dan satu-satunya sekolah undang-undang bukan untung di negeri ini. Kami banyak menawarkan pelajar kami, termasuk fakulti yang bersemangat, bangunan baru yang menampilkan teknologi canggih, dan kurikulum yang fleksibel yang membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada minat mereka.

Sebagai universiti unggulan di ibu kota, School of Law mempunyai hubungan yang mendalam dengan pemerintah kita. Bangunan baru kami berada dalam jarak berjalan kaki dari pusat-pusat penting seperti Rumah Negara dan Mahkamah Agung Carolina Selatan, dan pelajar kita sering menemui pekerjaan dan peluang kerjaya dalam rangkaian kita.

Dari Program Pro Bono pemenang anugerah kami hingga ke luar dan klinik kami, anda akan berpeluang menyelami subjek yang anda gemari. Walaupun pelajar tahun satu di mana-mana mempunyai kursus yang serupa, pada tahun kedua dan ketiga anda dapat meneroka minat anda, belajar di bidang praktik utama seperti litigasi atau undang-undang korporat, atau di bidang khusus seperti undang-undang alam sekitar, undang-undang kanak-kanak, atau undang-undang perniagaan kecil.

Lokasi

  • Midtown - Downtown

    Midtown - Downtown, Amerika Syarikat

    Soalan