Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of North Carolina School of Law

University of North Carolina School of Law

University of North Carolina School of Law

pengenalan

Sekolah Undang-undang UNC ditubuhkan pada tahun 1845 dan merupakan sebahagian daripada University of North Carolina di Chapel Hill, universiti yang disokong negara pertama. Sekolah ini telah diluluskan oleh Persatuan Bar Amerika sejak tahun 1928.
Undang-undang Carolina menyediakan peguam dan pemimpin yang cemerlang untuk berkhidmat kepada rakyat dan institusi North Carolina, negara, dan dunia. Di rumah untuk pelbagai pusat dan inisiatif, sekolah menawarkan kepakaran yang kukuh dalam hak-hak sivil, perbankan, undang-undang alam sekitar, harta intelek, undang-undang keusahawanan dan sekuriti, kajian kritikal, kebankrapan dan siasatan perlembagaan.
Sekolah Undang-undang UNC bercita-cita untuk menjadi sekolah undang-undang awam yang hebat. Menjelang akhir ini, ia mengejar misi empat kali ganda:

  • Untuk menyediakan peguam dan pemimpin yang beredar untuk bar, bangku simpanan, semua undang-undang awam dan swasta dan perkhidmatan awam,
  • Untuk membuat sumbangan undang-undang dan dasar yang signifikan secara nasional dan antarabangsa melalui agenda penyelidikan dan biasiswa yang bercita-cita tinggi,
  • Untuk memupuk nilai-nilai etika sepanjang hayat, dedikasi terhadap keadilan dan komitmen yang berterusan untuk pro bono dan perkhidmatan awam dan
  • Untuk berkhidmat kepada profesion undang-undang, orang dan institusi North Carolina, negara, dan dunia.

Bagi para pelajar berkaliber tinggi, UNC School of Law sering pilihan yang sempurna. Apabila mereka meninggalkan kampus kita yang terkenal, mereka berbuat demikian sebagai penyokong keadilan yang bersemangat dan berprinsip.
Alumni kami bekerja dengan perbezaan di seluruh dunia. Kami menganggap banyak pakar undang-undang yang terkenal di peringkat nasional dan ulama terkemuka di kalangan fakulti kami, yang tahu bahawa pemahaman yang mendalam, fungsional dan bernuansa undang-undang mesti diiringi oleh penguasaan kemahiran praktikal yang menguntungkan.
Kami menggalakkan semua calon pelajar untuk menyelidik landskap pendidikan undang-undang yang berdaya saing, dan bagi mereka yang memerlukan bukti peluang yang luar biasa, kami berharap dapat membuat kes kami dan mendengar pendapat anda.

Lokasi

  • Chapel Hill

    UNC School of Law Van Hecke-Wettach Hall 160 Ridge Rd., CB #3380 Chapel Hill, NC 27599, Chapel Hill

Soalan