Keystone logo
UNH Franklin Pierce School of Law

UNH Franklin Pierce School of Law

UNH Franklin Pierce School of Law

pengenalan

Masyarakat Pelajar dan Ulama

Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire Franklin Pierce ialah sekolah undang-undang yang intim dan inovatif, komited untuk membangunkan pelajar yang menikmati dialog mencabar dari saat-saat pertama orientasi, menerima pembelajaran berasaskan amalan, dan bersedia untuk menyertai barisan alumni yang pemimpin global dalam harta intelek, amalan umum, kepentingan awam, keadilan sosial, dan perdagangan dan teknologi. Program Legal Residency kami membolehkan pelajar bekerja dalam bidang minat mereka sehingga satu semester penuh sambil menerima kredit, dan program Daniel Webster Scholar kami ialah satu-satunya alternatif peperiksaan bar berasaskan amalan di negara ini. Fakulti kami terdiri daripada pengamal yang berpengalaman dalam bidang minat mereka. Nisbah pelajar/fakulti yang kecil menggalakkan kerjasama dan kolegialiti. Diakreditasi oleh Persatuan Peguam Amerika, UNH Franklin Pierce terletak di Concord, New Hampshire, rumah kepada badan perundangan negeri, pejabat negeri, serta mahkamah persekutuan tempatan, negeri dan AS. Concord terletak hanya satu jam pemanduan dari Boston, dan kami terletak kurang dari satu jam dari pergunungan, tasik dan Lautan Atlantik.

Mengapa UNH Franklin Pierce?

Di luar US News and World Report 10 teratas dalam undang-undang harta intelek kami, UNH Franklin Pierce adalah antara 100 sekolah undang-undang terakreditasi Persatuan Peguam Amerika terbaik di negara ini. Walaupun kami tahu kedudukan adalah penting kepada bakal pelajar, kami juga percaya pengalaman sekolah undang-undang harus inovatif, bermanfaat dan mendahului keluk.

Rumah kuasa

UNH Franklin Pierce School of Law ialah sekolah undang-undang yang diluluskan ABA dan telah mengekalkan pengiktirafan Top 10 kami dalam undang-undang harta intelek selama 30 tahun berturut-turut - setiap tahun sejak kedudukan bermula dalam kategori tersebut.

Kami berbangga menjadi sekolah undang-undang New Hampshire dan sekolah undang-undang perintis untuk era maklumat. Pelajar di UNH Franklin Pierce terlibat dalam profesion guaman sejak hari pertama mereka. Program kami direka untuk menawarkan pengetahuan, kemahiran dan nilai yang relevan dan berasaskan amalan supaya apabila pelajar menamatkan pengajian, mereka menyertai rangkaian alumni yang berjaya yang bekerja di lebih daripada 80 negara.

Lulus Dengan Yakin

Anda akan pergi dari sini dengan apa yang diperlukan untuk berjaya. Kemahiran sedia pelanggan. Pendidikan yang tiada tandingan yang anda hanya boleh dapatkan daripada saiz kelas kecil dan belajar daripada peguam berpengalaman. Pengalaman semasa bekerja di kediaman sah dan klinik.

Kami mengatasi rakan sebaya kami dalam hal perkara yang paling penting – membantu anda mendapatkan pekerjaan undang-undang berkualiti tinggi. New Hampshire ialah negeri pertama di Timur Laut yang menerima pakai Peperiksaan Bar Seragam. Graduan UNH Franklin Pierce yang mengambil UBE di NH memperoleh markah mudah alih yang boleh dipindahkan ke lebih daripada 25 negeri di seluruh negara. Alumni kami berlatih di 48 negeri dan di lebih 80 negara.

Kepelbagaian & Kemasukan

Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire Franklin Pierce komited untuk membina dan mengekalkan persekitaran yang pelbagai, saksama dan inklusif yang tulen untuk semua pelajar, kakitangan, pemohon dan pelawat. Kami percaya bahawa untuk memupuk kepelbagaian dan keterangkuman di sekolah kami bermakna mengiktiraf nilai intrinsik pengalaman yang berbeza-beza dan untuk menggalakkan kesaksamaan penghormatan dan peluang untuk setiap ahli komuniti kami. Kami berusaha untuk menggalakkan persefahaman bersama yang lebih mendalam tentang cara perbezaan individu membentuk identiti peribadi. Kami berhasrat untuk meraikan perbezaan yang menjadikan setiap daripada kami unik dan untuk menyokong pertumbuhan dan bakat ahli komuniti kami untuk memastikan semua boleh mencapai potensi penuh mereka. Kami menyedari bahawa iklim rangkuman ini adalah penting untuk kejayaan berterusan kami dalam mencapai penyelidikan berkualiti tinggi, kesarjanaan, pengajaran, penglibatan, dan semua matlamat strategik sekolah kami yang lain. Kami menerima dan mengalu-alukan tanggungjawab pengajaran dan pembelajaran dalam demokrasi yang pelbagai di mana keadilan sosial berfungsi sebagai jambatan antara pendidikan berkualiti dan penglibatan sivik.

Akreditasi

Persatuan Peguam Amerika

  • Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire Franklin Pierce diluluskan oleh Majlis Bahagian Pendidikan Undang-undang dan Kemasukan ke Badan Peguam Persatuan Peguam Amerika, 321 North Clark Street, Chicago, IL 60654, 312-988-6738.
  • Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire Franklin Pierce, dahulunya Pusat Undang-undang Franklin Pierce, telah diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan Peguam Amerika sejak 1974.
  • Maklumat Standard 509, gambaran keseluruhan kemasukan UNH Franklin Pierce, pendaftaran, pergeseran, kadar laluan bar, fakulti dan maklumat lain, telah diberikan kepada ABA.

Suruhanjaya Pengajian Tinggi New England (NECHE)

  • Universiti New Hampshire diakreditasi oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi New England (NHCHE).

Lokasi

  • Concord

    University of New Hampshire School of Law 2 White Street, , Concord

Soalan