Keystone logo

University of Bristol Law School

A logo

pengenalan

Penyelidikan kami

University of Bristol berada di puncak penyelidikan global. Kami telah membuat inovasi dalam bidang-bidang mulai dari pencegahan kematian bayi hingga teknologi nano.

Universiti ini memiliki reputasi untuk inovasi sejak didirikan pada tahun 1876. Penyelidikan kami menangani beberapa masalah yang paling mendesak di dunia dalam bidang yang beragam seperti jangkitan dan kekebalan, hak asasi manusia, perubahan iklim, dan keselamatan kriptografi dan maklumat.

Universiti ini kini mempunyai 40 Fellows of the Royal Society dan 13 dari British Academy - pencapaian yang luar biasa bagi institusi yang agak kecil.

Kami bertujuan untuk mengumpulkan minda terbaik dalam bidang individu dan mendorong para penyelidik dari pelbagai disiplin ilmu dan institusi untuk bekerjasama untuk mencari jalan keluar yang berterusan untuk masalah mendesak masyarakat.

Kami terlibat dalam banyak kolaborasi penyelidikan antarabangsa dan mengintegrasikan pengalaman praktikal dalam kurikulum kami agar pelajar mengerjakan projek kehidupan sebenar dengan kerjasama perniagaan, kerajaan dan sektor masyarakat.

Pengalaman pelajar

Kami berhasrat untuk melengkapkan pelajar kami dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berjaya dalam kerjaya pilihan mereka dalam pasaran global yang kompetitif.

Kami menarik pelajar dari seluruh dunia, mewujudkan komuniti antarabangsa yang kaya dan menarik. Kami juga bernasib baik kerana berada di bandar yang dinamis dan dinamis dengan reputasi kreativiti dan kemampanan.

Dengan pilihan lebih dari 200 darjah kursus yang merangkumi pelbagai mata pelajaran, pelajar kami terlibat dengan kursus yang mencabar intelektual yang mendorong kebebasan minda.

Niaga Hadapan Bristol

Inisiatif University of Bristol yang memberi kuasa kepada pelajar kami untuk memenuhi potensi akademik dan peribadi mereka, untuk menamatkan pengajian dari Universiti sebagai individu yang gigih, inventif dan berhubung yang akan memberi manfaat kepada diri mereka sendiri dan masyarakat. Bristol Futures dibina berdasarkan tiga tema yang meneroka peluang dan cabaran utama yang dihadapi oleh generasi kita:

 • Inovasi & Perusahaan
 • Kewarganegaraan Global
 • Niaga Hadapan Lestari

Sebagai tambahan kepada program ijazah mereka, pelajar kami akan dapat terlibat dengan tema-tema ini dalam pelbagai aktiviti dan sumber pembelajaran yang menyokong pengajian dan perkembangan peribadi mereka.

Ijazah Bristol sangat menarik bagi majikan: kami menawarkan pelajar kami pendidikan berkualiti tinggi yang diketuai oleh penyelidikan, dan meningkatkan reputasi global kami dengan merekrut akademik terbaik. Bristol menduduki tempat keempat dalam senarai universiti yang disasarkan oleh majikan siswazah terkemuka (sumber: Pasaran Siswazah pada tahun 2018, Penyelidikan High Fliers).

Kursus kami dibentuk oleh pemikiran terkini, dan pelajar kami mengerjakan projek kehidupan sebenar dengan ahli akademik yang pakar dalam bidangnya. Serta mengajar fakta, penyelidik kami menyampaikan pengetahuan, semangat dan pengalaman mereka.

Bristol cukup kecil untuk merasa hangat dan ramah, dengan Penasihat Kesejahteraan di kediaman Universiti dan sekolah akademik untuk menyokong pelajar kami, tutor peribadi dan perkhidmatan sokongan tambahan. Ini juga cukup besar untuk memberikan peluang ekstrakurikuler yang luar biasa, termasuk sejumlah kelab, aktiviti sukan dan komuniti dan kumpulan sukarelawan.

Kami terus melabur dalam kemudahan, latihan dan teknologi baru dan sedia ada.

Perpustakaan, kemudahan IT dan ruang belajar tidak rasmi menjadikan pelajar sentiasa berhubung dan menyokong pembelajaran yang bebas. Kami mempunyai rangkaian perkhidmatan sokongan yang komprehensif untuk memastikan bahawa pelajar kami dapat mendapatkan bantuan dan nasihat mengenai semua aspek kehidupan universiti - akademik, peribadi, kewangan dan praktikal - jika dan bila mereka memerlukannya.

Brooke Cagle / Unsplash

Kedudukan dan reputasi

Bristol secara konsisten berada di kedudukan 100 universiti teratas di dunia dan sepuluh universiti teratas di UK dalam jadual liga yang menggunakan maklumat mengenai kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran.

Kami adalah salah satu universiti UK yang paling popular, rata-rata menarik lapan pemohon berkualiti tinggi untuk setiap tempat, dan graduan kami adalah antara yang paling dicari oleh majikan di seluruh dunia.

 • Sepuluh universiti di UK (Kedudukan Universiti Dunia QS 2020)
 • Universiti kedua paling disasarkan oleh majikan terkemuka di UK (Penyelidikan Fliers Tinggi)
 • Tempat nombor satu untuk tinggal di UK (Sunday Times 2017)
 • Kedudukan kesembilan di UK untuk kebolehkerjaan siswazah (QS Graduate Employability Rankings 2020)
 • Rumah kepada inkubator perniagaan terbaik di dunia (UBI Global 2015)
 • Lima universiti terbaik untuk penyelidikan (2014 REF)
 • 13 Pemenang Hadiah Nobel yang dikaitkan dengan Universiti - termasuk Canselor kita sekarang, Sir Paul Nurse
 • 27 subjek dinilai tinggi dalam 100 teratas di dunia (QS World Subject Rankings 2019)
 • Sepuluh teratas dalam Kejohanan Sukan Universiti dan Kolej Britain 2016/17 (BUCS)
 • Naik tujuh tempat dalam Panduan Universiti Guardian 2019
 • Kedudukan keenam di Eropah untuk pengajaran
 • Alumni University of Bristol adalah antara graduan dengan gaji tertinggi di UK

Lebih dari 40 peratus program pengajaran kami diakreditasi oleh badan profesional, yang secara konsisten mengakui kecemerlangan kurikulum yang kaya dengan penyelidikan, persekitaran pembelajaran dan hasil pembelajaran kami.

Visi dan strategi

Strategi Universiti kami menangkap cita-cita dan imaginasi kolektif kakitangan kami, pelajar kami dan keluarga Bristol yang lebih luas. Ia menyediakan peta jalan yang menetapkan aspirasi kami untuk tujuh tahun akan datang.

Bekerja dan belajar di Bristol membolehkan anda meneroka dan mempromosikan cara berfikir dan melihat dunia baru.

Strategi Universiti kami dilancarkan pada tahun 2016. Ia memberi tumpuan kepada enam bidang utama:

 • Pendidikan dan pengalaman pelajar
 • Penyelidikan, inovasi dan perkongsian
 • Kakitangan dan cara kerja kami
 • Pengantarabangsaan dan hubungan global
 • Prasarana fizikal dan digital
 • Kemampanan

Kakitangan dan pelajar kami memasukkan pandangan mereka ke dalam Strategi ketika ia dikembangkan dan pasukan di seluruh Universiti kini sedang mengerjakan rancangan pelaksanaan.

Pada bulan Jun 2016, kakitangan berpeluang mendengar Naib Canselor memperkenalkan Strategi dan mengemukakan soalan pada acara pelancaran dalaman. Dia bercakap mengenai masa depan yang menggembirakan di hadapan kita dalam konteks ketidakpastian mengenai keputusan referendum EU.

Lokasi

 • Wills Memorial Building, Queens Road, Clifton, Avon, BS8 1RJ, Bristol

Soalan