Keystone logo
University Of California Davis (UC Davis) School of Law Harta Intelek Doktor Juris
University Of California Davis (UC Davis) School of Law

Harta Intelek Doktor Juris

Davis, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Dalam ekonomi global yang didorong oleh teknologi, banyak transaksi perniagaan dan pertikaian undang-undang yang paling penting tidak melibatkan aset fizikal tetapi harta intelek: hak cipta, paten, tanda dagangan, dan rahsia perdagangan. Penciptaan, penyelenggaraan, perlindungan, dan pemindahan harta intelek semakin penting bukan hanya untuk perniagaan dan ekonomi negara tetapi juga berkaitan dengan masalah keadilan sosial dan ekonomi. Kurikulum Undang-Undang Kekayaan Intelektual UC Davis School of Law menyediakan pelajar untuk dunia baru ini melalui kurikulum khusus yang dikhaskan untuk undang-undang idea, penemuan, dan bentuk harta benda tidak ketara yang lain.

Kurikulum Harta Intelek menawarkan arahan dalam segala hal mulai dari asas seperti hak cipta, paten, dan tanda dagang hingga bidang yang baru muncul seperti harta intelektual antarabangsa, e-dagang, dan undang-undang siber. Kursus akademik meningkatkan pemahaman pelajar mengenai urusan dunia melalui analisis undang-undang, politik, dan perniagaan antarabangsa. Pelajar belajar dari pelbagai pasukan cendekiawan terkenal antarabangsa yang bekerja di canggih harta intelek dan berkomitmen penuh semangat untuk standard pendidikan undang-undang tertinggi.

UC Davis School of Law pakar dalam mewujudkan pengalaman undang-undang praktikal untuk semua pelajar. Banyak pelajar mengambil bahagian dalam bidang kehakiman, memberikan pengalaman langsung dalam situasi hukum yang sebenarnya dengan kemahiran menulis, penyelidikan, dan perundingan yang penting untuk latihan yang berjaya. Pertandingan gelanggang Moot memberikan peluang unik untuk mengembangkan kemahiran percubaan dan advokasi. Pelajar juga meningkatkan pendidikan mereka dengan mengambil bahagian dalam organisasi atau mengerjakan jurnal: King Hall menaja kira-kira 40 organisasi pelajar dan lima jurnal ilmiah.

Walaupun kecemerlangan dalam Kekayaan Intelektual telah lama menjadi salah satu ciri UC Davis School of Law, pelancaran Pusat Pengajian Sains dan Inovasi baru-baru ini menjadikan program ini ke tahap yang lebih tinggi. Penyelidikan di Pusat melibatkan banyak dimensi proses inovasi teknosainsilmiah, dengan penekanan khusus pada harta intelek. Di samping itu, School of Law baru-baru ini melancarkan program Sijil Harta Intelek.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Perlindungan Data LLM dan Harta Intelek - Separuh masa
  • Online United Kingdom
 • Graduate Certificate in Intellectual Property
  • Sydney, Australia
  • Moore Park, Australia
  • + 2 lebih
 • Graduate Diploma in Intellectual Property
  • Sydney, Australia
  • Moore Park, Australia
  • + 2 lebih