Keystone logo
University of California, Irvine - School of Law

University of California, Irvine - School of Law

University of California, Irvine - School of Law

pengenalan

UC Irvine School of Law membuka pintu kepada pelajar pada bulan Ogos 2009, sekolah undang-undang awam pertama yang pertama di California dalam lebih daripada 40 tahun. Undang-undang UCI bertujuan untuk mewujudkan sekolah undang-undang yang ideal untuk abad ke-21 dengan melakukan pekerjaan terbaik peguam latihan untuk amalan undang-undang di peringkat tertinggi profesion. Direkrut dari sekolah berprestij, fakulti menduduki tempat keenam di negara ini dalam kesan ilmiah dalam satu kajian baru-baru ini. Badan pelajar mempunyai kelayakan kemasukan yang setanding dengan badan pelajar di 20 sekolah undang-undang utama. Kurikulum inovatif sekolah menekankan pembelajaran secara langsung, kajian interdisipliner, dan perkhidmatan awam.

Apa yang Khas Mengenai Undang-Undang UCI


FAKULTI YANG SANGAT BAIK/>

Diambil dari sekolah undang-undang teratas, fakulti menduduki tempat ke-7 di negara ini dengan kesan ilmiah dalam kajian baru-baru ini, di belakang Yale, Harvard, Chicago, Stanford, NYU, dan Columbia. Pengajaran yang cemerlang juga merupakan keutamaan yang tinggi, dan banyak ahli fakulti telah memenangi anugerah pengajaran di institusi terdahulu mereka.

INOVASI-EDGE CUTTING-EDGE

Ditubuhkan pada tahun 2009, UC Irvine School of Law bertujuan untuk mewujudkan sekolah undang-undang yang ideal untuk abad ke-21 dengan menekankan pembelajaran secara langsung, kajian interdisipliner, dan perkhidmatan awam.

PENGALAMAN REAL-LIFE

Semua pelajar sebenarnya mengamalkan undang-undang (di bawah pengawasan yang teliti) manakala di Undang-undang UCI, bermula pada kursus Keterampilan Lawyering tahun pertama-di mana mereka melakukan wawancara pengambilan di bantuan undang-undang atau pejabat pertahanan awam-dan memuncak dengan perwakilan pelanggan yang substansial dalam undang-undang dalaman klinik sebelum tamat pengajian.

PELAJAR YANG BERTEMU

Lapan puluh lapan peratus UTM Undang-undang UCI yang duduk untuk peperiksaan bar pada bulan Julai 2012, Februari 2013, atau Julai 2013 telah melepasi bar di sekurang-kurangnya satu bidang kuasa. (Sehingga kini, kita mempunyai 134 graduan mengambil ujian bar dan 118 atau 88% kini telah lulus.) Bidang kuasa di mana graduan kami telah melepasi bar termasuk Alaska, California, Hawaii, Massachusetts, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, dan Texas.

CLASSES KECIL

Nisbah fakulti pelajar adalah 10 hingga 1, yang bermaksud kelas lebih kecil dan profesor mempunyai lebih banyak masa untuk pelajar individu.

KEPENTINGAN MENTOR

Setiap pelajar baru ditugaskan sebagai penasihat peguam daripada masyarakat undang-undang tempatan untuk memberikan panduan dalam bidang akademik dan kerjaya.

ACTIVE PRO BONO

Lebih dari 90% pelajar telah terlibat dalam Program Pro Bono, yang berpartisipasi dalam beberapa projek di mana mereka menyediakan perkhidmatan undang-undang di bawah pengawasan peguam. Pelajar digalakkan untuk log 120 jam pro bono dalam tempoh tiga tahun.

PELAJAR YANG BERFUNGSI

Penyiasatan Sekolah Undang-undang 2016 bagi Pelajar Pelajar menunjukkan bahawa Undang-undang UCI jauh melebihi purata kebangsaan apabila ia berpuas hati dengan kepuasan pelajar. Kira-kira 95% pelajar di atas tiga kelas menilai pengalaman Undang-undang UCI keseluruhan mereka sebagai cemerlang atau baik, dan kira-kira 95% mengatakan mereka mungkin akan menghadiri Undang-Undang UCI sekali lagi jika mereka dapat memulakan.

PENEMPATAN YANG SELESAI

Pelajar kami selama ini menghabiskan musim panas mereka dan memulakan kerjaya mereka dalam pelbagai pengaturan undang-undang, termasuk firma undang-undang besar, sederhana dan sederhana, agensi kerajaan, organisasi kepentingan awam, pejabat penasihat umum dan kerjaya alternatif lain.

PENGHARGAAN PRESTASI

Hakim di pelbagai daerah persekutuan dan mahkamah rayuan dan rayuan negeri dan mahkamah tertinggi telah mengupah pelajar UCI untuk berkhidmat sebagai pegawai undang-undang pascasarjana mereka. Klinik ini merangkumi kedua-dua negara dan sistem kehakiman persekutuan.

LOKASI YANG DIPERLUKAN

Sekolah Undang terletak di California Selatan pantai yang indah, 40 batu di selatan Los Angeles dan 90 batu di utara San Diego.

Lokasi

  • Irvine

    East Peltason Drive,401, 92697, Irvine

Soalan