Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

pengenalan

Sejarah kita

Sekolah Undang-undang adalah sebahagian daripada Universiti Dayton, yang diasaskan pada tahun 1850 dan diiktiraf sebagai universiti kebangsaan peringkat teratas dan salah satu daripada 10 universiti Katolik terbaik di negara ini.

121815_IMG_6017yes.JPG
  • Mula ditubuhkan sebagai Kolej Undang-undang Universiti Dayton, Pusat Pengajian Undang-undang dibuka pada tahun 1922 di bawah bimbingan Dean John C. Shea. Mencerminkan tradisi keterangkuman dan penerimaan Marianis Katolik, kelas pertama kolej itu terdiri daripada kumpulan pelajar yang pelbagai.
  • Setiap ahli kelas pertama lulus peperiksaan bar pada percubaan pertama, dengan kadar laluan bar kekal sangat tinggi untuk dekad berikutnya. Di sebalik kejayaan graduannya, kegawatan ekonomi akibat Kemelesetan Besar menyebabkan sekolah undang-undang itu menutup pintunya pada tahun 1935 dengan jangkaan akan dibuka semula apabila masa bertambah baik.
  • Hampir empat dekad kemudian, pada September 1974, jangkaan ini menjadi kenyataan, dan sekolah itu, dinamakan semula, " University of Dayton School of Law " dibuka semula. Presiden Universiti Dayton Rev. Raymond A. Roesch berkata pada masa itu: "Kepentingan kami bukan semata-mata dalam menyediakan, di bawah naungan swasta, peluang untuk memperoleh kepakaran undang-undang, walaupun mungkin matlamat ini sesuai. Sebaliknya kami melihat di sini peluang yang luar biasa untuk mempromosikan keadilan Kristian, sosial dan juga individu, dan dengan itu membantu memanusiakan masyarakat."
  • Sejak dibuka semula, Pusat Pengajian Undang-undang telah dikenali di peringkat nasional untuk program inovatif seperti LL.M dalam talian sepenuhnya. program dan salah satu program JD hibrid dalam talian pertama negara, program JD dipercepatkan yang membolehkan pelajar menamatkan pengajian dalam masa dua tahun, Program Kepujian Kepimpinan dan Program Pathways Undang-undang Flyernya yang menjanjikan janji untuk mengubah cara pengambilan pelajar yang kurang diwakili dan kurang mendapat perkhidmatan. ke sekolah undang-undang dan profesion undang-undang.

121817_G0840816.jpg

Kenyataan Misi kami

Sebagai bahagian penting dari University of Dayton, sebuah universiti Katolik yang diasaskan oleh anggota Society of Mary pada tahun 1850, kami berkongsi komitmen Universiti untuk melayani orang lain dan menawarkan pendidikan yang menggabungkan teori dan praktik. Seperti Universiti, kami juga menghargai peranan fakulti sebagai guru dan mentor, serta para ulama.

Pusat kepada kurikulum dan pengajaran kami adalah tanggapan untuk membangunkan profesional yang lengkap. Pendekatan tradisional terhadap pendidikan undang-undang yang berleluasa di sekolah undang-undang di seluruh negara, yang berpusat pada kaedah kes dan penaakulan undang-undang, ditambah dengan perkembangan kemahiran profesional yang pelajar-pelajar kita akan bergantung kepada sebagai pengamal dan peningkatan penghargaan untuk etika dan perkhidmatan masyarakat yang akan membezakan mereka sebagai peguam dan pemimpin dalam tahun-tahun akan datang.

Sebagai sekolah undang-undang dengan reputasi yang semakin meningkat, kami komited untuk membangun dan menawarkan program pengajian yang cemerlang. Kami terus melabur di kawasan-kawasan yang paling penting untuk pendidikan pelajar kami, fakulti yang berdedikasi, kurikulum inovatif kami, dan persekitaran fizikal di mana pendidikan pelajar kami berlaku.

121818_Dayton.png

Kenyataan Akreditasi

Pada tahun 1979, Sekolah Undang-undang Dayton menerima akreditasi penuh daripada Majlis Bahagian Pendidikan Undang-undang dan Kemasukan ke Bar Persatuan Peguam Amerika. Sekolah Undang-undang juga menerima keahlian dalam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika pada tahun 1984.

Universiti Dayton diiktiraf oleh Persatuan Kolej Pusat dan Sekolah Menengah Utara, dan banyak programnya diakreditasi oleh pelbagai organisasi profesional.

Lokasi

  • Dayton

    300 College Park Dayton, Ohio 45469 937-229-1000, , Dayton

Soalan