Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

pengenalan

Temui masa depan anda dan buka minda anda kepada peluang menarik yang menanti anda di salah satu Universiti yang paling dinamik dan bertenaga di UK. Kampus serba lengkap University of Dundee ialah rumah anda yang jauh dari rumah di bandar yang padat, mesra dan pelbagai yang menawarkan segala yang anda akan temui di bandar besar.

Dundee dilimpahi dengan seni dan budaya, itulah sebabnya tidak hairanlah GQ menggelar kami sebagai 'Britain's coolest little city'. Dundee juga merupakan satu-satunya Bandar Reka Bentuk UNESCO di UK, dan reputasi kami sebagai pusat kreatif semakin berkembang. Anda mungkin berada di tengah-tengahnya di universiti kami.

Belajar dengan kami

Dengan lebih 500 kursus tersedia di University of Dundee kami yakin anda akan menemui kursus yang sesuai untuk memenuhi minat, minat dan matlamat kerjaya anda. Belajar di kemudahan bertaraf dunia yang menggalakkan anda berfikir di luar kotak dan memberi kesan positif kepada dunia di sekeliling anda.

Daripada sains dan perubatan kepada seni, reka bentuk, kejuruteraan, perniagaan, undang-undang, dan banyak lagi. Kursus kami membolehkan anda membina ijazah fleksibel unik di sekeliling aspirasi anda dan matlamat kerjaya tertentu.

Ciri-ciri Kampus

Kehidupan Pelajar di Dundee

Bertemu rakan seumur hidup dan mencuba pengalaman baharu memainkan peranan yang besar dalam kehidupan pelajar. Kembangkan lingkungan sosial anda di University of Dundee dengan persatuan, kelab, sukan dan banyak acara yang akan meningkatkan pengalaman pelajar anda. Kehidupan malam yang meriah di Dundee, pub, kelab, bar koktel dan restoran akan menyediakan sesuatu untuk semua orang.

Kami mempunyai lebih 240 persatuan dan kelab yang memenuhi semua minat dan minat anda. Daripada tarian tarian dan Salsa, kepada mendayung, meluncur dan banyak lagi!

1 daripada 7 orang di Dundee adalah pelajar, mewujudkan komuniti pelajar yang sibuk di tengah-tengah bandar.

Berpindah ke bandar atau negara baharu boleh menjadi sukar, tetapi di University of Dundee , kami menyediakan sokongan dan bimbingan untuk membantu anda beralih ke kehidupan universiti dan mencapai matlamat pendidikan anda. Perkhidmatan sokongan dan kakitangan kami sedia membantu, sama ada untuk sokongan praktikal, peribadi, kesihatan, akademik atau kewangan. Kami juga menawarkan nasihat kerjaya dari hari pertama hingga selepas tamat pengajian.

Penginapan pelajar kami di University of Dundee terdiri daripada sekitar 250 flat serba lengkap dengan lima hingga sepuluh pelajar. Semua bilik tidur adalah penghunian perseorangan, lengkap dengan pancuran mandian en suite dan tandas.

Setiap flat mempunyai dapur sendiri yang serba lengkap, ruang makan dan ruang tamu, dengan akses kepada Wi-Fi pantas Universiti.

Persatuan Pelajar Universiti Dundee (DUSA) terletak di tengah-tengah kampus, seperti semua kesatuan yang baik, terdapat lebih daripada sekadar sokongan yang ditawarkan, anda boleh mencari tempat makan dan minum serta pasar raya. Berdekatan dengan anda akan temui Pusat Sukan kami, dengan gim dan dewan sukan serta perpustakaan.

Penginapan kami biasanya dalam jarak berjalan kaki dari kampus utama kami. Jika anda memohon sebagai pelajar sarjana muda sebelum tarikh akhir anda dijamin akan ditawarkan bilik (tertakluk kepada terma dan syarat).

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Kami faham bahawa belajar di UK boleh menjadi komitmen kewangan yang besar dan kami ingin membantu. Itulah sebabnya kami menawarkan beberapa peluang biasiswa untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di University of Dundee , termasuk Biasiswa Kecemerlangan Global sebanyak £5,000, yang secara automatik diberikan kepada pemohon kami yang paling memberi inspirasi. Biasiswa kami berbeza dari rantau ke rantau, anda boleh melihat kelayakan anda untuk ini dan mengetahui lebih lanjut di laman web kami.

  Kedudukan

  Panduan Universiti Daily Mail 2024

  University of Dundee menduduki tempat ke-26 di UK dalam Panduan Universiti Daily Mail 2024.

  Panduan Universiti Sunday Times Good 2024

  Panduan Universiti The Times & The Sunday Times Good

  Dundee menduduki tempat ke-33 dalam jadual liga The Times dan Sunday Times dalam Good University Guide 2024 mereka.

  Gerbang kepada Laporan Kesan Keusahawanan Pertumbuhan 2023

  University of Dundee telah dinamakan universiti terbaik di UK untuk membangunkan perniagaan spinout oleh Octopus Ventures.

  Panduan Lengkap Universiti 2024

  University of Dundee telah menduduki tempat ke-4 di Scotland untuk prospek siswazah.

  Anugerah Pendidikan Tinggi Herald 2023

  University of Dundee telah dinamakan universiti terkemuka Scotland di Anugerah Pendidikan Tinggi The Herald.

  Kedudukan Universiti Dunia QS mengikut Subjek

  University of Dundee telah diiktiraf sebagai "pusat kecemerlangan global untuk Sains Hayat & Perubatan" dalam QS World University Rankings mengikut Subjek 2022 yang baru dikeluarkan.

  StudentCrowd

  Kami mendapat kedudukan nombor 1 dalam 5 universiti Scotland Terbaik StudentCrowd 2022

  Kedudukan QS 2022

  University of Dundee telah diberi penarafan 5 bintang oleh QS Quacquarelli Symonds, pakar pendidikan tinggi antarabangsa.

  Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2021

  84% daripada penyelidikan kami dinilai sebagai 'terkemuka di dunia' atau 'cemerlang di peringkat antarabangsa' dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2021

  Kedudukan Universiti Dunia QS 2022

  Kami adalah salah satu daripada 200 universiti terbaik di dunia untuk kadar pekerjaan siswazah

  Kedudukan Leiden 2022

  University of Dundee berada di tempat ke-34 di dunia untuk bahagian tertinggi penerbitan yang mendapat sebutan tinggi dalam Kedudukan CWTS Leiden 2022.

  University of Dundee berada dalam 10 Negara Terbaik untuk Belajar di Luar Negara

  • University of Dundee telah dinamakan universiti terbaik di UK untuk membangunkan perniagaan spinout oleh Octopus Ventures
  • University of Dundee telah menduduki tempat ke-4 di Scotland untuk prospek siswazah. (2024)
  • University of Dundee telah dinamakan universiti terkemuka Scotland di Anugerah Pendidikan Tinggi The Herald
  • University of Dundee ialah salah satu daripada 250 universiti terbaik dunia

  educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge

  Lokasi

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

   Chat with students

   Soalan