Keystone logo

University of Groningen

A logo

pengenalan

University of Groningen

University of Groningen adalah 100 universiti penyelidikan teratas dengan tinjauan global. Kami kini menduduki tempat ke-80 dalam ranking Times Higher Education dan menawarkan lebih daripada 30 program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar dan lebih daripada 125 program Sarjana . Ditubuhkan pada tahun 1614, universiti itu merupakan salah satu universiti penyelidikan tertua di Belanda. Kami adalah universiti yang benar-benar antarabangsa, dengan lebih daripada 30,000 pelajar dan 6,000 pelajar antarabangsa dari lebih 120 negara yang berbeza.

Kenapa pilih Groningen?

Pendidikan berkualiti tinggi: University of Groningen menawarkan berbagai program menarik yang sangat dihargai. Sebagai pelajar, anda akan menerima pengawasan yang berkualiti tinggi dan mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. University of Groningen telah dianugerahi label 'Best Traditional University di Belanda'.

Penyelidikan terkemuka: kami adalah antara universiti penyelidikan teratas di Eropah. Pada tahun 2016, profesor kami Ben Feringa memenangi Hadiah Nobel dalam Kimia. Universiti ini menjalankan penyelidikan yang berkaitan dengan tanah dan penyelidikan sosial dan penyelidikan kami membina jambatan antara disiplin.

Kehidupan pelajar yang meriah: Groningen ialah bandar pelajar yang bertenaga. Penduduknya mempunyai purata umur terendah di Belanda. Satu daripada empat daripada 200,000 penduduk adalah seorang pelajar. Pelajar boleh dilihat di mana-mana: belajar di taman, menikmati kehidupan malam, dan bekerja pelbagai kerja sambilan. Groningen ialah bandar yang selamat dan hijau untuk didiami dan dipilih sebagai salah satu bandar paling gembira di Eropah.

Reputasi 400 tahun: University of Groningen mempunyai sejarah yang kaya dan reputasi yang sangat baik. Ramai orang yang sangat berbakat dalam pelbagai disiplin telah belajar atau bekerja di universiti selama 400 tahun kewujudannya, termasuk empat pemenang Hadiah Nobel, pelajar Universiti wanita pertama di Belanda, pensyarah wanita pertama, angkasawan Belanda pertama, dan presiden pertama Bank Eropah.

Benar-benar antarabangsa: Kami terkenal dengan komuniti antarabangsa kami yang besar. Hampir 6,000 pelajar antarabangsa belajar di Groningen setiap tahun dari lebih 120 negara. Tinggal di Groningen tanpa berbahasa Belanda bukanlah masalah; anda akan dapat memesan makanan, membeli-belah pakaian, dan juga mengikuti kelas sukan dalam bahasa Inggeris. University of Groningen mempunyai hubungan antarabangsa yang kukuh, yang bermakna anda boleh menghabiskan sebahagian daripada ijazah anda untuk belajar di luar negara dengan mudah. Kami juga menawarkan beberapa program Sarjana antarabangsa yang unik dengan kerjasama universiti besar Eropah yang lain.

Program Sarjana Muda

Kami menawarkan lebih 30 program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar. Sembilan program Sarjana Muda kami telah dianugerahkan label kualiti " Program Gelaran Top ".

Program Sarjana

Pada masa ini University of Groningen menawarkan lebih daripada 125 program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar, 18 daripadanya dinilai sebagai "Program Tertinggi" di Belanda.

Fakulti

Penyelidikan dan pendidikan di University of Groningen dianjurkan dalam 11 fakulti yang berlainan. Fakulti-fakulti ini adalah:

Fakulti Ekonomi dan Perniagaan
Fakulti Tingkah Laku dan Sains Sosial
Fakulti Teologi dan Pengajian Keagamaan
Fakulti Seni
Fakulti Sains Perubatan
Fakulti undang-undang
Fakulti Sains Spatial
Fakulti Falsafah
Fakulti Sains dan Kejuruteraan
Universiti Kolej Groningen
Kampus Fryslân

Biasiswa dan Pembiayaan Pilihan 2

Penarafan

University of Groningen

Lokasi

  • University of Groningen Broerstraat 5 , 9712 CP , Groningen

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Soalan