Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

pengenalan

Mengenai UH Mānoa

Ditubuhkan pada tahun 1907, University of Hawai'i di Mānoa (UH Mānoa) adalah kampus utama University of Hawai'i System. Destinasi pilihan, pelajar dan fakulti datang dari seluruh negara dan dunia untuk memanfaatkan peluang penyelidikan unik UHManha, komuniti yang pelbagai, program sukan peringkat I nasional, dan landskap yang indah. Secara kerap menduduki "nilai terbaik" di kalangan kolej dan universiti AS, pelajar kami mendapat pendidikan yang kuat pada harga yang berpatutan.

77127_waikiki-beach-581102_640.jpg

Mengenai Honolulu, HI

Honolulu adalah bandar terbesar di negeri Hawaii dan juga rumah kepada Capitol Negeri. Honolulu, yang bermaksud "pelabuhan terlindung" atau "teluk dilindungi," dipercayai telah diasaskan seawal 2000 tahun yang lalu. Bandar ini ditubuhkan sebagai pusat utama Kepulauan Hawaii pada pertengahan 1800-an. Hawai'i menjadi Negara Aloha pada tahun 1959 apabila ia secara rasmi dimasukkan ke Kesatuan sebagai negeri ke-50.

Hari ini, Honolulu adalah salah satu bandar paling selamat di Amerika dengan ciri-ciri dan ciri-ciri unik. Ia adalah rumah bagi istana raja di Amerika dan terkenal dengan iklim tropika, landskap hijau yang subur, penduduk yang pelbagai, dan semangat masyarakat yang dikenali sebagai aloha.

77128_hawaiian-hula-dancers-377653_640.jpg

Misi kita

Sekolah Undang-undang William S. Richardson adalah komuniti kolaboratif, multikultural yang menyediakan pelajar untuk kecemerlangan dalam amalan undang-undang dan kerjaya berkaitan yang memajukan keadilan dan kedaulatan undang-undang.

Kami membangunkan profesional yang beretika, beretika melalui kecemerlangan dalam pengajaran, biasiswa, dan perkhidmatan awam.

Kami memeluk kepelbagaian dan nilai Hawai'i dan mengiktiraf tanggungjawab khas untuk negara dan rantau Pasifik kami.

Kami mengetuai undang-undang alam sekitar, undang-undang Hawaii asli, dan kajian undang-undang Pasifik-Asia.

77129_honolulu-1124096_640.jpg

Akreditasi

Sekolah Undang-undang William S. Richardson di Universiti Hawai'i di Mānoa telah diakreditasi oleh Majlis Seksyen Pendidikan dan Pengakuan Undang-undang kepada Bar Persatuan Bar Amerika sejak 1982. Seksyen Pendidikan Undang-Undang boleh dihubungi di 321 North Clark Street, Chicago, IL 60610 atau melalui telefon di (312) 988-6738. Sekolah Undang-undang telah menjadi ahli Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika (AALS) sejak tahun 1989.

Lokasi

  • Honolulu

    Dole Street,2515, 96822, Honolulu

    Soalan