Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Illinois at Urbana - Champaign - College of Law

University of Illinois at Urbana - Champaign - College of Law

University of Illinois at Urbana - Champaign - College of Law

pengenalan

College of Law di Illinois adalah salah satu sekolah undang-undang tertua di negara ini, dengan fakulti berpengaruh, badan pelajar pintar dan kolegial, dan jaringan alumni yang kuat.

Pelajar

Pelajar Undang-undang Illinois berbakat dan bercita-cita tinggi, kukuh dari segi akademik serta kepelbagaian dari segi geografi dan pengalaman. Mereka berdaya saing, namun kolegial, dan meletakkan nilai tinggi pada kerja berpasukan. Ramai yang terlibat secara aktif dalam pelbagai peluang yang ada di luar bilik darjah. Kolej Undang-undang sentiasa mengalu-alukan pelajar dari lebih 25 negara berbeza dengan tahap pengalaman profesional yang berbeza-beza. Komuniti Universiti Illinois di Urbana-Champaign secara amnya mempunyai lebih 10,000 pelajar antarabangsa dari lebih 110 negara berbeza.

Fakulti

Fakulti undang-undang University of Illinois mempunyai tradisi yang panjang dan terkenal untuk memajukan biasiswa dan penyelidikan, melatih pelajar dalam pengetahuan, kemahiran, dan perangai untuk mencapai kecemerlangan profesional dan kepemimpinan, dan mencari perubahan yang bermanfaat dalam undang-undang dan masyarakat. Mereka adalah:

 • Pemimpin industri
 • Guru yang diiktiraf
 • Pakar antara disiplin
 • Berkomitmen untuk penglibatan awam

Program LLM

Program Illinois LLM dirancang untuk mempersiapkan pelajar dengan atau tanpa latihan undang-undang sebelumnya untuk cemerlang dalam kerjaya profesional mereka. Pelajar berpendidikan asing dalam program LLM diperkenalkan dengan sistem perundangan AS dan memberi peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang minat akademik atau profesional mereka sendiri. Peguam terlatih AS juga dapat meningkatkan kepakaran undang-undang mereka untuk memenuhi tujuan profesional dan kerjaya mereka dalam program LLM.

Baca di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program LLM dan apa yang menjadikan kami unik:

Pilihan Kajian Flexibile

Pelajar boleh memilih untuk menyelesaikan ijazah LLM dalam dua atau tiga semester. Semester ketiga pilihan boleh memberi masa pelajar untuk terlibat dalam program pengajian yang lebih intensif, menikmati peluang magang yang lebih besar, dan mempunyai masa tambahan untuk belajar untuk peperiksaan bar.

Untuk menawarkan fleksibiliti tambahan kepada pelajar, program LLM boleh dimulakan pada semester musim gugur (Ogos) atau semester musim bunga (Januari).

Kurikulum yang dapat disesuaikan

Pelajar melengkapkan sejumlah 32 jam kredit (biasanya lapan kursus) untuk ijazah LLM. Dengan hanya dua kursus yang diperlukan (diketepikan atau boleh diketepikan untuk pelajar dengan JD dari sekolah undang-undang yang diiktiraf ABA), pelajar boleh menyesuaikan program LLM mereka untuk memenuhi keperluan akademik atau profesional mereka sambil memilih daripada lebih 100 kursus yang ditawarkan di Kolej Undang-undang setiap tahun . Pelajar boleh memilih untuk menambah tumpuan pada program LLM mereka, dan pelajar yang berminat untuk belajar merentas disiplin boleh mendapatkan kelulusan untuk mengambil beberapa kursus Universiti Illinois di luar Kolej Undang-undang.

Kelayakan Peperiksaan Bar

Program Program Siswazah dan Antarabangsa menawarkan sokongan kepada pelajar yang berminat untuk mengikuti ujian bar AS dan bekerjasama dengan individu untuk menentukan kelayakan dan syarat yang perlu mereka penuhi. Walaupun ijazah sarjana muda dalam undang-undang tidak diperlukan untuk masuk ke program Illinois LLM, pemohon tanpa sarjana muda harus sedar bahawa mereka mungkin tidak memenuhi syarat untuk mengambil peperiksaan bar di Amerika Syarikat, walaupun setelah menyelesaikan LLM Illinois.

Kaunseling Individu

Pelajar diberi bimbingan dan nasihat secara individu untuk membantu mereka dalam perancangan kerjaya, kejayaan akademik, dan kelayakan bar.

Universiti Illinois

Sejak ditubuhkan pada tahun 1867, University of Illinois di Urbana-Champaign telah mendapat reputasi sebagai pemimpin kelas dunia dalam penyelidikan, pengajaran, dan penglibatan orang ramai. Dengan warisan pemberian tanah sebagai landasan, kami mempelopori penyelidikan inovatif yang menangani masalah global dan memperluas pengalaman manusia. Pengalaman pembelajaran transformatif kami, di dalam dan di luar bilik darjah, dirancang untuk menghasilkan alumni yang ingin memberi kesan yang signifikan dan kemasyarakatan.

Ciri-ciri Kampus

Kemudahan

Bangunan Kolej Undang-undang ialah kemudahan tiga tingkat seluas kira-kira 160,000 kaki persegi, terletak di kampus utama Universiti Illinois di Champaign-Urbana, Illinois. Bangunan ini mempunyai auditorium, bilik mahkamah, lima bilik darjah, empat bilik seminar, ruang pembelajaran klinikal dan pengalaman, kedai buku, kafe, dan dua kawasan perhimpunan pelajar. Bangunan undang-undang itu juga menempatkan Perpustakaan Memorial Albert E. Jenner, Jr. 58,000 kaki persegi, yang menampilkan bilik bacaan yang luas, kawasan kerjasama pelajar, bilik belajar yang tenang dan bilik darjah/persidangan.

Kehidupan di Champaign-Urbana

Champaign-Urbana, dengan kemudahan bandar besar namun kebolehcapaian bandar kecil, ialah sebuah bandar kolej yang bertenaga dan mampu milik dengan pemandangan budaya yang meriah, transit awam percuma untuk pelajar, pelbagai jenis restoran dan pelbagai peluang sukan. Diiktiraf sebagai salah satu bandar kolej terbaik di Amerika, kawasan Champaign-Urbana mempunyai banyak kemungkinan, daripada menghadiri persembahan di Pusat Seni Persembahan Krannert yang terkenal dan menonton acara sukan Sepuluh Besar , sehinggalah menyertai sebarang acara tempatan yang lain, seperti sebagai Marathon Illinois , Festival Filem Ebertfest , Pasar Urbana di pasar tani Square, atau acara muzik Friday Night Live di pusat bandar Champaign. Di dalam dan di luar kampus, Champaign dan Urbana dipenuhi dengan taman, kemudahan olahraga , ruang hijau, laluan basikal dan berjalan kaki serta peluang lain untuk rekreasi dalam dan luar.

  Kemasukan

  Syarat kemasukan Kolej Siswazah dan keperluan penguasaan bahasa Inggeris dikenakan. Pelajar tidak perlu mengambil Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) am. Pelajar diterima secara individu mengikut semakan pencapaian terdahulu mereka dengan penekanan pada pencapaian akademik.

  Keperluan Permohonan

  • Permohonan selesai
  • Resume
  • Pernyataan tujuan
  • Transkrip dan kelayakan yang diperakui
  • Satu surat rujukan
  • Skor TOEFL atau IELTS dilaporkan daripada ETS atau IELTS (atau skor Ujian Bahasa Inggeris Duolingo dari 1 Februari 2020 hingga 1 Ogos 2023), jika berkenaan

  Pemohon Antarabangsa

  Semua pemohon yang menuntut ijazah antarabangsa dikehendaki menyerahkan keputusan TOEFL atau IELTS atau Duolingo sebagai bukti penguasaan bahasa Inggeris melainkan mereka layak mendapat pengecualian. Markah rasmi perlu diserahkan terus daripada agensi ujian. Semua markah mesti bertarikh dalam tempoh dua tahun dari permulaan tempoh kemasukan yang dicadangkan.

  Ujian Penguasaan Bahasa InggerisMinimum untuk Kemasukan Status TerhadMinimum untuk Kemasukan Status Penuh
  TOEFL IBT80103
  IELTS (Peperiksaan Akademik)6.57.5
  DUOLINGO (Ujian diambil antara 1 Feb 2020 dan 1 Ogos 2023 sahaja)115135

  Lokasi

  • Champaign

   504 East Pennsylvania Avenue, 61820, Champaign

  Soalan