Keystone logo
University of Illinois at Urbana - Champaign - College of Law LLM - Undang-undang Korporat, Undang-undang Komersial & Konsentrasi Perdagangan
University of Illinois at Urbana - Champaign - College of Law

LLM - Undang-undang Korporat, Undang-undang Komersial & Konsentrasi Perdagangan

Champaign, Amerika Syarikat

2 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline *

Aug 2024

USD 49,500 **

Di kampus

* permohonan diterima sepanjang tahun secara bergulir; kolej undang-undang akan terus menyemak permohonan sehingga kelas penuh

** 2021-22 tahun akademik

pengenalan

Program Illinois LLM - Undang-undang Korporat, Undang-undang Komersial & Konsentrasi Perdagangan dirancang untuk mempersiapkan pelajar dengan atau tanpa latihan undang-undang sebelumnya untuk cemerlang dalam kerjaya profesional mereka.

Pelajar berpendidikan asing dalam program LLM - Undang-undang Korporat, Undang-undang Komersial & Konsentrasi Perdagangan diperkenalkan kepada sistem perundangan AS dan memberi peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang minat akademik atau profesional mereka sendiri.

Peguam terlatih AS juga dapat meningkatkan kepakaran undang-undang mereka untuk memenuhi tujuan profesional dan kerjaya mereka dalam program LLM - Undang-undang Korporat, Undang-undang Komersial & Konsentrasi Perdagangan.

Kelayakan Peperiksaan Bar

Program Program Siswazah dan Antarabangsa menawarkan sokongan kepada pelajar yang berminat untuk mengikuti ujian bar AS dan bekerjasama dengan individu untuk menentukan kelayakan dan syarat yang perlu mereka penuhi. Walaupun ijazah sarjana muda dalam undang-undang tidak diperlukan untuk masuk ke program Illinois LLM, pemohon tanpa sarjana muda harus sedar bahawa mereka mungkin tidak memenuhi syarat untuk mengambil peperiksaan bar di Amerika Syarikat, walaupun setelah menyelesaikan LLM Illinois.

Pilihan Kajian Fleksibel

  • Pilihan dua atau tiga semester: Pelajar boleh memilih untuk menyelesaikan ijazah LLM dalam dua atau tiga semester. Semester ketiga pilihan boleh memberi masa pelajar untuk terlibat dalam program pengajian yang lebih intensif, menikmati peluang magang yang lebih besar, dan mempunyai masa tambahan untuk belajar untuk peperiksaan bar.
  • Pilihan musim gugur atau musim bunga: Untuk menawarkan fleksibiliti tambahan kepada pelajar, program LLM boleh dimulakan pada semester musim gugur (Ogos) atau semester musim bunga (Januari).

ciri-ciri

  • Perspektif Beragam: Kolej Undang-Undang selalu mengalu-alukan pelajar dari lebih dari 25 negara yang berbeza dengan pelbagai tahap pengalaman profesional. Komuniti University of Illinois di Urbana-Champaign pada umumnya mempunyai lebih daripada 10,000 pelajar antarabangsa dari lebih 110 negara yang berbeza.
  • Pengayaan: Kolej Undang-undang dan organisasi pelajar menganjurkan banyak acara setiap tahun yang menampilkan akademik dan tokoh awam dari seluruh AS dan dunia yang pelajar dapat belajar dan terlibat dengan.
  • Kaunseling Individu: Pelajar diberikan bimbingan dan nasihat individu untuk membantu mereka dalam perancangan kerjaya, kejayaan akademik, dan kelayakan bar.
  • Kelas Campuran: Berkongsi kelas dan berinteraksi dengan pelajar JD adalah ciri khas program Illinois LLM .. Dalam kelas dengan pendaftaran pelajar LLM tinggi, pembantu mengajar ditugaskan untuk memberikan sokongan tambahan.
  • Rangkaian: Apabila anda datang ke Illinois Law, anda akan menjadi sebahagian daripada keluarga yang merangkumi lebih dari 11,000 alumni College of Law dan lebih dari 470,000 alumni University of Illinois yang tinggal di alumni Urbana-Champaign.
  • Champaign-Urbana: Dengan kemudahan bandar besar namun kemudahan akses bandar kecil, Champaign-Urbana (CU) adalah bandar kolej yang meriah dan sangat berpatutan dengan pemandangan budaya yang meriah, transit awam percuma untuk pelajar, pelbagai restoran, dan banyak peluang sukan.

Kemasukan

Mengenai Sekolah

Soalan