Keystone logo
University of Law SQE Kursus Persediaan SQE1 - Sambilan hujung minggu
University of Law SQE

Kursus Persediaan SQE1 - Sambilan hujung minggu

27 Weeks

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Jun 2024

GBP 4,200 *

Di kampus

* daripada £4,000

pengenalan

Kursus ini adalah untuk mereka yang ingin melayakkan diri sebagai peguamcara di England dan Wales menggunakan SQE Pathway untuk kelayakan. Ia direka untuk graduan undang-undang atau mereka yang telah menamatkan kursus penukaran undang-undang, termasuk SQE Law Essentials kami. Kursus ini akan menyediakan anda untuk penilaian SQE1 berpusat SRA, yang akan menguji pengetahuan undang-undang (FLK) yang berfungsi. Ia adalah sebahagian daripada suite baharu kami bagi kursus SQE.

Struktur Kursus

Kajian pra-kursus

Pelajar akan dikehendaki melengkapkan ujian diagnostik dalam talian pra-kajian untuk menyemak pemahaman mereka tentang subjek undang-undang asas yang utama. Ini perlu diselesaikan dalam masa 24 jam dari tarikh mula.

Kuiz Pengetahuan Undang-undang Akademik ini terdiri daripada 7 subjek yang mewakili subjek Undang-undang Huruf Hitam.

Kami menggunakan ujian diagnostik untuk menilai pengetahuan setiap pelajar dalam mata pelajaran ini untuk SQE1. Berdasarkan keputusan anda, kami mungkin mengesyorkan bantuan semakan tambahan atau kursus penukaran undang-undang.

Modul

Kursus ini mempunyai dua modul. Etika dan Tingkah Laku Profesional diajar merentas FLK 1 dan FLK 2.

Tahap pengetahuan undang-undang akademik yang sesuai berkemungkinan, walaupun tidak diperlukan, berasal dari kursus pengajian akademik sebelumnya. Mata pelajaran undang-undang akademik tidak akan diajar secara langsung dalam Kursus Persediaan SQE1, tetapi pelajar akan mempunyai peluang dan bahan untuk membolehkan mereka menyemak kandungan undang-undang akademik sepanjang masa. Pelajar yang pengetahuan undang-undang akademiknya mungkin tidak mencukupi atau cukup baru untuk mengikuti Kursus Persediaan SQE1 mungkin ingin terlebih dahulu menjalani kursus Keperluan Undang-undang SQE kami, yang menyediakan asas undang-undang akademik yang kukuh dan asas yang kukuh untuk kemajuan.

Pengetahuan Undang-undang Berfungsi 1 (FLK1)

 • Amalan Profesional
  • Undang-undang dan Amalan Perniagaan
  • Penyelesaian Pertikaian
  • Perkhidmatan perundangan
 • Undang-undang Akademik
  • Kontrak
  • Tort
  • Sistem Perundangan England dan Wales
  • Undang-undang Perlembagaan dan Pentadbiran dan Undang-undang EU

Pengetahuan Undang-undang Berfungsi 2 (FLK2)

 • Amalan Profesional
  • Amalan Harta
  • Wasiat dan Pentadbiran Harta Pusaka
  • Akaun Peguamcara
  • Amalan Jenayah
 • Undang-undang Akademik
  • Undang-undang Tanah
  • Amanah
  • Undang-undang Jenayah

Terdapat empat hingga lima unit seminggu sepanjang kursus (dua unit seminggu dalam kursus sambilan). Setiap unit mengikut model pembelajaran dinamik kami yang unik: Sedia, Libatkan, Gabungkan (PEC).

Sediakan. Anda akan menghabiskan kira-kira enam jam setiap unit untuk menyediakan, menggunakan persekitaran pembelajaran maya (VLE) Universiti di mana semua sumber boleh diakses. Peringkat Persediaan merangkumi gabungan pelbagai aktiviti pembelajaran, termasuk manual belajar, multi-media, tugas persediaan dan kuiz.

Melibatkan diri. Peringkat Engage melibatkan antara empat dan lima dua jam berasaskan bilik darjah dan bengkel bersemuka yang difasilitasi tutor di mana anda akan diminta untuk menggunakan pengetahuan yang telah anda perolehi dalam peringkat Sediakan.

Menyatukan. Anda akan melengkapkan peringkat Consolidated menggunakan VLE kami. Peringkat ini melibatkan gabungan aktiviti pembelajaran penyatuan pendek dan ujian semakan mingguan mengenai amalan dan subjek undang-undang menggunakan aplikasi semakan pintar kami.

Akan ada penilaian olok-olok biasa sepanjang kursus, bersama-sama dengan peluang untuk menyemak kemajuan anda dan bertanya soalan kepada tutor pakar subjek anda dalam sesi semakan kumpulan.

Butiran Kursus

Kursus ini akan menyediakan anda untuk penilaian SQE1 berpusat SRA. Penilaian SQE1 akan menguji pengetahuan undang-undang (FLK) yang berfungsi melalui dua penilaian aneka pilihan, setiap satu terdiri daripada 180 soalan jawapan terbaik tunggal.

Kursus ini juga akan membantu anda bersedia untuk Pengalaman Kerja Kelayakan (QWE) sebagai peguamcara pelatih, dengan membantu anda mengembangkan pengetahuan undang-undang yang berfungsi untuk amalan.

Mengapa memilih Kursus Persediaan SQE1?

 • Perjalanan pelajar yang disesuaikan dan diperibadikan, menggunakan model pembelajaran dinamik kami: Sediakan, Libatkan, Gabungkan (PEC), meliputi semua subjek amalan profesional dan semakan semua subjek undang-undang dalam spesifikasi penilaian SRA.
 • Keyakinan untuk penilaian, dengan peluang untuk berlatih setiap hari untuk jenis soalan yang tepat yang akan anda hadapi. Apl semakan pintar kami, ULawSQE, akan memberikan anda ujian latihan menggunakan soalan berbilang pilihan, yang menyediakan anda untuk peperiksaan SQE1, jadi anda akan tahu dengan tepat apa yang diharapkan. Ia akan menumpukan pada topik yang perlu anda perbaiki, memberikan anda persediaan terbaik untuk berjaya dalam penilaian.
 • Manfaat daripada pengalaman luas kami dalam menyediakan pelajar untuk jenis soalan dalam penilaian SQE1.
 • Bimbingan dan sokongan tutor yang mendalam daripada tutor kami yang berpengalaman, yang semuanya adalah pengamal. Tutor anda akan memantau kemajuan anda dan memberi anda maklum balas individu mingguan menggunakan analitik ramalan, jadi anda akan tahu di mana untuk memberi tumpuan.
 • Sumber serba baharu, dibangunkan khusus untuk SQE oleh tutor pakar kami. Anda akan dibekalkan dengan semua bahan kursus, termasuk bank soalan peperiksaan latihan yang luas, ULaw SQE – apl semakan pintar kami menyediakan ujian latihan dan maklum balas, dan 15 manual kajian dalam talian serba baharu, yang ditulis khusus untuk SQE1.
 • Pengalaman bekerja secara praktikal. Anda akan belajar dalam konteks firma guaman maya kami, ULaw LLP. ULaw LLP mereplikasi persekitaran kerja firma guaman dan pelajar melaksanakan tugas dunia sebenar pada kes simulasi, urus niaga dan transaksi seolah-olah mereka berada di pejabat.
 • Sokongan untuk kerjaya anda. Anda akan mendapat akses kepada Perkhidmatan Kebolehkerjaan ULaw yang memenangi anugerah, untuk mendapatkan maklumat, nasihat, pengalaman praktikal dan pautan kepada profesion untuk membantu anda berjaya dalam kerjaya anda. Tersedia di semua kampus, Pasukan Kebolehkerjaan akan membantu anda mencapai matlamat kerjaya dan pengalaman kerja anda.
 • Kami juga bekerjasama dengan lebih 90 daripada 100 firma guaman teratas.

Tawaran pengenalan

Apabila anda menempah kursus ini, anda akan mendapat Kursus Persediaan Peperiksaan SQE1 kami secara percuma. Kursus semakan ringkas dan intensif ini akan memastikan anda yakin dan bersedia sepenuhnya untuk penilaian SQE1.

Mengikuti kursus ini, kami mengesyorkan:

 • Kursus Persediaan Peperiksaan SQE1. Tawaran pengenalan: apabila anda menempah Kursus Persediaan SQE1, anda akan mendapat Kursus Persediaan Peperiksaan SQE1 secara percuma.
 • Kursus Persediaan SQE2 - Kursus ini direka untuk mereka yang telah menamatkan latihan SQE1, seperti Kursus Persediaan SQE1 kami.
 • Kursus Persediaan Peperiksaan SQE2. Tawaran pengenalan: apabila anda menempah Kursus Persediaan SQE2, anda akan mendapat Kursus Persediaan Peperiksaan SQE2 secara percuma.

Penilaian

Tiada peperiksaan rasmi ULaw. Terdapat penilaian SQE1 palsu sepanjang kursus, untuk menjejaki kemajuan anda dan membantu anda bersedia untuk keperluan penilaian sebenar.

Kursus ini tidak membawa kepada anugerah akademik. Walau bagaimanapun, pelajar yang berjaya melepasi penilaian SQE1 akan mengumpul 60 kredit, yang boleh digunakan untuk mendapatkan anugerah di bawah Dasar Pengiktirafan Penilaian Luar Universiti.

Anda akan menduduki penilaian SQE anda di pusat ujian Pearson VUE di UK dan antarabangsa. Untuk butiran tentang cara menempah, membayar dan menerima keputusan anda untuk penilaian SQE anda, serta meminta sebarang pelarasan yang munasabah, sila lawati tapak web SRA.

 • Terdapat dua penilaian aneka pilihan selama dua hari – satu untuk FLK1 dan satu untuk FLK2.
  • FLK1 meliputi: Undang-undang dan Amalan Perniagaan; Penyelesaian Pertikaian; Kontrak; Tort; Sistem Perundangan England dan Wales; Undang-undang Perlembagaan dan Pentadbiran; dan Perkhidmatan Perundangan
  • FLK2 meliputi: Amalan Harta; Wasiat dan Pentadbiran Harta Pusaka; Akaun Peguamcara; Undang-undang Tanah; Amanah; Undang-undang Jenayah; dan Amalan Jenayah
 • Pada setiap hari penilaian mungkin mengambil masa lima jam, dengan rehat di tengah-tengah.
 • Setiap penilaian mengandungi 180 soalan jawapan terbaik tunggal.

Keperluan Kursus

Tiada yang diperlukan. Walau bagaimanapun, Pihak Berkuasa Peraturan Peguam Cara (SRA) memerlukan ijazah (atau setaraf) untuk melayakkan diri sebagai peguam cara.

Mengenai Sekolah

Soalan