Keystone logo
University of Law SQE SQE Law Essentials Online - Sambilan
University of Law SQE

SQE Law Essentials Online - Sambilan

Online

16 Weeks

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Aug 2024

GBP 3,900

Pembelajaran jarak jauh

pengenalan

Mulakan perjalanan undang-undang anda dengan kursus SQE Law Essentials baharu kami, langkah pertama untuk graduan bukan undang-undang yang merancang untuk maju ke SQE1. Kursus dalam talian pendek ini akan memberi anda pengenalan kepada keperluan pengetahuan undang-undang yang diperlukan untuk SQE1. Ini membolehkan anda maju ke kursus Persediaan SQE1 kami (akan datang) dan melayakkan diri sebagai peguamcara. Kursus ini tertakluk kepada kelulusan.

Hubungan tutor langsung

Semua tutor undang-undang kami adalah peguam bertauliah dengan pengalaman sebenar dalam amalan yang membolehkan pelajar belajar dalam konteks yang realistik, profesional dan kontemporari.

Pembelajaran dalam talian yang fleksibel

Kaji bila dan di mana anda mahu dan akses bahan pembelajaran bertaraf dunia, termasuk kaedah unik kami dalam penglibatan dalam talian dan sokongan tutor dalam talian yang tiada tandingan.

80,000 alumni

Kumpulan alumni undang-undang kami yang luas memberikan pelajar undang-undang dan profesional peluang rangkaian yang sangat baik.

Keperluan Kursus

Tiada yang diperlukan. Walau bagaimanapun, SRA memerlukan ijazah (atau setara) untuk melayakkan diri sebagai peguamcara.

Struktur Kursus

Modul akademik

Anda akan mempelajari keperluan tujuh modul akademik yang akan diliputi dalam penilaian SQE1 - Pengetahuan Undang-undang Berfungsi (FLK). Anda akan menerima manual kajian ebook untuk setiap modul ini.

 • Sistem Undang-undang Inggeris dan Undang-undang Perlembagaan (termasuk Undang-undang Kekal EU)
 • Kontrak
 • Tort
 • Undang-undang Perlembagaan dan Pentadbiran
 • Undang-undang Jenayah
 • Undang-undang Tanah
 • Amanah

Perincian Kursus

Kami adalah salah satu penyedia pakar pendidikan undang-undang yang paling lama bertapak di UK, dengan warisan dan reputasi yang kaya untuk inovasi. Pengalaman bertahun-tahun kami dalam melatih lebih ramai peguam pengamal di UK berbanding sekolah undang-undang lain telah membantu pelajar kami untuk berjaya dalam undang-undang, perniagaan, politik dan banyak lagi. Kami percaya dalam melatih pelajar untuk dunia sebenar dari saat mereka menerima tempat bersama kami.

Dengan SQE Law Essentials, anda akan menerima sokongan dan maklum balas dalam talian daripada salah seorang tutor undang-undang pakar kami. Anda akan mempunyai akses kepada bahan pembelajaran bertaraf dunia, termasuk kaedah unik kami dalam penglibatan dalam talian, dan penyeliaan dan sokongan tutor dalam talian yang tiada tandingan.

Mengapa memilih kursus ini?

 • Bersedia untuk melanjutkan latihan undang-undang anda dan teruskan mempelajari SQE1.
 • Membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjawab soalan pengetahuan undang-undang gaya SQE1.
 • Sebarkan kajian anda dengan corak pengajian modular berstruktur kami, supaya anda boleh memberi tumpuan kepada bidang utama setiap semester, bukannya semua pada penghujung kursus.
 • Belajar menggunakan model pembelajaran Prepare, Engage, Consolidate (PEC) kami yang berjaya dan unik.
 • Terima sokongan tutor tertumpu, daripada peguam bertauliah, dengan sesi yang diketuai tutor mingguan dalam setiap modul.
 • Nikmati pengajian yang fleksibel – pilih untuk belajar sepenuh masa dalam talian atau separuh masa dalam talian.
 • Terima akses kepada pasukan Kerjaya dan Pro Bono kami, yang membentuk Perkhidmatan Kebolehkerjaan kami yang memenangi anugerah. Program Keperluan Undang-undang Kebolehkerjaan anda yang dipesan lebih dahulu akan membantu anda memahami dan membangunkan kecekapan utama yang diperlukan untuk menjadi seorang peguam cara.
 • Kami juga bekerjasama dengan lebih 90 daripada 100 firma guaman teratas.

Maklumat Kursus

Penilaian

Tiada peperiksaan. Terdapat penilaian SQE1 palsu yang disusun dalam minggu keempat setiap semester untuk membantu anda bersedia untuk keperluan penilaian sebenar.

Apabila berjaya menyelesaikan Keperluan Undang-undang SQE kami, termasuk ujian amalan dan olok-olok, anda akan memperoleh sijil penyiapan yang akan memudahkan perkembangan ke Amalan Undang-undang LLM kami (SQE1&2).

Sila ambil perhatian: Kursus ini tidak membawa kepada anugerah akademik.

Struktur

 • Sambilan ialah tiga semester, berjumlah 16 minggu.

Kursus ini termasuk lima unit kajian berpandu kendiri setiap modul, ditambah lima sesi Soal Jawab dalam talian yang diterajui tutor yang memfokuskan pada bidang kesukaran, sukarela oleh pelajar atau dikenal pasti oleh analitik pelajar.

Akan ada Sesi Semakan Tutor (TRS) yang difasilitasi selama satu jam setiap unit. Ini diadakan setiap minggu, biasanya pada sesi makan tengah hari (12:30 - 13:30 Khamis dan Jumaat).

Mengenai Sekolah

Soalan