Keystone logo
University of Miami School of Law

University of Miami School of Law

University of Miami School of Law

pengenalan

Perjalanan luar biasa Universiti University of Miami dari permulaan kecil ke salah satu sekolah undang-undang terkemuka di negara ini adalah salah satu kisah menarik pendidikan undang-undang. Sekolah Undang-undang bermula dengan kelas lulus kecil empat belas murid lebih daripada tiga suku abad yang lalu. Tetapi cita-citanya sentiasa besar, dan kejayaannya telah mencocokkan cita-cita itu.

Hari ini Undang-undang Miami adalah salah satu institusi pengajian undang-undang terkemuka di negara ini. Ahli fakulti adalah pemimpin dalam bidang ilmiah dan profesional yang memberi manfaat kepada badan pelajar yang sangat berbakat dan pelbagai melalui kurikulum yang kaya dan mencabar serta pelbagai peluang latihan kemahiran profesional. Lebih daripada 17,000 alumni yang berlatih di seluruh Amerika Syarikat dan di hampir lapan puluh negara di seluruh dunia - dalam semua bidang amalan dari korporat kepada undang-undang kepentingan awam, firma besar, amalan swasta, perkhidmatan kerajaan atau sebagai pengamal tunggal - boleh membuktikan kecemerlangan pendidikan yang mereka terima.

Kejayaan Miami Law dipertingkatkan dengan lokasinya di Miami, pintu gerbang ke Amerika. Kurikulum ini diperkayakan oleh sumbangan daripada peguam yang terlibat dalam amalan undang-undang yang canggih yang memerlukan kawasan bandar utama, yang memberikan peluang menarik untuk fakulti aktif dan penglibatan pelajar melalui aktiviti pro bono dan penempatan klinikal dalam masyarakat setempat. Imigresen, etika perniagaan, hubungan kaum, dan pembangunan ekonomi dalam ekonomi global adalah antara isu kontemporari UM fakulti berfungsi dengan pelajar untuk menyelesaikannya.

Selain itu, kepelbagaian kaum, etnik, dan linguistik unik Miami menawarkan kelebihan tambahan yang tidak terdapat di kawasan lain. Kawasan metropolitan merangkumi jenis persekitaran pluralistik yang mungkin mencirikan banyak AS pada tahun-tahun akan datang. Ekonomi tempatan dan kehidupan sosialnya terikat dengan perdagangan antarabangsa, imigresen, dan pelancongan, mengaburkan saluran antara tempatan dan antarabangsa dengan cara yang melambangkan dunia global. Globalisasi Miami mempunyai penambalan Utara-Selatan yang berbeza, namun perdagangannya seperti Amerika Latin dan Caribbean - dikaitkan dengan ekonomi Kanada, Eropah dan Asia juga.

Dengan pelbagai kelebihan sosial dan pendidikan, University of Miami School of Law memberikan suasana yang tiada tandingan bagi pelajar untuk menyediakan amalan profesional.

Lokasi

  • Tampa

    1311 Miller Rd, Coral Gables,, 33146, Tampa

Soalan