Keystone logo
University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

pengenalan

Terima kasih kerana minat anda di Sekolah Hukum Universiti of Missouri!

Jabatan Undang-undang di University of Missouri diasaskan pada tahun 1872. Sejak masa itu, sekolah undang-undang telah menghasilkan peguam-peguam yang berpengalaman yang sensitif terhadap isu-isu etika, bersedia untuk melayani pelanggan dan bersedia untuk menjadi pemimpin dalam mempromosikan keadilan bagi Negeri Missouri dan negara.

Di Mizzou Law, kami bangga menawarkan pendidikan undang-undang yang berpatutan dan boleh diakses . Keterlanjuran disertai dengan kecemerlangan pendidikan undang-undang. Fakulti kami diiktiraf untuk kecemerlangan kerja dan pengajaran ilmiah. Ahli fakulti dianggap sebagai pakar dalam bidangnya dan sering disebut dalam media nasional seperti The Washington Post, New York Times, Monitor Sains Kristian dan The Wall Street Journal. Blog undang-undang paten yang terkemuka di negara ini ditulis oleh seorang profesor Undang-undang Mizzou yang telah memberi keterangan sebelum Kongres mengenai pembaharuan undang-undang paten.

Pelajar kami disediakan dengan pendidikan yang mencabar dan praktikal . Program latihan percubaan kami memberi pengalaman kepada pelajar, termasuk pilihan kursus Januari dengan hakim dan peguam yang cemerlang dan kursus amalan percubaan lanjutan yang diajarkan oleh salah satu peguam praktikal percubaan terkemuka di Missouri. Pelajar Undang-undang Mizzou berpeluang untuk terus mengasah kemahiran mereka dalam salah satu program klinikal kami - Klinik Pendakwaan Jenayah, Klinik Undang-undang Keusahawanan, Klinik Kekerasan Keluarga, Klinik Tidak Bersalah, Klinik Mediasi dan Klinik Veteran - atau dua orang pengamal - Praktikum Tuan Rumah / Penyewa dan Praktikum Perundangan .

Sebagai pemimpin kebangsaan dalam bidang penyelesaian pertikaian, kami berusaha untuk melengkapi kurikulum tradisional yang kuat dengan orientasi ke arah penyaluruan sebagai usaha menyelesaikan masalah . Pusat Pengajian Penyelesaian Pertikaian kami diiktiraf secara nasional, dengan ulama terkemuka dari seluruh negara berkhidmat sebagai kawan. Undang-undang Mizzou telah diberikan status "Penyedia Kursus Diiktiraf" oleh Institut Penimbang Tara Berkanun untuk empat kursus dalam program JD, termasuk tiga kursus timbang tara.

Kami menyokong pelajar dalam usaha mereka untuk mendapatkan ijazah undang-undang semasa mereka berada di Dewan Hulston, tetapi kita juga tahu bahawa ada kehidupan selepas sekolah undang-undang . Pasukan Pengembangan Kerjaya kami menawarkan perhatian kepada pelajar kerana mereka mengkaji pilihan kerjaya dan pelbagai program yang berkaitan dengan kerjaya.

Kehidupan selepas sekolah undang-undang kerap kali bermula dengan peperiksaan bar. Pada bulan Julai 2016, alumni Mizzou Law yang mengambil Peperiksaan Bar Missouri untuk kali pertama diluluskan pada kadar 87.5 peratus - lebih daripada empat mata lebih tinggi daripada purata negeri.

Upaya pembangunan Kerjaya disokong oleh rangkaian alumni yang meluas jauh dan luas , baik secara geografi maupun dalam bidang amalan. Ia termasuk alumni berlatih di setiap daerah di Missouri, di 50 negeri dan di 22 negara di seluruh dunia. Anda akan mendapati alumni kami dalam semua bidang amalan: perkhidmatan awam, kerajaan, perniagaan, akademik, penyelesaian pertikaian dan di firma undang-undang dari semua saiz. Mereka berkhidmat sebagai anggota Kongres AS dan Perhimpunan Agung Missouri, pendakwa dan pembela awam, sebagai usahawan, dan sebagai rakan kongsi di beberapa firma undang-undang yang paling berprestij di negara ini. Alumni Law Mizzou adalah ketua-ketua The Missouri Bar - enam dari 15 presiden bar terakhir adalah graduan kami.

Tidak memuaskan rasa ingin tahu anda? Hubungi kami!

Kurikulum

Pelajar sering menggambarkan suasana akademik di MU sebagai mencabar, tetapi dengan penekanan kepada pembelajaran dan bukan persaingan. Kursus menawarkan pelajar perspektif yang luas dan seimbang mengenai undang-undang dan institusi undang-undang untuk menyediakan mereka untuk pelbagai pilihan kerjaya dalam undang-undang, serta kerjaya alternatif di mana sahaja di negara ini.

pelajar

Kelas pertama tahun dibahagikan kepada dua bahagian dengan kira-kira 60 pelajar dalam setiap bahagian. Kira-kira 75 peratus daripada kelas atas mempunyai purata kurang daripada 25 orang pelajar.

Umur purata pelajar antara 24 hingga 26, dengan pelajar mula sekolah undang-undang dari usia 20-an hingga 60-an.

Pendaftaran JD adalah 336 untuk tahun akademik 2016-2017, dengan 40 peratus wanita dan kira-kira 18 peratus pelajar minoriti.

Pelajar di Mizzou Law mengalami saiz kelas kecil dengan akses yang mudah kepada sarjana fakulti. Nisbah fakulti pelajar kini 9.4: 1.

Lokasi

Bangunan yang luas dan moden sekolah, Hulston Hall, terletak di tengah-tengah kampus University of Missouri yang indah, dalam jarak berjalan kaki dari Columns yang terkenal di universiti, pusat pelajar dan pusat rekreasi. Dibuka pada tahun 1988, Hulston Hall menempatkan sekolah kelas sekolah, perpustakaan, pejabat organisasi pelajar, lounge dan ruang makan. Sebagai seorang pelajar baru-baru ini berkata, "Anda akan mempunyai semua kelas anda di sini, anda akan makan di sini dan anda mungkin tidur di sini - tetapi anda juga akan berseronok di sini."

Ciri-ciri khas di Dewan Hulston termasuk peralatan rakaman Bilik Kuasa kami untuk membantu pelajar dalam mengamalkan dan menyempurnakan kemahiran hujah lisan, advokasi dan litigasi; koleksi perpustakaan undang-undang yang menyeluruh bagi pangkalan data penyelidikan undang-undang dan bahan cetakan untuk kajian dan penyelidikan dalam semua bidang undang-undang; dan pustakawan pasukan kami - beberapa dengan undang-undang - profesional IT, dan kakitangan untuk membantu penyelidik undang-undang dalam mengakses dan menggunakan koleksi perpustakaan.

Universiti Missouri terletak di tengah-tengah Columbia, Missouri, yang sering disebut sebagai "Collegetown USA" Dengan penduduk kira-kira 110,000, Columbia terletak di tengah Missouri, di antara St Louis dan Kansas City dan kira-kira 30 minit dari ibu negara, Jefferson City. Columbia secara rutin dinilai sebagai salah satu bandar Amerika Syarikat yang terbaik di mana untuk tinggal.

Apa yang menjadikan Columbia tempat yang bagus untuk hidup adalah satu perkara yang menyerupai rasa individu, tetapi kami menyukai rangkaian jejaknya yang luas, penunjukan sebagai hab seni dan budaya, rumah Sukan Persidangan Southeastern dan pelbagai perayaan.

Akreditasi

Sekolah Undang-undang adalah ahli piagam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Sekolah Undang-undang telah diakreditasi sepenuhnya oleh Persatuan Bar Amerika. Soalan mengenai akreditasi ABA boleh diarahkan ke Pejabat Perunding Pendidikan Undang-Undang, Persatuan Bar Amerika, 321 North Clark Street, 21st Floor, Chicago, IL 60654-7597 atau 312-988-6738. Maklumat asas mengenai Sekolah Undang-undang diterbitkan setiap tahun dalam Panduan Rasmi ABA ke Sekolah Undang-undang.

Aduan pelajar yang melibatkan pematuhan terhadap piawaian yang dikenakan oleh Seksyen Persatuan Bar Amerika mengenai Pendidikan dan Pentadbiran Undang-Undang kepada Bar hendaklah difailkan secara bertulis dengan Dekan Bersekutu untuk Hal Ehwal Akademik, atau jika aduan itu melibatkan orang yang berkhidmat dalam kapasitinya, dengan Dekan dari Sekolah Undang-undang.

Aduan itu hendaklah termasuk tarikh di mana aduan itu difailkan; nama dan alamat pengadu; dan penerangan mengenai aduan itu.

Perihalan aduan itu hendaklah termasuk perihalan piawaian akreditasi yang tindakan atau tindakan tidak akademik sekolah itu terlibat.

Dekan Bersekutu untuk Hal Ehwal Akademik (atau Dekan Sekolah Undang-Undang) akan menyiasat aduan tersebut dan bertindak balas kepada pengadu secara bertulis dalam tempoh 30 hari kalendar daripada menerima aduan tersebut. Tindak balas akan menunjukkan sama ada Sekolah Undang-undang telah mengambil tindakan pembetulan, atau jika tidak, sebab-sebab tidak mengambil apa-apa tindakan.

Lokasi

  • Columbia

    Columbia, Amerika Syarikat

    Soalan