Keystone logo
University of Surrey Amalan Perundangan Profesional (SQE Pathway) LLM
University of Surrey

Amalan Perundangan Profesional (SQE Pathway) LLM

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

01 Jul 2024

Sep 2024

GBP 19,000 *

Di kampus

* untuk pelajar luar negara | £12,500 untuk pelajar UK

pengenalan

  • Kursus ini akan melengkapkan anda dengan pengetahuan undang-undang yang diperlukan untuk bersedia menghadapi Peperiksaan Kelayakan Peguamcara 1 (SQE 1) yang mencabar. SQE ialah penilaian untuk semua calon peguamcara di England dan Wales. Anda akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya dalam SQE dan mengukuhkan CV anda dengan sarjana undang-undang.
  • Anda akan membangunkan kemahiran praktikal dalam penyelidikan undang-undang, advokasi, penggubalan, penulisan undang-undang, dan temu duga yang diperlukan untuk SQE2.
  • Anda akan diajar oleh sekumpulan kakitangan yang mengamalkan peguam, ahli akademik penyelidikan yang sangat berpengalaman, dan komited terhadap pembangunan peribadi dan profesional anda.
  • Anda akan disokong untuk memindahkan pembelajaran akademik anda kepada persekitaran profesional melalui rangkaian luas hubungan undang-undang tempatan dan nasional kami yang dibina melalui program penempatan kami yang telah lama wujud. Guildford ialah pusat perundangan yang mantap dan menawarkan akses mudah ke sektor perundangan London.
  • Anda boleh menikmati pengalaman universiti sepenuhnya semasa belajar dengan kami: akses kepada kemudahan kampus kami, perpustakaan pakar, komuniti pelajar yang berkembang maju dan Taman Sukan Surrey.

Apa yang anda akan belajar

Program LLM satu tahun dalam Amalan Undang-undang Profesional (SQE Pathway) kami akan melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan penting untuk lulus SQE1, bersama-sama dengan kemahiran praktikal yang diingini oleh firma guaman. Sepanjang tahun ini, anda akan disokong oleh pakar undang-undang dengan banyak pengalaman dalam amalan, yang akan memastikan anda bersedia sepenuhnya untuk menyelesaikan peperiksaan SQE1.

Tumpuan profesional program ini akan menyediakan asas yang kukuh untuk menyediakan anda untuk amalan masa depan sebagai peguamcara yang baru berkelayakan termasuk:

  • Temu bual pelanggan
  • Rundingan
  • Advokasi
  • Kelakuan Profesional
  • Penyelidikan dan penggubalan.

Bahan SQE1 termasuk buku kerja berfokuskan peperiksaan, dengan ujian pada penghujung setiap modul dan dua ujian palsu. Penilaian kemahiran langsung praktikal akan berlaku sepanjang tahun yang akan meningkatkan pemahaman anda tentang subjek SQE dalam persekitaran profesional dan menyediakan anda untuk hidup sebagai peguam cara.

Ini adalah program yang mencabar tetapi menarik dengan universiti terkemuka. Hubungan rapat kami dengan sektor perundangan akan memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan pengetahuan dan bimbingan pakar sepanjang tahun dan pengalaman kerja yang berpotensi selepas tamat program.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan