Keystone logo
University of Sussex

University of Sussex

University of Sussex

pengenalan

Tentang kita

University of Sussex adalah sebuah universiti yang berintensif tinggi di Brighton. Kami mempunyai pandangan antarabangsa dan tempatan, dengan kakitangan dan pelajar dari lebih 100 negara dan sering terlibat dalam aktiviti dan perkhidmatan komuniti.

129753_129711_LEW-6.jpg

Penyelidikan dan biasiswa inovatif

Sussex adalah universiti penyelidikan terkemuka, seperti yang ditunjukkan dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 (REF).

Lebih 75% aktiviti penyelidikan di Sussex dikategorikan sebagai terkemuka di dunia (4 *) atau antarabangsa yang sangat baik (3 *) dari segi keaslian, kepentingan dan kekakuan.

Sorotan individu hasil REF 2014 termasuk:

  • Sejarah Sussex adalah penyerahan Sejarah Tertinggi tertinggi di UK untuk kualiti hasil penyelidikannya
  • penyerahan Bahasa Inggeris Sussex meningkat dari 31 hingga 9 di seluruh UK sejak latihan penilaian penyelidikan terakhir pada tahun 2008
  • 84% daripada kesan penyelidikan Universiti dalam Psikologi dinilai sebagai gred tertinggi mungkin, 4 *
  • Geografi Sussex mempunyai kesan penyelidikan yang paling 4 * ditimbang dari mana-mana penyerahan Geografi di seluruh UK.

Secara keseluruhannya, Universiti diletakkan ke-36 (institusi pelbagai disiplin) mengikut purata mata gred (GPA).

Pengajaran dan pembelajaran

University of Sussex mempunyai 16,820 pelajar (2017-18 angka bersamaan sepenuh masa), di mana sekitar seperempat adalah siswazah. 76% daripada populasi pelajar kami adalah pelajar UK atau EU dan 24% adalah pelajar luar negara.

Pemikiran kreatif, kepelbagaian dalam pengajaran, cabaran intelektual dan interdisipliner selalu menjadi asas bagi pendidikan Sussex.

Matlamat kami adalah untuk menyampaikan program pengajaran dan pembelajaran yang dimaklumkan oleh penyelidikan semasa, menarik kepada pelajar dari semua latar belakang sosioekonomi dan budaya dan yang memberikan kemahiran untuk kehidupan.

Kakitangan kami

Sussex telah membangun reputasi untuk inovasi dan inspirasi dan menarik para pemikir dan penyelidik terkemuka.

Kami mempunyai lebih daripada 2,100 kakitangan, termasuk sekitar 1,000 staf pengajaran dan penyelidikan, yang mana lebih daripada 300 adalah penyelidikan sahaja.

Kami mempunyai tiga pemenang Hadiah Nobel, 12 Fellows British Academy dan pemenang Hadiah Crafoord berprestij di kakitangan kami.

129755_129709_Mootlg-13.jpg

Antarabangsa Sussex

Dari asasnya, Sussex mempunyai perspektif antarabangsa terhadap kegiatan akademiknya dan pandangannya.

Kami menarik kakitangan dan pelajar dari lebih 100 negara ke kampus kami, dan hampir satu pertiga daripada kakitangan datang dari luar UK.

Penyelidikan kami menangani masalah utama dunia dengan bidang kepakaran utama seperti perubahan iklim dan kajian pembangunan.

Kami mempunyai hubungan yang luas dengan institusi di seluruh dunia, seperti Universiti Peking, Universiti Taiwan Nasional dan program Harvard-Sussex.

Kehidupan kampus

Sussex mempunyai salah satu lokasi kampus yang paling indah di UK.

Terletak di kawasan taman bergelora di pinggir Brighton, kampus itu menggabungkan seni bina yang memenangi anugerah dengan ruang terbuka hijau.

Kampus ini dikelilingi oleh Taman Negara Downs Selatan tetapi hanya beberapa minit dari bandar Brighton yang meriah

Direka oleh Sir Basil Spence, bangunan-bangunan yang membentuk pusat kampus diberi status bangunan tersenarai pada tahun 1993. Falmer House adalah salah satu daripada hanya dua bangunan pendidikan di UK untuk menjadi Gred I-tersenarai sebagai pengiktirafan kepentingannya yang luar biasa.

129754_129710_CLB-03.jpg

Perniagaan dan masyarakat

Sussex mempunyai tradisi lama yang melibatkan perniagaan dan masyarakat, yang berterusan hari ini melalui aktiviti-aktiviti seperti Pusat Inovasi Sussex, kuliah dan perkhidmatan awam kepada masyarakat.

Matlamat kami adalah untuk membantu perniagaan dan organisasi di rantau ini meningkatkan tahap kemahiran kakitangan yang lebih tinggi melalui latihan dan untuk merangsang inovasi melalui perkongsian dengan institusi lain di luar Sussex untuk memberi manfaat kepada masyarakat yang lebih luas.

Pusat Inovasi Sussex menyediakan sokongan untuk penciptaan dan pertumbuhan syarikat berasaskan teknologi dan pengetahuan di Sussex.

Pusat kini merupakan persekitaran perniagaan yang berkembang maju untuk hampir 80 syarikat pertumbuhan tinggi.

Sejak penubuhannya lebih daripada 160 syarikat telah berpusat di Pusat; pendapatan kumulatif mereka melebihi £ 250 juta dan mereka menggaji beratus-ratus orang di dalam negara.

Lokasi

  • Brighton

    Brighton, United Kingdom

Chat with students

Soalan