Keystone logo
University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

pengenalan

Mengenai Sekolah kami

Hari ini, fenomena globalisasi dan integrasi adalah berleluasa dan relevan. Mereka sering dilihat, dalam satu tangan, sebagai jauh, berpecah-pecah dan kadang-kadang mengancam, dan, di pihak yang lain, kerana memberi peluang kepada negara-negara individu atau kumpulan negara. pertentangan itu memberikan satu cabaran yang sukar untuk kelas-kelas pemerintah dan pada pandangan awam negara, satu cabaran yang tidak boleh dijawab tanpa jenis jawapan bersepadu dan pendekatan tafsiran mungkin hanya dalam konteks pelbagai disiplin. The University of Trento telah menyahut cabaran ini dengan menggalakkan penyelidikan, pendidikan dan latihan profesional dalam bidang pengajian antarabangsa melalui Sekolah Pengajian Antarabangsa (SIS). Ditubuhkan pada tahun 2001 terima kasih kepada kerjasama yang rapat dan berterusan antara Fakulti komponennya (kini Jabatan) Undang-undang, Ekonomi, Sosiologi dan Arts & Humanities, Sekolah bertukar menjadi Pusat Universiti pada tahun 2012.

Sekolah adalah satu-satunya Sekolah Pengajian Siswazah di Itali yang menawarkan kursus lanjutan dalam Pengajian Antarabangsa untuk pelajar yang menamatkan ijazah sarjana muda selama tiga tahun. Ia menganjurkan program dua tahun Sarjana Pengajian Eropah dan Antarabangsa - Laura magistrale dalam Studi Europei e internazionali (Meis), sebuah program Sarjana dua tahun dalam Pengajian Keselamatan Antarabangsa - Laura magistrale dalam Studi sulla Sicurezza Internazionale (MISS) dan tiga yang program Ijazah Doktor Falsafah tahun dalam Pengajian Antarabangsa. Program-program Siswazah membentuk kesinambungan semula jadi tiga tahun ijazah sarjana muda yang ditawarkan oleh sekolah yang mengambil bahagian Fakulti / Jabatan dalam bidang Pengajian Antarabangsa. Sebagai sebuah institusi maju kajian antara disiplin, Sekolah Pengajian Antarabangsa adalah tiada tandingan di Itali dan, dalam beberapa tahun sejak penubuhannya, telah menjadi titik rujukan utama di Eropah untuk pengajaran siswazah dan penyelidikan dalam bidang Ekonomi, Undang-undang dan Politik. Graduan telah pergi untuk jawatan kanan di arena antarabangsa dan kerjaya akademik dengan kedudukan postdoctoral dan bertempoh di Eropah dan di luar negara.

Sekolah adalah persekitaran akademik yang bertenaga. Pelajar, ahli fakulti, penyelidik pasca doc dan melawat profesor dari seluruh dunia mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti pengajaran dan penyelidikan sekolah. Sekolah menjadi tuan rumah persidangan antarabangsa mengenai mata pelajaran yang terdiri dari susunan ekonomi global kepada topik-topik yang berkaitan dengan Kesatuan Eropah, dari keselamatan antarabangsa kepada institusi antarabangsa. Peristiwa-peristiwa ini melengkapkan program yang kaya dengan penceramah jemputan, termasuk kedua-dua ahli akademik dan pengamal profesional, dan melawat penyelidik, semua menyumbang kepada pembentukan sebuah masyarakat intelektual merangsang.

Jabatan Universiti Trento terlibat di Sekolah ialah:

 • Ekonomi dan pengurusan
 • Fakulti Undang-undang
 • Kesenian dan humanitiesThe Pengarah Sekolah Pengajian Antarabangsa: Andrea Fracasso
 • SOSIOLOGI DAN PENYELIDIKAN SOSIAL

Lokasi

 • Trento

  Scuola di Studi Internazionali via Tomaso Gar, 14 I-38122 Trento, , Trento

Program

  Institusi juga menawarkan:

  Soalan