Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

pengenalan

WroclawUni02

Jika anda inginkan maklumat lanjut tentang program pengajian yang menarik ini, Universiti Wrocław yang terkenal, bandar Wrocław yang meriah dan kehidupan pelajar yang menarik, sila lawati halaman web kami di sini.

Universiti Wrocław mempunyai sejarah yang kaya selama lebih daripada tiga abad. Diasaskan oleh Leopold I Habsburg universiti itu berkembang daripada sekolah sederhana yang dikendalikan oleh Jesuit menjadi salah satu institusi akademik terbesar di Poland. Pada awal abad ke-19, universiti itu mempunyai lima Fakulti: falsafah, teologi katolik, teologi evangelis, undang-undang, dan perubatan. Kemudian ia telah diperluaskan oleh banyak bahagian, makmal dan muzium semula jadi, yang wujud sehingga hari ini. Hari ini, tumpuan pertama dan utama The University of Wrocław ialah penyelidikan saintifik. Sarjana kami mempunyai banyak hubungan dengan rakan penyelidik mereka dari institusi pengajian tinggi lain di Poland dan di seluruh dunia. Kejayaan penyelidik kami baru-baru ini diiktiraf oleh pihak berkuasa Poland, yang telah meningkatkan pembiayaan dengan ketara untuk kedua-dua peralatan dan penyelidikan di Universiti kami sebanyak 80% berbanding tahun-tahun sebelumnya. Inkubator Akademik Keusahawanan ialah unit baharu Universiti Wrocław yang direka untuk membantu pelajar memulakan perniagaan mereka sendiri dengan memberikan nasihat keusahawanan percuma, menganjurkan persidangan, seminar, mensubsidi pelaburan terpilih dan menawarkan ruang pejabat. Inkubator Akademik Keusahawanan bekerjasama dengan Taman Teknologi Wrocław, sebuah pusat teknologi dengan makmal, ruang pejabat, pusat persidangan dan peralatan multimedia moden. Objektif Taman Teknologi adalah untuk mewujudkan keadaan untuk penggunaan potensi saintifik dan perindustrian Wrocław dan rantau ini dan untuk merangsang industri teknologi maju. Universiti Wrocław berbangga menjadi salah satu pemegang sahamnya. Hari ini Universiti Wrocław ialah universiti terbesar di rantau ini dan mengajar lebih 40,000 pelajar dan sekitar 1300 pelajar kedoktoran di 10 Fakulti. 9000 pelajar lulus dari Universiti setiap tahun.

Fakulti Undang-undang, Pentadbiran, dan Ekonomi

Fakulti Undang-undang, Pentadbiran, dan Ekonomi adalah salah satu yang terbesar di Poland. Tradisinya bermula sejak sekolah undang-undang Prusia yang ditubuhkan pada tahun 1811. Lebih 12,000 pelajar diajar di Fakulti ini oleh 200 sarjana dan 170 pelajar mendaftar dalam Ph.D. program. Fakulti menawarkan program pertukaran antarabangsa dan berbangga untuk menjadi tuan rumah kepada pelajar antarabangsa dari Eropah, Rusia, Kazakhstan, dan negara-negara Afrika. Pelajar boleh menjadi ahli kelab dan persatuan serta menyertai persidangan dan simposium kebangsaan dan antarabangsa. Bidang pengajian:

 • Undang-undang
 • Pentadbiran
 • ekonomi

Penyelidikan: Bidang kepakaran termasuk:

 • Sejarah Poland dan undang-undang Poland
 • Undang-undang pentadbiran, sivil, penal, kewangan dan persendirian
 • Undang-undang antarabangsa dan Eropah
 • Teori ekonomi

Pautan antarabangsa: Fakulti mempunyai perkongsian akademik dengan sekitar 40 institusi di lebih daripada 18 negara di seluruh dunia, termasuk:

 • Pusat Pendidikan Tinggi Hidalgos di Mexico,
 • Pusat Undang-undang Perlembagaan Amerika Latin di Buenos Aires,
 • Sekolah Undang-undang Jerman,
 • Pusat Siswazah, Strasbourg
 • Institut CEDIMES, Perancis
 • Kursus Bahasa Inggeris dan Undang-undang Eropah Universiti Cambridge.

Kemudahan: salah satu perpustakaan undang-undang terbesar di Poland dengan peralatan canggih, dewan kuliah, bilik darjah, makmal komputer dan bilik belajar dengan akses kepada Internet dan pangkalan data

Lokasi

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

  Soalan