Keystone logo
University of Birmingham - College of Arts and Law

University of Birmingham - College of Arts and Law

University of Birmingham - College of Arts and Law

pengenalan

131000_69103_banner.jpg

Kolej Sastera dan Undang-Undang Kolej Kami adalah komuniti antarabangsa yang bertenaga lebih daripada 1500 pelajar pasca siswazah. Kami mendapat manfaat daripada sumber penyelidikan yang cemerlang dan persekitaran yang menyokong yang membolehkan penyelidikan anda berkembang. Terletak di bangunan Kesenian di kampus Edgbaston utama, pasukan kakitangan akademik dan operasi kami berada di tangan untuk menawarkan sokongan dan nasihat setiap kali anda memerlukannya.

Sebagai sebuah Kolej, kami mempunyai kemudahan kelas atas yang menggalakkan interaksi antara bidang disiplin dan penyelidikan supaya anda akan menjadi orang yang berpikiran sama, memberikan anda rangsangan, sokongan, dan cabaran yang anda perlukan untuk berjaya.

Universiti Birmingham

Birmingham terus berkembang dan berkembang dalam keinginannya untuk menjadi universiti global terkemuka. Ini dicapai melalui kuasa penyelidikan dan pencapaian yang dipertingkatkan; kebesaran pengalaman pelajar kami yang luar biasa; keluasan dan kedalaman portfolio akademik kami; saiz dan sejauh mana rangkaian global kami.

Bandar Birmingham

Birmingham tidak lagi berubah; ia berubah. Dengan restoran, kedai dan bar yang bebas di seluruh pusat dan daerah popular di sekitar bandar, Birmingham yang baru dan bersemangat ini terletak di tengah-tengah pasar tempatan, bangunan ikonik warisan industri kami dan seni bina kontemporari seperti Perpustakaan baru Birmingham.

Bar baru dan kedai dibuka dengan kerap kerana bandar terus membina identiti yang muda dan unik. Terdapat begitu banyak kepelbagaian dan sejarah di Birmingham bahawa kedai, makanan dan tempat mencerminkan ini. Ikon-ikon lama seperti kedai-kedai dan bar alternatif kedai Kilang Custard, hanya berjalan kaki singkat dari ikan borong Birmingham terkenal dan pasar rag, yang semuanya terletak berdekatan dengan stesen keretapi Grand Central baru dan kawasan membeli-belah.

Sekolah Undang Birmingham

Selama hampir satu abad Birmingham Law School telah memimpin jalan dalam pendidikan dan penyelidikan undang-undang. Hari ini, kami terus menyediakan pelajar kami dengan pendidikan yang inovatif, mencabar, dan berasaskan penyelidikan.

LLM Birmingham mengambil masa satu tahun (sepenuh masa) atau dua tahun (sambilan) untuk menyelesaikan dan melibatkan kajian enam modul pakar dan disertasi. Pemohon mesti memiliki ijazah sarjana muda yang baik dalam Undang-undang atau yang setaraf.

LLM Birmingham membolehkan pelajar mengikuti laluan umum, dengan fleksibiliti lengkap dalam pemilihan modul, atau mengikuti salah satu daripada Pathways pakar kami. Apabila memohon kepada Birmingham LLM, pelajar tidak perlu membuat keputusan sama ada mereka ingin mengkhususkan diri pada peringkat itu, kerana pakar-pakar Pathway boleh diputuskan sebaik sahaja pelajar memulakan kursus.

Institut Shakespeare

Institut Shakespeare, yang terletak di Stratford-upon-Avon, menjadi suar untuk beasiswa Shakespeare antarabangsa sejak berdirinya pada tahun 1951.

Universiti Birmingham terlibat dalam kerjasama yang menarik dengan Royal Shakespeare Company (RSC). Projek perintis ini adalah hasil daripada hubungan lama antara RSC dan Institut Shakespeare di Birmingham.

Kerjasama itu berakar umbi dalam visi teater sebagai ruang enjin untuk pemikiran dan penyelidikan kreatif, tempat untuk pertukaran pengetahuan dan amalan artistik dan akademik, dan komitmen bersama untuk memperkayakan pengalaman pelajar dan pengajian Shakespeare kontemporari.

Pelajar kami berada di tengah-tengah kerjasama dan digalakkan untuk belajar dan mencipta teater dalam semangat berani Shakespeare sendiri. Mereka mendapat manfaat daripada kepakaran artis dan pengamal RSC melalui modul inovatif, kelas induk, bengkel dan projek.

Lokasi

  • Birmingham

    University of Birmingham, B15 2TT, Birmingham

Soalan