Keystone logo
University Of Zurich - Faculty of Law

University Of Zurich - Faculty of Law

University Of Zurich - Faculty of Law

pengenalan

Universiti Zurich

Dengan 28,000 pelajarnya yang mendaftar, University of Zurich (UZH) adalah universiti terbesar di Switzerland. Ditubuhkan pada tahun 1833, UZH adalah universiti pertama di Eropah yang ditubuhkan oleh sistem politik demokratik; hari ini, UZH adalah salah satu universiti terkemuka di dunia berbahasa Jerman. Terdiri daripada tujuh fakulti yang merangkumi sekitar 100 bidang mata pelajaran yang berbeza, Universiti ini menawarkan pelbagai jenis Sarjana, Sarjana dan Ph.D. program. Di samping itu, program pendidikan berterusan UZH menawarkan peluang belajar yang sangat baik.

143559_Irchel-005.jpg

Fakulti Undang-Undang

Berkat pengalaman bertahun-tahun, LL.M. program menyediakan pelajarnya pendidikan akademik pada tahap tertinggi. Fakulti Undang-undang tidak hanya menawarkan pelbagai pengkhususan yang berbeza di Switzerland tetapi juga unggul dengan rangkaian profesor terkenalnya dari seluruh dunia yang memberi ceramah banyak program dan kursus.

LL.M. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa Universiti Zurich

The LL.M. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa Universiti Zurich menawarkan kursus pascasiswazah yang berkaitan dengan praktik pada tahap tertinggi.

Dengan bidang pengkhususan yang dipilih dengan teliti, LL.M. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa memenuhi keperluan undang-undang dunia perniagaan global, dan:

 • Boleh disiapkan sepenuh masa atau berdasarkan kerja.
 • Cemerlang dengan pengalamannya yang panjang.
 • Dicirikan oleh rangkaian pensyarahnya yang sangat terkenal di peringkat antarabangsa.
 • Menawarkan pengkhususan terluas di Switzerland.
 • Berorientasikan antarabangsa dengan perjalanan ke AS, China, dan EU.
 • Memberi sokongan yang terbaik kepada para peserta sepanjang pengajian.
 • Menggalakkan perbincangan dan wacana.
 • Menyokong pertukaran antara pelajar dan fakulti melalui hujung minggu intensif di hotel seminar.
 • Menawarkan panduan peribadi peserta semasa program pengajian menikmati akses kepada persembahan di University of Zurich.
 • Keuntungan dari persembahan Europa Institut di University of Zurich.

143558_Zentrum_Luftaufnahme_2014_03.jpg

Lokasi

Switzerland mempunyai banyak yang ditawarkan dari segi kepelbagaian budaya, bahasa, pemandangan yang menakjubkan, dan, tentu saja, rakyatnya. Terdapat kira-kira 8.1 juta orang yang tinggal di Switzerland dan negara ini mempunyai empat bahasa rasmi: Jerman, Perancis, Itali, dan Romansh. Switzerland telah menikmati kestabilan ekonomi sejak beberapa dekad yang lalu. Walaupun kekurangan sumber semula jadi di Switzerland dan fakta bahawa ekonomi Switzerland sangat bergantung pada eksport, KDNK per penduduknya lebih tinggi daripada di kebanyakan negara industri lain.

Penduduk Switzerland, secara keseluruhan, menikmati taraf hidup yang tinggi dan Switzerland mempunyai reputasi yang kuat untuk perkhidmatan berkualiti tinggi di banyak sektor termasuk kesihatan, industri, pengangkutan awam, pendidikan, dll. Dalam Laporan Daya Saing Global yang dikeluarkan oleh World Economic Forum pada 2015/2016, Switzerland mendahului kedudukan keseluruhan. "Brainforce" juga sangat dihargai di Switzerland dan ini ditunjukkan oleh kedudukan terkemuka Switzerland di "Papan Skor Kesatuan Inovasi Eropah 2016".

Kehidupan seorang pelajar

Belajar di Zurich bermaksud tinggal di ibu kota budaya Switzerland yang meriah dan menarik. Lebih dari sekadar pusat perniagaan dan kewangan, Zurich juga dikenal sebagai "kota besar kecil". Ini kerana Zurich menawarkan semua faedah kehidupan kota dan pada masa yang sama kemudahan rekreasi yang menarik di depan pintu dengan tasik dan pergunungan yang sangat indah.

Ciri-ciri Kampus

Lokasi

Switzerland mempunyai banyak tawaran dari segi kepelbagaian budaya, bahasa, pemandangan yang menakjubkan, dan, sudah tentu, penduduknya. Terdapat kira-kira 8.1 juta orang yang tinggal di Switzerland dan negara ini mempunyai empat bahasa rasmi: Jerman, Perancis, Itali dan Romansh. Switzerland telah menikmati kestabilan ekonomi sejak beberapa dekad yang lalu. Walaupun Switzerland kekurangan sumber asli dan fakta bahawa ekonomi Switzerland sangat bergantung kepada eksport, KDNK bagi setiap penduduknya lebih tinggi berbanding kebanyakan negara perindustrian lain.

Penduduk Switzerland, secara keseluruhannya, menikmati taraf hidup yang tinggi dan Switzerland mempunyai reputasi yang kukuh untuk perkhidmatan berkualiti tinggi dalam banyak sektor termasuk kesihatan, industri, pengangkutan awam, pendidikan, dsb. Dalam Laporan Daya Saing Global yang dikeluarkan oleh Forum Ekonomi Dunia pada 2015/2016, Switzerland mendahului kedudukan keseluruhan. “Brainforce” juga sangat dihargai di Switzerland dan ini dicerminkan oleh kedudukan utama Switzerland dalam “Papan Skor Kesatuan Inovasi Eropah 2016”.

Kehidupan seorang pelajar

Belajar di Zurich bermakna tinggal di ibu kota budaya Switzerland yang bertenaga dan menarik. Jauh lebih daripada pusat perniagaan dan kewangan, Zurich juga dikenali sebagai "bandar kecil kecil". Ini kerana Zurich menawarkan semua faedah kehidupan bandar dan pada masa yang sama kemudahan rekreasi yang menarik di depan pintunya dengan tasiknya yang cantik dan pergunungan berdekatan.

  Lokasi

  • Zürich

   LL.M.-Studiengang Internationales Wirtschaftsrecht Universität Zürich Hirschengraben 56

   Soalan