Keystone logo
Villanova University Charles Widger School of Law JD / MPA
Villanova University Charles Widger School of Law

JD / MPA

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Villanova's Charles Widger School of Law dan College of Liberal Arts and Sciences bersama-sama menawarkan Program JD / MPA, yang membolehkan para pelajar yang mendaftar dalam program JD untuk memperoleh gelar MPA secara serentak, semuanya dalam masa tiga tahun.

Program dua darjah ini direka untuk pelajar yang berminat dalam kerjaya dalam perkhidmatan awam dan pendidikan antara disiplin yang mengkaji hubungan antara undang-undang, pentadbiran awam dan pengurusan. Sebagai tambahan kepada keperluan ijazah JD, pelajar JD / MPA didedahkan dengan aspek teori pentadbiran awam dan organisasi, serta pengurusan kewangan dan modal insan, analisis data dan kepemimpinan.

Ijazah JD / MPA memberikan graduan dengan nilai, peranan, kemahiran dan amalan yang akan membantu mereka menjadi profesional undang-undang yang kompeten yang juga pemimpin perkhidmatan awam yang beretika, cerdas, inklusif dan kreatif. Mengejar ijazah JD / MPA membezakan graduan dan memberi mereka kelebihan ketika mengejar kerjaya di agensi kerajaan persekutuan, negeri atau tempatan yang kompetitif, organisasi bukan untung atau separa-kerajaan dan sektor swasta.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Doctor of Juridical Science (SJD)
    • Boston, Amerika Syarikat
  • Master of Laws (LLM) - Bar Track
    • Los Angeles, Amerika Syarikat
  • LLM dalam Undang-Undang AS
    • Sacramento, Amerika Syarikat