Keystone logo
Wake Forest University School of Law

Wake Forest University School of Law

Wake Forest University School of Law

pengenalan

Kajian rasmi undang-undang telah menjadi sebahagian daripada Universiti Wake Forest sejak tahun 1894 . Selama bertahun-tahun, Wake Forest telah berkembang sebagai sebuah kolej Baptis kecil untuk lelaki yang terletak di utara Raleigh , Carolina Utara , ke universiti yang bebas, dimensi, dan diiktiraf secara nasional yang terletak di Winston-Salem . Sekolah Undang-undang Wake Forest University telah berkembang bersama-sama dan kadang-kadang mengetuai pembangunan institusi yang mana ia adalah sebahagian. Sekolah undang - undang , yang telah bekerja untuk memenuhi keperluan profesion pergigian yang berubah serta keperluan pelajar berubah, terus menjadi pemimpin dalam pendidikan undang-undang dengan memodelkan penglibatan dan profesionalisme melalui kecemerlangan akademik dan komitmen yang menyeluruh terhadap perkhidmatan.

Misi kita

Sekolah kami bertujuan menyediakan pelajar kami untuk amalan undang-undang di Amerika Syarikat. Sebahagian daripada graduan kami akan menggunakan pendidikan undang-undang mereka untuk tujuan penting selain amalan undang-undang, tetapi kami menyedari bahawa setiap siswazah boleh dimasukkan ke dalam bar di mana-mana 50 negeri. Oleh itu, kami mempunyai tanggungjawab untuk menyediakan pelajar kami dengan asas pengetahuan dan kemahiran undang-undang di mana mereka boleh membina kehidupan perkhidmatan dalam profesion undang-undang. Kita mesti cuba menanamkan dalam setiap pelajar menghormati kedaulatan undang-undang, pengabdian kepada perkhidmatan awam yang ideal, dan komitmen terhadap nilai-nilai profesional asas: kejujuran, ketekunan, kecekapan, kecerdasan, dan kesopanan. Dalam pengambilan pelajar kami dan penempatan graduan kami, sekolah kami semakin berorientasi negara, tetapi kami mengekalkan dan akan terus memupuk hubungan istimewa dengan negeri dan rantau kami. Sekolah kami adalah kecil dengan tradisi dan reka bentuk. Matlamat kami adalah untuk menubuhkan sebuah komuniti akademik yang menyatukan pelajar, fakulti, kakitangan, alumni, dan rakan-rakan dalam keluarga yang setia. Kita mesti mengambil berat tentang diri kita sendiri dengan perkembangan peribadi pelajar individu, dan kita harus menggalakkan semua pelajar untuk menjaga satu sama lain dan untuk Universiti Wake Forest. Kami berhasrat untuk mengatasi apa-apa halangan ekonomi atau etnik yang mungkin telah mengecualikan individu dari profesion undang-undang pada masa lalu. Kami percaya bahawa fakulti mestilah komited untuk mengajar dan mendapatkan biasiswa undang-undang. Kami menganggap fungsi ini sebagai aspek sinergistik dari satu kerjaya tunggal. Pengajaran yang cemerlang adalah pusat kepada proses pendidikan; biasiswa undang-undang memberitahu proses itu dan menyumbang kepada peningkatan undang-undang. Kami berusaha untuk menarik minat individu-individu fakulti kami yang berwibawa dan berupaya memberikan gambaran profesional dan peribadi yang asas kepada misi sekolah. Kursus pengajian di Wake Forest memberi penekanan kepada kemahiran pengarkuran asas. Kelas-kelas kecil. Guru boleh diakses oleh pelajar di luar kelas. Dalam semua kursus, guru menegaskan analisis undang-undang dan pemikiran kritikal, dan mereka menggalakkan pelajar mempertimbangkan pertimbangan sosial dan ekonomi di mana prinsip dan peraturan perundangan beroperasi dan cara bagaimana peguam menggunakan prinsip dan peraturan dalam praktik. Percaya bahawa peguam mestinya dapat berkomunikasi dengan jelas dan persuasif, kami menekankan perkembangan kemahiran dalam komunikasi bertulis dan lisan. Kami juga mengiktiraf keperluan untuk mengarahkan pelajar kami untuk menggunakan teknologi maklumat yang berkesan. Kami faham bahawa kami menyediakan pelajar kami untuk hidup dan bekerja dalam dunia yang berubah yang dipengaruhi oleh perkembangan transnasional dan globalisasi.

Lokasi

  • Winston-Salem

    Wake Forest University School of Law PO Box 7206 1834 Wake Forest Road Winston-Salem, NC 27109-7206 USA, NC 27109, Winston-Salem

Soalan